|
|
| Autor |
Wiadomość |
narzeczona
Lubię tu być

Data ślubu: 24.09.2011
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 23:47
|
|
|
|
| A ja się dziś dowiedziałam, że moja koleżanka miała z tego salonu kwiaty na ślub. Tzn wiedziałam, że to jakaś kwiaciarnia na Żeromskiego ale nie znałam nazwy, a do tego zmyliło mnie to, że pisałyście coś, że mieści się na Michałowie. Ale to nieważne, ważne jest to, że kwiaty miała piękne!!! Jej bukiet był śliczny, świadkowej również, bukiet na samochód także bardzo ładny jak i wystrój kościoła, ale mnie najbardziej zachwyciła kompozycja na stół państwa młodych. Koleżanka mówiła, że pani w tym salonie jest bardzo miła i można się z nią bez trudu dogadać. Zapytam jej i jeśli się zgodzi to mogę zainteresowanym wysłać parę zdjęć. |
|
|
|
 |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 00:45
|
|
|
|
narzeczona - byloby ekstra Mnie zwlaszcza interesuje cena i zdjecie dekoracji na samochod.. Ja wciaz nie zalatwilam auta i w koncu musze sie tym zajac bo slub za 3 miesiace z kawalkiem Wiem ze wynajem auta na kilka godzin to minimum 400zł..wiec uwazam ze porzadna dekoracja powinna byc w cenie. Czesto jednak jest to jakies sztuczne brzydactwo (nie oczekuje zywych kwiatow ale chociaz czegos eleganckiego..a nie stroika sprzed 5 lat kupionego za 20zł..)... Wiec byc moze bede musiala i to zamowic a nie wiem ile to moze kosztowac? |
|
|
|
 |
malaczarna5
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 09:59
|
|
|
|
Agusia ja swoją wiązankę zamawiałam w kwiaciarni na Żeromskiego
Pani bardzo miła Przegadałam z nią na temat wiązanek,wystroju ponad godzinę...:) |
|
 |
anecior
Lubię tu być

|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 18:05
|
|
|
|
| Dziewczyny a w jakich granicach cenowych wahają się ceny za bukiet w Ellite??? |
|
 |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 00:14
|
|
|
|
anecior to zalezy jakiego bukietu szukasz...
350zł maks ale to juz mega wypasiony bukiecior (+ oczywiscie butonierka + stroik do wlosow bo to zawsze jest w cenie). Jesli za sporą kaskade policzyli 270zł.. to mysle ze za 200zł spokojnie mozna dostac piekna kule z róz z przystrojeniem (a sadze ze i taniej).
Bukiet dla swiadkowej ok 100zł. |
|
|
|
 |
malaczarna5
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 10:46
|
|
|
|
| Wstępnie moją wiązankę pani wyceniła na 250-260zł - opisałam jaką chciałabym mieć i z jakich kwiatów.Wiązanka dla świadkowej 150zł. Oczywiście butonierki dla Pana Młodego i świadka + stroik do włosów już w cenie. |
|
 |
anecior
Lubię tu być

|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 15:46
|
|
|
|
Dzięki;* Pytam bo jak teraz zamawiałam bukiecik na ślub cywilny to na samo słowo :ślubny: cena wzrastała o 300 400 %. A mi chodziło o jakąś skromną wiązankę, tylko w kolorze perlowym...
No i mam jeszcze jedno pytanie: a kto płaci za wiązanki zarowno dla Panny Mlodej jak i świadkowej????? |
|
 |
pieguska
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 22:29
|
|
|
|
| anecior tradycja głosi ze to pan mlody kupuje pani mlodej wiazanke a starszy starszej...ale jesli para posiada wspolne pieniazki to w sumie nie ma znaczenia kto za co placi:):):):)a co do starszych, niektorzy panowie kupuja wiazanki a niektorzy nie....kwiestia dogadania sie;) |
|
 |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 00:09
|
|
|
|
no wlasnie..ja tez mam ten dylemat. Poki co swiadek nie odzywal sie w tej kwestii, my tez nie naciskamy i nie podejmujemy tematu wiec chyba pan mlody kupi obie wiązanki.
Nawet nie wiem czy w dobrym tonie jest pytanie o takie finanse.. Swiadek nie zna swiadkowej, ma wlasna wieloletnia partnerke i nie ma tak naprawde zobowiązan wobec swiadkowej. Z drugiej strony ja tez nie znalam swiadka kiedy bylam druhną na slubie a mimo to on kupil mi bukiet.. |
|
|
|
 |
martuś88
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
|
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 11:58
|
|
|
|
| Liziii, nie martw sie bliżej ślubu się napewno dogadacie:) a ja mam pytanie do malaczarna5, jaka bedziesz miec wiazanke? tzn z jakich kwiatów i jaki kształt jesli mozna wiedziec |
|
 |
malaczarna5
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 13:13
|
|
|
|
Martuś88 chcę mieć wiązankę w kształcie takim okrągłym A kwiaty to różyczki i takie jeszcze inne,ale nazwy nie pamiętam,bo jak omawiałam z panią moją wiązankę to akurat były te kwiaty w wazonie i je pokazałam tej pani.[/center][/quote] |
|
 |
martuś88
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 13:38
|
|
|
|
no to tak jak ja okrągłą nie za dużą bo jestem drobna. A kwiaty to myślę o cantadeskach lub frezje, które mnie ostatnio zauroczyły |
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|