Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Studio Dekoracji Ślubnej ul. Słowackiego
Autor Wiadomość
Kasia1985 
Rozkręcam się

Data ślubu: 1 sierpień 2009r.
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 18:17   Studio Dekoracji Ślubnej ul. Słowackiego

Polecam tą kwiaciarnię. Zamawiałam tam wiązanki ślubne, dekorację na samochód i kwiaty dla rodziców. Wszystko było piękne. A pani obsługująca umie doradzić i widać, że zna się na rzeczy.

lilian 
Zadomawiam się

Wysłany: Pią Sie 14, 2009 12:34   

Mogłabyś wrzucić fotki i napisać ile co mniej więcej kosztowało?

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 12:39   

czy to ten punkt niedaleko ul. Gornej ? byłam tam osttanio, Pani ma tam kilkanaście albumów ze zdj, można wybrac gotowy projekt, mozna zrobic swoj własny. cena na czerwiec z zywych kwiatów- wiązanki pod ołtarz strojenie ławek itd to koszt ok 600 zł.

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

lilian 
Zadomawiam się

Wysłany: Pią Sie 14, 2009 13:09   

A wiesz może ile wcześniej trzeba zamówić dekorowanie kościoła i wiązankę?

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 13:10   

Babka nam powiedziała ze można isc w sumie duzo wczesniej ale najlepiej ze 2 miesiące przed datą. w sumie na 2010 duzo wesel jest, wiec można myknąc w każdej chwili :P

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

Kasia1985 
Rozkręcam się

Wysłany: Nie Sie 16, 2009 15:19   

Cena oczywiście zależy od tego jakie wybierzesz kwiaty. Moja wiązanka była z róż, małych goździków, takich malutkich zielonych kwiatuszków (niestety nie wiem jak się nazywają) i była udekorowana perełkami i koralikami. Była dosyć spora i kosztowała chyba 180 zł ale była piękna. Do tego była butonierka i kwiaty we włosy. Całość kosztowała nas 700 zł, czyli 2 wiązanki (moja i świadkowej+butonierki i kwiaty we włosy), kwiaty na samochód i 2 bukiety dla rodziców z 9 pięknych, długich czerwonych róż. Ja zamawiałam kwiaty 2 tygodnie wcześniej. Naprawdę polecam tą kwiaciarnię.

Lina07.03 
Dopiero zaczynam

Wysłany: Wto Gru 15, 2009 19:17   

Polecam tą kwiaciarnie ....!!!! Przeróżne wiązanki iii pani bardzo fajnie potrafi doradzić.

pieguska 
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 20:04   

a czy to studio oferuje równiez strojenie kościola?

Kasia1985 
Rozkręcam się

Wysłany: Czw Gru 17, 2009 22:00   

tak. można zamówić wszystko co jest związane z kwiatami.

lilian 
Zadomawiam się

Wysłany: Wto Gru 07, 2010 19:42   

Pani z tej kwiaciarni wykonała moją wiązankę ślubną, bukiet świadkowej i dekorację na samochód.

Zacznę od początku.

Wiązanki bardzo ładne, bardzo mi się podobały, jednak niestety są pewne "ale".
Przede wszystkim trwałość - moja wiązanka (hortensje, eustoma, frezje) wyglądała ładnie do północy, później mimo użycia mikrofonu florystycznego hortensja zaczęła niestety więdnąć i nie prezentowała się już tak okazale. Powód? Pani przekornie - mimo, że zwracałam na to szczególną uwagę - użyła innej odmiany, która nie za bardzo nadaje się do bukietów i nie chce się ładnie zasuszyć - na czym również bardzo mi zależało. Po drugie jakość użytych do bukietów kwiatów, w bukiecie mojej swiadkowej dziwnym zbiegiem okoliczności znalazły się kremowe róże, które miały brązowe, podwiętnięte brzegi płatków, kilka płatków trzeba było wręcz usunąć, ponieważ niestety nie wyglądało to zbyt estetycznie.

Jeśli chodzi o dekorację samochodu. Zamówiłam 4 stroiki do klamek. Miały być białe, delikatne kokardki z jasno-różowymi różami. Tutaj kolejna niespodzianka. Róże zastąpiła eustoma... Całość wyglądała ładnie, ale nie na to się umawiałyśmy.

Kwiatki do butonierek, zarówno dla pana młodego, świadka i ojców były bardzo ładne i o dziwo takie jakie zamawiałam.

Jeśli chodzi o cenę, za swoja wiązankę zapłaciłam 200 zł, wiązanka świadkowej 180 zł, kwiatki do butonierki 25 zł/szt, dekoracja samochodu 80 zł. Myślę, że trochę przepłaciłam, zwłaszcza, że butonierki dla pana młodego i świadka z reguły są już w cenie bukietów... poza tym nie do końca dostałam, to co zamawiałam.

W dniu ślubu podeszłam do tego na luzie, bo nie chciałam sobie takimi głupotami psuć nastroju, jednak gdy emocje opadły postanowiłam przestrzec przyszłe panny młode. Dziewczyny uważajcie, a jeśli nie chcecie takich "niespodzianek" w dniu ślubu nie decydujcie się na tę kwiaciarnię.

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu