|
|
| Autor |
Wiadomość |
Majka
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 22 Gru 2007 Posty: 336 Skąd: Radom
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 18:36 Jak wyglądał Twój wieczór panieński/kawalerski
|
|
|
|
Mój panieński całkowicie organizowała moja starsza. Podałam tylko kogo chciałabym zaprosić i nr telefonów. Do samego końca nie wiedziałam co będzie, gdzie itd. Kazała mi tylko założyć wygodne buty i o którejś tam być na przystanku. I się zaczęło...
W kopercie dostałam od niej pytanie zagadkę (dotyczącą mojego życia) i po poprawnej odpowiedzi drugą kopertę ze wskazówką gdzie mam iśc teraz (to zresztą też była zagadka i musiałam się nieźle domyślać i główkować). Gdy tam sama dotarłam spotkałam kolejną osobę (którą podałam w spisie gości), koleżankę która była też związana z tym miejscem.
I tak chodziłam aż odpowiedziałam na wszystkie pytania, wykonałam wszystkie zadania (np zjazd ze ślizgawki, zrobienie zakupów na omlet, itp), zebrałam wszystkie wskazówki i zgromadziłam wszystkie osoby z listy gości. Byłam np pod moją szkołą, pod blokiem gdzie kiedyś mieszkałam, w miejscu gdzie poznałam narzeczonego (wtedy jeszcze) i innych. Pomysłowośc mojej świadkowej nie miała granic. Po tym maratonie przetransportowałyśmy się do mojego domu (rodzice też byli w to wplątani). Musiałam zrobić omleta z tych zakupów co zrobiłam, wszystkie dziewczyny z komisji oceniały i jako że zdałam, dostałam certyfikat że potrafię gotować:) i prezent. Potem były zadania z szycia, prasowania koszul i inne. Po zdaniu każdego egzaminu dostawałam certyfikat i prezent. Dodam, że wszystko przygotowały: sałatki, napoje itd. Wieczorem był grill, myślałm że to już koniec testów, ale jeszcze czekały na mnie pytania jak dobrze znam narzeczonego. Moja starsza wcześniej przepytała go z jego życia, musiał dpowiadać na przedziwne pytania. Potem ja musiałam na te same pytania odpowiadać, z czego komisja znała już poprawne odpowiedzi. Zdałam! Całe szczęście, bo dostałam certyfikat:) I był tort.
Świadkowa wykazała się niesamowitym zaangażowaniem i dużą znajomością mojego życia, no ale dlatego właśnie była moją starszą. A następnego dnia, po panieńskim byłyśmy umówione w klubie, żeby potańczyć. I tu tez była niespodzianka, bo nie musiałam tańczyć sama, był tam mój M. Panieński wspominam cudownie, nie musiałam się niczego wstydzić, a zabawa była niesamowita. |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 18:44
|
|
|
|
ojo, faktycznie pomysłowy ! ciekawa jestem jaki ja bede miała panieński |
|
|
 |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 18:48
|
|
|
|
Moja swiadkowa obiecała striptizera Wstydzic sie nie bede bo ja zamierzam pozostac kompletnie ubrana Poza tym marzy mi sie taki szalony wieczor panienski
Chociaz z drugiej strony... moglabym go zamienic na ten, ktory miała Majka Uwielbiam takie zagadkowe zabawy |
|
 |
srebrna05
Rozkręcam się

|
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 21:15
|
|
|
|
| Moj wieczor panienski bardzo ale to bardzo mile wspomniam i z tego miejsca dziekuje mojej swiadkowej, lepszej nie moglam wybrac. Moj wieczor panienski nie byl az tak ciekawy jak Majki ale po czesci podobny. Takze nie znalam szczegolow podalam imiona i nr tel kolezanek i wiedzialam tylko tyle ze mam byc gotowa na 21 i ze bedzie to w jednym z radomskich klubow. Na poczatku przeszlam wyczerpujcy test (na te pytania przed wieczorem panienskim odpowiadal teraz juz maz) na kazda zla odpowiedz musialam wypic "karniaka" (na szczescie nie bylo ich duzo:)), potem bylo zadanie w jak najkrotszym czasie zszyc meska skarpetke. Po zakaczenia tej czesci wieczoru dostalam dyplom wzorowej zony i prezenty (na noc poslubna). Potem do rana balowalysmy na parkiecie. |
|
|
|
 |
ewaolga
Dopiero zaczynam

Data ślubu: 23. lipca 2011
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 18:37 Re: Jak wyglądał Twój wieczór panieński/kawalerski
|
|
|
|
| Majka napisał/a: |
Świadkowa wykazała się niesamowitym zaangażowaniem i dużą znajomością mojego życia, no ale dlatego właśnie była moją starszą. A następnego dnia, po panieńskim byłyśmy umówione w klubie, żeby potańczyć. I tu tez była niespodzianka, bo nie musiałam tańczyć sama, był tam mój M. Panieński wspominam cudownie, nie musiałam się niczego wstydzić, a zabawa była niesamowita. |
Fajna ta Twoja świadkowa
Ja osobiście jakoś szczególnie na panieński nie czekam, wieczór jak wieczór, 26 lat były panieńskie , ja czekam na ślub i wesele!!! |
|
|
|
 |
darici
Lubię tu być

Data ślubu: 02.10.2010
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 05:52
|
|
|
|
ja swoj panienski to zapamietam do konca zycia.Z moimi kolezankami spotkalysmy sie w archiwum tanczylysmy pilysmy i dobrze sie bawilysmy.ok.polnocy dostalam prezenty czesc normalnych a czesc zboczonych:)gdy byl juz czas na wyjscie do domu ja i moje 2 kolezanki stwierdzlysmy ze jeszcze nie czas do domu poszlysmy na dworzec na stacje i tam kupilysmy sobie po browarku:).Szuklysmy miejscowki zeby piwko wypic i strzelilo nam do glowy zeby pojsc i usiasc przy stolikcha tam gdzie wydaja (hod-dogi,frytki itp.)kolo hotelu poniatowskiego ->tam sa takie stliki i krzesla usiadlysmy pijemy smiejemy sie az tu nagle podjezdzaa straz miejska i na wola pan straznik ze smiechem pow nam ze my siedzimy obok kamery zaczelysmy sie smiac z nim spisal nasze dane bo musial ale darowal mandacik puscil nas wolno i zyczyl udanej zabawy do rana .
I taki mialam panienski |
|
 |
agagwiazdeczka
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 07:37
|
|
|
|
Pomocy! gdzie mogę zamówic na sobotę tort na Panieński w wiadomym kształcie ?? |
|
 |
i.t.d.
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 14.05.2011
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 07:44
|
|
|
|
| z tego co sie orientuje to chyba Orłowscy, mają cukiernie w Galerii Słonecznej, ale moge sie mylić |
|
|
|
 |
agagwiazdeczka
Domownik

Osoba prywatna
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 07:53
|
|
|
|
| Orłowscy, ok ale czy gdzies jeszcze? |
|
 |
luizap
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 07:59
|
|
|
|
królweska tez robi takie torty |
|
|
|
 |
agagwiazdeczka
Domownik

Osoba prywatna
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 08:06
|
|
|
|
a wiecie moze jaka cena do królewskiej sie wybiore po pracy bo mam blisko |
|
 |
sony85
Zadomawiam się

Data ślubu: 28 sierpień 2010
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 13:37
|
|
|
|
| agagwiazdeczka cukiernia na Czarnoleskiej robi takie torty jaki potrzebujesz |
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|