Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
ile wczesniej zapowiedzi i jak to ze spowiedzią :)
Autor Wiadomość
Ania 
Rozkręcam się

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 16:04   

renatkanuta napisał/a:

to widzę, że wraz z nowymi księzmi ceny skoczyły :-))))))

Hmm chyba już wcześniej się zmieniły, sąsiad jakiś czas temu się żenił, chyba to było jakoś w sierpniu (dokładnie nie pamiętam) w zeszłym roku i tez tyle płacił.

_karolcia_ napisał/a:
Ania no i jak było w tej poradni jak to sie odbywa?? napisz jak było, strasznie ciekawa jestem :D :D

Hmm My mieliśmy 2 spotkania, jedno takie organizacyjne bardziej a drugie dłuższe ( 2 spotkania w jednym). Było z nami kilka fajnych par i było nawet ciekawie. Nic nowego się nie dowiedziałam, ale nastawiłam się , ze przyjdzie jakaś starsza kobieta i zacznie mówić coś w stylu "idźcie i rozmnażajcie się" i " prezerwatywa Twój wróg" . A było miło, dużo rozmawialiśmy o rodzinie, o relacjach miedzy partnerami potem dużo o naturalnym planowaniu rodziny ale tak wszystko...nienachalnie i obiektywnie. Kobieta była młoda, miała coś w sobie, ze jej się chciało słuchać.

Róża 
Rozkręcam się

Wysłany: Czw Sie 20, 2009 23:10   

Jeśli chodzi o ceny w mojej parafii, to tak na bieżąco bo byliśmy bardzo niedawno: Parafia św. Łukasza (Michałów) : ślub 500 plus zapowiedzi 150, razem 650 zł ... myślałam ze będę słyszeć co łaska i wnioskować ile dać wypada, ale okazało się ze są to bardzo konkretne ceny ... Narzeczony za zapowiedzi w swojej parafii św. Józefa na Ustroniu zapłacił również 150 zł.
Tak się to u nas przedstawia :)

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Pią Sie 21, 2009 09:32   

kasienka1984 napisał/a:
Na Michałowie (Bł.Annuarita) dalismy na zapowiedzi 100 i za ślub 400 (razem z koscielnym). Organista oddzielnie i przystrojenie Kosciola tez we wlasnym zakresie.

Hmmm nie kumam ze razem z koscielnym-znaczy ze koscielny byl w cenie?
Dzieki za informacje-ja bede miec slub w przyszlym roku:)

Kamcia 
Lubię tu być

Wysłany: Pon Gru 19, 2011 08:19   

Chciałabym odświeżyć temat. Jakie są teraz ceny za ślub zapowiedzi itd. Do księdza wybieramy sie pod koniec stycznia, ale chciałabym wiedziec mniej więcej na co mam sie nastawić ;] Parafia na wośnikach ;]

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu