|
|
| Autor |
Wiadomość |
Ania
Rozkręcam się

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 29 Sty 2009 Posty: 46 Skąd: z przed monitora
|
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 16:04
|
|
|
|
| renatkanuta napisał/a: |
to widzę, że wraz z nowymi księzmi ceny skoczyły :-)))))) |
Hmm chyba już wcześniej się zmieniły, sąsiad jakiś czas temu się żenił, chyba to było jakoś w sierpniu (dokładnie nie pamiętam) w zeszłym roku i tez tyle płacił.
| _karolcia_ napisał/a: | Ania no i jak było w tej poradni jak to sie odbywa?? napisz jak było, strasznie ciekawa jestem |
Hmm My mieliśmy 2 spotkania, jedno takie organizacyjne bardziej a drugie dłuższe ( 2 spotkania w jednym). Było z nami kilka fajnych par i było nawet ciekawie. Nic nowego się nie dowiedziałam, ale nastawiłam się , ze przyjdzie jakaś starsza kobieta i zacznie mówić coś w stylu "idźcie i rozmnażajcie się" i " prezerwatywa Twój wróg" . A było miło, dużo rozmawialiśmy o rodzinie, o relacjach miedzy partnerami potem dużo o naturalnym planowaniu rodziny ale tak wszystko...nienachalnie i obiektywnie. Kobieta była młoda, miała coś w sobie, ze jej się chciało słuchać. |
|
|
|
 |
Róża
Rozkręcam się

|
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 23:10
|
|
|
|
Jeśli chodzi o ceny w mojej parafii, to tak na bieżąco bo byliśmy bardzo niedawno: Parafia św. Łukasza (Michałów) : ślub 500 plus zapowiedzi 150, razem 650 zł ... myślałam ze będę słyszeć co łaska i wnioskować ile dać wypada, ale okazało się ze są to bardzo konkretne ceny ... Narzeczony za zapowiedzi w swojej parafii św. Józefa na Ustroniu zapłacił również 150 zł.
Tak się to u nas przedstawia |
|
|
|
 |
agusia_najlepsz
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
|
Wysłany: Pią Sie 21, 2009 09:32
|
|
|
|
| kasienka1984 napisał/a: | | Na Michałowie (Bł.Annuarita) dalismy na zapowiedzi 100 i za ślub 400 (razem z koscielnym). Organista oddzielnie i przystrojenie Kosciola tez we wlasnym zakresie. |
Hmmm nie kumam ze razem z koscielnym-znaczy ze koscielny byl w cenie?
Dzieki za informacje-ja bede miec slub w przyszlym roku:) |
|
 |
Kamcia
Lubię tu być

|
Wysłany: Pon Gru 19, 2011 08:19
|
|
|
|
| Chciałabym odświeżyć temat. Jakie są teraz ceny za ślub zapowiedzi itd. Do księdza wybieramy sie pod koniec stycznia, ale chciałabym wiedziec mniej więcej na co mam sie nastawić ;] Parafia na wośnikach ;] |
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
 |
|