|
|
| Autor |
Wiadomość |
Ania
Rozkręcam się

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 29 Sty 2009 Posty: 46 Skąd: z przed monitora
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 22:59 Kurs przedmałżeński.
|
|
|
|
Niestety nie mogę znleżc tego świdectwa o ukończeniu kursu ze szkoły....
i tak profilaktycznie mam pytanie, gdzie w najbliższym czasie organizowane są takie kursy, najlepiej w godzinach wieczornych? Macie może jakies informacje? |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
|
|
|
 |
Ania
Rozkręcam się

|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 23:13
|
|
|
|
Nie nie o to:), to się przyda ale później te 3 nauki w poradni rodzinnej. Ta strona którą podałaś to właśnie to poradnictwo rodzinne.
"Nastraszyłaś" mnie że będę musiała ten kurs zrobić jednak czyli te 10 katechez i patrze po sieci co i jak w Radomiu:).
Chociaż może nie zapomni ( proboszcz ) co mi mówił we wrześniu, i może wystarczy tylko świadectwo z religii, ale tak profilaktycznie się chciałam zorientować co i gdzie. |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 23:15
|
|
|
|
| chociaz ten proboszcz ze tak powiem hmm ugodowy jest, i moze pojdzie nam na rękę ;P Odskocze od tematu, Aniu, na kiedy macie date ? |
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 22:50
|
|
|
|
czym sie rożni kurs przedmałżeński od nauk przedmałżeńskich ? o ile dobrze kojarze te terminy, to kurs robiłamw maturalnej klasie a nauki beda 'na chwile' przed slubem |
|
|
 |
Mathie
Administrator

Data ślubu: 19 lipca 2008
Osoba prywatna
|
|
|
|
 |
anecior
Lubię tu być

|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 19:45
|
|
|
|
| To zależy od parafii. Swiadectwo ukończenia kursu na religii w liceum jest ważne tylko rok. Od tego roku prowadze spotkania narzeconych i kursem przedmałżeńskim nazywa się 3 spotkania w poradni z doradcą NPR, nauki przedmałżeńskie to katechezy w Kosciolku, które w zalezności od proboszcza są dzielone albo poł na pól z doradcą, albo tematycznie. Okres ich trwania zalezy od tego jak często w tygodniu są one w danej parafii. |
|
 |
Róża
Rozkręcam się

|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 16:48
|
|
|
|
Hej ... mam do Was pytanie, jeśli ktoś z Was się orientuje będę wdzięczna za podpowiedź ...
Nie mogę znaleźć świadectwa ukończenia kursu przedmałżeńskiego, tego z klasy maturalnej, śmiałam się z Narzeczonego, żeby sobie poszukał, bo byłam przekonana, że moje grzecznie czeka w jednej z teczek z dokumentami ... niestety po kilku dniach poszukiwań papierka nadal brak ... Nie wiecie czy w liceum na przykład będę mogła dostać jakąś kopię czy coś w tym stylu? Nie wiem co robić ... a lada chwila będzie mi potrzebne |
|
|
|
 |
Luneme
Zadomawiam się

Data ślubu: 18.09.2010
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 18:26
|
|
|
|
Może jest możliwość zrobienia odpisu w parafii w której kończyłaś kurs? Aż dziw, że Kojotek nie zgubił |
_________________ Antoine de Saint-Exupéry
Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie
 |
|
|
|
 |
Róża
Rozkręcam się

|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 22:21
|
|
|
|
Też się dziwię Byłam pewna, że nie znajdzie ... a tu masz ! Nasz ksiądz był z Katedry, mówisz, że tam się udać? Możnaby spróbować ... bo próby odnalezienia dzisiaj dużo nerwów i czasu mnie kosztowały, kto by pomyślał, że tyle papierków mam w domu i w tylu różnych miejscach ;] Na pewno znajdzie się jak już nie będzie potrzebny |
|
|
|
 |
Ania
Rozkręcam się

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 22:09
|
|
|
|
Mam prośbę daj znać , czy udało Ci się wsiąść duplikat....mój ksiądz tez był z katedry i tez zgubiłam ten dokument:(.
Co prawda ksiądz z mojej parafii , mówił nam, że świadectwa z maturalnej klasy z pozytywna ocena wystarczą, ale pech chciał, że teraz się proboszcz zmienił i się obawiam, że ten nowy może od nas chcieć inne dokumenty;/.
Z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 12:01
|
|
|
|
Aniu mysle ze nasz nowy proboszcz bedzie ugodowy z reszta i tak to nie ten bedzie nam udzialał slubu, tylko 'stary wikary' |
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|