Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kurs przedmałżeński.
Autor Wiadomość
Ania 
Rozkręcam się

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 22:59   Kurs przedmałżeński.

Niestety nie mogę znleżc tego świdectwa o ukończeniu kursu ze szkoły....
i tak profilaktycznie mam pytanie, gdzie w najbliższym czasie organizowane są takie kursy, najlepiej w godzinach wieczornych? Macie może jakies informacje?

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 23:07   

http://www.dr.radom.opoka...id=46&Itemid=72 nie wiem czy to o to chodziło Ci Aniu, może jednak sie przyda ;)

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

Ania 
Rozkręcam się

Wysłany: Czw Mar 12, 2009 23:13   

Nie nie o to:), to się przyda ale później te 3 nauki w poradni rodzinnej. Ta strona którą podałaś to właśnie to poradnictwo rodzinne.
"Nastraszyłaś" mnie że będę musiała ten kurs zrobić jednak czyli te 10 katechez i patrze po sieci co i jak w Radomiu:).
Chociaż może nie zapomni ( proboszcz ) co mi mówił we wrześniu, i może wystarczy tylko świadectwo z religii, ale tak profilaktycznie się chciałam zorientować co i gdzie.

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Czw Mar 12, 2009 23:15   

chociaz ten proboszcz ze tak powiem hmm ugodowy jest, i moze pojdzie nam na rękę ;P Odskocze od tematu, Aniu, na kiedy macie date ?

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 22:50   

czym sie rożni kurs przedmałżeński od nauk przedmałżeńskich ? o ile dobrze kojarze te terminy, to kurs robiłamw maturalnej klasie :) a nauki beda 'na chwile' przed slubem

Mathie 
Administrator

Data ślubu: 19 lipca 2008
Osoba prywatna
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 07:32   

Tak właśnie jest :)

WeseleRadom na Facebooku! Zapraszamy.

anecior 
Lubię tu być

Wysłany: Pon Cze 22, 2009 19:45   

To zależy od parafii. Swiadectwo ukończenia kursu na religii w liceum jest ważne tylko rok. Od tego roku prowadze spotkania narzeconych i kursem przedmałżeńskim nazywa się 3 spotkania w poradni z doradcą NPR, nauki przedmałżeńskie to katechezy w Kosciolku, które w zalezności od proboszcza są dzielone albo poł na pól z doradcą, albo tematycznie. Okres ich trwania zalezy od tego jak często w tygodniu są one w danej parafii.

Róża 
Rozkręcam się

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 16:48   

Hej ... mam do Was pytanie, jeśli ktoś z Was się orientuje będę wdzięczna za podpowiedź ...
Nie mogę znaleźć świadectwa ukończenia kursu przedmałżeńskiego, tego z klasy maturalnej, śmiałam się z Narzeczonego, żeby sobie poszukał, bo byłam przekonana, że moje grzecznie czeka w jednej z teczek z dokumentami ... niestety po kilku dniach poszukiwań papierka nadal brak ... Nie wiecie czy w liceum na przykład będę mogła dostać jakąś kopię czy coś w tym stylu? Nie wiem co robić ... a lada chwila będzie mi potrzebne :(

Luneme 
Zadomawiam się

Data ślubu: 18.09.2010
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 18:26   

Może jest możliwość zrobienia odpisu w parafii w której kończyłaś kurs? Aż dziw, że Kojotek nie zgubił :)

Róża 
Rozkręcam się

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 22:21   

Też się dziwię :) Byłam pewna, że nie znajdzie ... a tu masz ! Nasz ksiądz był z Katedry, mówisz, że tam się udać? Możnaby spróbować ... bo próby odnalezienia dzisiaj dużo nerwów i czasu mnie kosztowały, kto by pomyślał, że tyle papierków mam w domu i w tylu różnych miejscach ;] Na pewno znajdzie się jak już nie będzie potrzebny :(

Ania 
Rozkręcam się

Wysłany: Nie Cze 28, 2009 22:09   

Mam prośbę daj znać , czy udało Ci się wsiąść duplikat....mój ksiądz tez był z katedry i tez zgubiłam ten dokument:(.
Co prawda ksiądz z mojej parafii , mówił nam, że świadectwa z maturalnej klasy z pozytywna ocena wystarczą, ale pech chciał, że teraz się proboszcz zmienił i się obawiam, że ten nowy może od nas chcieć inne dokumenty;/.
Z góry dziękuję.

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Pon Cze 29, 2009 12:01   

Aniu mysle ze nasz nowy proboszcz bedzie ugodowy :P z reszta i tak to nie ten bedzie nam udzialał slubu, tylko 'stary wikary' :)

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu