Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Parafia Matki Bożej Królowej Świata na Grzybowskiej
Autor Wiadomość
underthesnow 
Lubię tu być

Osoba prywatna
Wysłany: Czw Gru 22, 2011 19:24   Parafia Matki Bożej Królowej Świata na Grzybowskiej

Wkrótce zamierzam wybrać się zamówić ślub u mnie w parafii, czy ktoś z forumowiczów/forumowiczek może brał ślub w tym Kościele? Jak to z zamawianiem, ile wcześniej trzeba przyjść, jakie koszty, czy trzeba osobno płacić (o zgrozo) organiście? Czy istnieje możliwość dogadania się, żeby konkretny ksiądz udzielał ślubu? Będę wdzięczna za info!

jasnoluska 
Lubię tu być

Data ślubu: 14.04 2012
Osoba prywatna
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 01:14   

Też chętnie bym sie tego wszystkiego dowiedziała...:) My ślub zamawialiśmy jakoś w lipcu... Teraz po Nowym Roku idziemy dogadać resztę. Jak już będę coś więcej wiedziała to mogę napisać.

underthesnow 
Lubię tu być

Osoba prywatna
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 10:52   

będę wdzięczna za info :)

gonia24 
Rozkręcam się

Data ślubu: 11.09.2010
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 11:31   

Ja zamawiałam ślub no i konkretna godz ok rok wcześniej. Nie trzeba dodatkowo płacić organiście, Nie ma problemu z wyborem księdza o ile ten wybrany się zgodzi i ma czas:)

underthesnow 
Lubię tu być

Osoba prywatna
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 14:13   

gonia24, a ile nas w Parafii wynosi "co łaska"?

gonia24 
Rozkręcam się

Wysłany: Wto Gru 27, 2011 15:12   

nie powiedział nam ksiądz ile mamy zapłacić, w 2010 daliśmy 400 zł dopytałam się czy starczy i czy mam coś dopłacić organiście to ksiądz powiedział ze nic nie trzeba. Tylko osobno strojenie kościoła, mi ubierały kościół zakonnice z tej parafii i byłam bardzo zadowolona. Księdza Jarka poprosiłam o udzielenie ślubu i nie było najmniejszego problemu.

underthesnow 
Lubię tu być

Osoba prywatna
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 15:39   

I płaciłaś od razy przy zamawianiu, czy w tygodniu przed ślubem już?

anecior 
Lubię tu być

Wysłany: Wto Gru 27, 2011 17:16   

My datę zarezerwowaliśmy jakieś 2 lata wcześniej u znajomego księdza. Potem koło marca (ślub w czerwcu) poszliśmy dogadać godzinę i ustalić co z naukami (my nie musieliśmy robić). Jeśli chodzi o płacenie to zależy na jakiego księdza się trafi... Ogólnie panuje przekonanie że u nas w parafii nie ma co łaska bo księżą mówią, że niby jak ktoś nie ma to co ma ślubu nie mieć?!, ale ja wychodzę z założenia że się nie pytam tylko daję tyle na ile mnie stać. Mąż poszedł w piątek dał pieniądze i tyle. My mieliśmy własny zespół więc zapowiedziałam że nie chcę organisty. Dekoracje Kościoła od nich fakt ze sztucznych kwiatów, ale wyglądało pięknie. Za to się nie płaci no bo jak płacić tylko za rozstawienie.
Teraz górny Kościół sam w sobie wygląda pięknie;)
Więc nie masz się co przejmować i niepotrzebnie stresować, księża, szczególnie Ci młodzi są bardzo mili, zresztą reszta również;)

underthesnow 
Lubię tu być

Osoba prywatna
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 19:05   

Dzięki dziewczynki :) ja się chyba koło lutego-marca przejde, bo datę mamy dośc chyba obleganą - 1.06.2013. Ja słyszałam już plotki, że u nas ślub kosztuje 1000 zł + 300 za organiste, więc się trochę przerazilam. Ale zawsze wydawało mi sie, że u nas w parafii kwestia pieniędzy faktycznie jest "co łaska" i nie ma żadnego cennika. Fajnie, że dekorowaniem nie muszę się przejmować :)

gonia24 
Rozkręcam się

Wysłany: Wto Gru 27, 2011 20:49   

Mi chodziło o ubranie ołtarza w żywe kwiaty więc albo kwiaciarnia ubiera albo zakonnice tak przynajmniej było w dolnym kościele więc za to trzeba zapłacić bo sztuczne we flakonach to swoją drogą. My zapłaciliśmy w momencie spisywania protokołu.

underthesnow 
Lubię tu być

Osoba prywatna
Wysłany: Pią Sty 06, 2012 21:53   

Wczoraj poszliśmy zarezerwować godzinę (ponieważ w czerwcu do wyboru est tylko 16 i 19), zarezerwowaliśmy sobie 19 (tak jak chcieliśmy). BYłam jednak w szoku, bo okazało się, że już na sierpień 2013 były rezerwacje!!

jasnoluska 
Lubię tu być

Data ślubu: 14.04 2012
Osoba prywatna
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 21:22   

Gdyby ktoś był zainteresowany to dziś byliśmy wreszcie z kompletem dokumentów załatwiać takie rzeczy jak spisywanie protokołu itd. Najpierw ja odpowiadalam, potem mój przyszły mąż:) osobno:) jak jedno z nas udzielało odpowiedzi to drugie musiało wyjść. Oprócz tych karteczek na spowiedź, zapowiedzi itd. dostaliśmy kartkę na podpisy za nauki, poradnie i obowiązkowo za dzień skupienia w Błotnicy. Za zapowiedzi ksiądz nic nie chciał, powiedział, że wystarczy jak potem złożymy ofiarę za ślub.

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu