Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Obrączki w Radomiu
Autor Wiadomość
malaczarna5 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 21:53   

Dzięki Liziii za wieści i za rady :)Jutro wyruszam z Moim Miniem na łowy obrączek :)
Renatko tam u złotnika na Placu za Garnizonem tez kilka osób z rodzinki zakupowało się w złoto i właśnie od nich wiem,że to dobry złotnik i warto:)

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 21:54   

do usług 8-)

Malensstfo 
Zadomawiam się

Data ślubu: 28.08.2010
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 12:20   

Się pytacie, to odpowiadam :D
Cenę 175 zł za gram złota (ale mieszanego - za zwykłe żółte to było chyba 160 zł), zaśpiewała sobie Pani ze sklepu jubilerskiego na końcu Żeromskiego ( od strony gdzie jest Kopernik), ale za to ma naprawdę dużo wzorów ;) Ogólnie jak chodziłam z mamą i pytałam to u Dohojdy jest najtaniej ( nie biorąc pod uwagę Pana z żółtego szyldu).

Generalnie ja z narzeczonym odwiedzimy ze 2 sklepy, żeby wybrać wzór(bo nie mogę się zdecydować), a jak wybierzemy, to zaniesiemy wzór tam do p. Dohojdy, która te obrączki wykona...o :D

Lusia 
Lubię tu być

Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 16:20   

zauważyłam, że w kilku radomskich sklepach mają obrączki z firmy Łazur. podam wiec link- można sobie poglądac wcześniej co jest w ofercie.
http://www.obraczki.com.pl/

olcia 
Rozkręcam się

Wysłany: Wto Lis 10, 2009 17:59   

wiecie może kto w radomiu graweruje obrączki a ściślej mówiąc chodzi mi o wycięcie inicjałow z datą slubu od strony wewnętrznej
pzdr

Majka 
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 19:22   

Myślę, że u każdego złotnika jest możliwość wygrawerowania czegoś na obrączkach. Wielu złotników proponuje to nawet jako "gratis" czyli w cenie obrączek:)

martuś88 
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 22:33   

Liziii, nie wiem czy o tego samego chodzi ale my tez zamowilismy obraczki u takiego złotnika na zeromskiego w bramie tez z zółtym szyldem. polecila nam go moja kuzynka, poszlismy i rzeczywiscie duzo taniej niz w innych, wybralismy takie zwyczajne:) 1 grudnia odbieramy:)

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Sro Lis 11, 2009 00:23   

Martuś, mówisz o tym samym u którego my zamówiliśmy obraczki :) Ja juz odebrałam - są moim zdaniem przepiekne :) cena faktycznie konkurencyjna względem innych jubilerów, ale widze ze wiele osób sie boi tam zamówic bo ten pan nie ma sklepu, tylko pracownie i to w mało prestiżowej bramie.. Niemniej obraczki są pierwsza klasa :)

hanka 
Rozkręcam się

Data ślubu: 24 pazdziernik 2009
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 09:31   

Kilka dni po slubie na naszych obraczkach pojawily sie juz pierwsze ryski,zastanawia mnie czy to taka naturalna kolej rzeczy i zloto tak po prost juz ma?Kupowalismy obraczki u dobrego zlotnika.W kazdy razie my poza polerka niewiele mozemy zrobic ale Wy-jesli jestescie w trakcie poszukiwania mozecie zwrocic na to uwage.Zastanawia mnie jak beda wygladaly nasze obracz po kilku miesiacsach skoro po dwoch tygodniach sa porysowane :( ,a dbamy o nie.

martuś88 
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 11:51   

hanka, moze to zalezy od złota, albo od sposobu wykonania :?:
Liziii, ja tez jak pierwszym razem z ciekawosci weszlam tam to zaraz wyszlam bo widze taki nieciekawy zaklad, ale poszlismy drugi raz i sie nie zawiedlismy :D pan ma naprawde duzy wybor wzorow, m.in. z kataligow Apartu:) mozna nawet samemu cos zaproponowac, a cena rzeczywiscie konkurencyjna bo w innych zlotnikach za takie same obraczki chcieli od 200 do 400zl wiecej :shock: to jest naprawde duzo, a pan ma tanio bo nie ma wlasnie pieknego sklepu, za ktory musi placic czynsz tylko wlasna mala pracownie:)

k_sia86 
Rozkręcam się

Data ślubu: 11.07.2009
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 21:08   

my również swoje obrączki projektowaliśmy u pana Marka Ruta, szczerze wykonał je tak jak sobie wymarzyliśmy i nie robił głupich uwag gdy powiedziałam że chce aby miały one szerokość 8mm. Ceny ma naprawdę konkurencyjne, robota pierwsza klasa, a ponieważ kilka razy tam byłam zauważyłam że właściciele innych pracowni przychodzą do niego żeby coś wygrawerował dlatego inni chcą drożej ponieważ nie mają odpowiednich maszyn do obróbki.

kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 21:42   

Nie czytała wszystkich postów więc czy mógłby mi ktoś napisać gdzie znajduje się pracownia pana Ruta?

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu