|
|
| Autor |
Wiadomość |
martuś88
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 21:51
|
|
|
|
| na Żeromskiego 67 czyli zaraz za salonem orange, kantorem, perfumeria i kwiaciarnia jest taki żółty szyld i wchodzi sie w brame |
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 21:55
|
|
|
|
| aha czyli to jest ten Pan od żółtego szylu?:)dzięki, napewno tam zajrzę |
|
 |
martuś88
Lubię tu być

|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 13:38
|
|
|
|
| tak to ten pan. Zaraz za ta brama tez jest jubiler tylko to juz sklep, prowadzi go uczennica pana Ruty, tez ma b.ładne wyroby (tam kupowalismy pierscionek zareczynowy), ale jednak drozej niz w bramie u pana Ruty. Jakby ktos byl zainteresowany tez polecam:) |
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 17:43
|
|
|
|
byłam zoaczyłam...parę godzin temu wróciliśmy z narzeczonym z buszowania po jubilerach no i wniosek jeden: ceny się róznią masakrycznie ale najczęściej padała cena 160 zł za gram! wzór już sobie wybraliśmy w sklepie u Dohojdy ale ednak wykona go pan Ruta bo wyjdzie taniej o ok.300zł (kilka kroków a taka różnica) bo ten pan wykonuje obrączki sam włąsnoręcznie a Dohojda wysyła komuś tam to robienia. Pytanie tylko jedno które są lepsze, wytrzymalsze? robione przez tego pana czy te co tam przesyłają? |
|
 |
martuś88
Lubię tu być

|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 18:41
|
|
|
|
| tego to nikt nie wie, rownie dobrze ten sklep moze zamawiac wyroby z roznych zrodel, nawet od takiego zlotnika jak pan Ruta, placa za nie wiele taniej a sprzedaja nawet 50 zl drozej za gram, mysle ze te u pana Ruty sa dobrej jakosci, w koncu pracuje juz wiele lat i zna sie na tym co robi |
|
 |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 22:53
|
|
|
|
mnie sie wydaje ze Dohojda sama robi obrączki.. Wszak ona jest uczennicą Ruty, poza tym zawsze ma palce ubrudzone w czarnej paście, której uzywają jubilerzy..
Ale co do cen to owszem, p. Ruta oferuje 1g złota za 100zł.. p. Dohojda za 130zł a w innych salonach tez słyszałam cene 160zł. Mysle ze bedziecie zadowoleni z jego pracy My przynajmniej jestesmy i to bardzo |
|
|
|
 |
Majka
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 22 Gru 2007 Posty: 336 Skąd: Radom
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 08:15
|
|
|
|
| My mamy obrączki od p. Dohojdy. Wydaje mi się, że ona sama je robiła. Tak wynikało z rozmowy. O wysyłaniu gdzieś do Warszawy mówiła jeśli by to miały być obrączki z naszego złota, przetapianego, bo wtedy w stolicy nadają próbę. My nasze obrączki nosimy cały czas, czy to remonty, sprzątania czy inne rzeczy i fakt nie są tak lśniące jak na początku, ale jakoś przesadnie zniszczone też nie. |
|
|
|
 |
martuś88
Lubię tu być

|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 09:04
|
|
|
|
| a to juz wiem o jakim jubilerze piszecie:) tak sie zastanawialam gdzie to jest:) a to zaraz za pracownia pana Ruty:) a to tak owszem zgadzam sie ze pani Dohojda robi je sama:) i zloto dobrej jakosci, mam pierscionek zareczynowy tam kupiony i jestem zadowolona:) nosze go juz prawie rok ( z dwu miesieczna przerwa na prace za granica) i nadal jest sliczny i blyszczący:) |
|
 |
Malensstfo
Zadomawiam się

Data ślubu: 28.08.2010
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 09:49
|
|
|
|
My zamawialiśmy obrączki u pani Dohojdy, wyglądają rewelacyjnie, a jak się będą nosić i jak wytrzymałe są to się okaże po ślubie...
i jak już chyba kiedys pisałam, czy to u p. Dohojdy czy u p.Ruty, to chyba ceny są tam jedne z najtańszych...przynajmniej jak ja szukałam... |
|
 |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 12:19
|
|
|
|
W Warszawie nadają próbe złotu..nie ma przepros, przy przetapianiu taka jest procedura. Nasze złotko tez tam pojechało (wyjechało zółte a wróciło białe ).
Co do zarysowania obrączek, czy tez wybłyszczenia matowych czesci to licze sie z tym faktem, ze predzej czy pozniej tak sie stanie.. Ale nie zamierzam ich zanosic do polerowania albo matowienia rok w rok, bo na 10 rocznice musielibysmy sobie sprezentowac nowe Wiadomo ze co sie nosi to sie niszczy.. Ale symbol to symbol Poza tym cale blyszczace w naszym fasonie tez mi sie podobają wiec nie mam z tym wiekszego problemu
I widzialam obraczki Malensstfa - śliczne Prawie tak piekne jak moje |
|
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 11:29
|
|
|
|
| my wybraliśmy sobie zwykłe tradycyjne obrączki z żółtego złota. 6 mm trapezowe chyba się tak nazywa ten kształt (płaskie ze ściętymi rzegami) choć nie poweim kręciły mnie te dwu kolorowe, czy satynowane, ale jak już pisałam gdzieś ze to wygląda ślicznie ale na komputerze a na żywo mnie zawiodły...ale z kamieni to nie potrafiłąm zrezygnować, choć tu się pojawiał problem z tym powiększaniem, zmniejszaniem... i znowu zawrót głowy co robić...no i tak sobie mówiłam do narzeczonego w drodze do dohojdy, ze nie potrafię zrezygnować z kamieni a tam olśnienie(u dohojdy znaczy się)....!!! w końcu będzie tak że narzeczony bedzie miał 6mm a ja 4mm z tym,że ja będe miała coś w rodzaju nakłądki wysadzanej w koło cyrkoniami...i w razie czegoś to bede mogła soie obrączke powiększyć a nakładki nie bedzie mi szkoda w tym momencie zdjąć bo równeż jestem zdania ze obrączkę trzeba noscić non stop!!może to takie nietypowe rozwiązanie ale mi sie podoba no i nigdzie czegoś takiego nie widziałam tylko tam... |
|
 |
arno
Rozkręcam się

|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 10:51
|
|
|
|
Uważajcie na salon jubilerski "Złotnik - Grawernik Aneta Dohojda" przy
ul. Żeromskiego (bordowy szyld).
Roblismy tam obraczki i nie jesteśmy zadowoleni.
Przede wszystkim kwestia formalna. W momencie zamawiania obraczek (mieliśmy własne złoto i chodziło tylko o zrobienie) pani Aneta powiedziała nam, że bedzie to kosz 300 zł - i tak zostało zapisane.
W momencie odbierania obraczek rachunek wynosił 470 zł
Nieuczciwa właścicelka. Oszukała nas. Nie robiła sobie nic z tego, że spisała na zobowiązaniu cenę 300 zł, a żądała 170 zł więcej. |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|