Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Casa Rosa w Grzmucinie :)
Autor Wiadomość
ja_ot_tak 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.09.2011r.
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 15:13   Casa Rosa w Grzmucinie :)

Przedstawiam Wam salę, gdzie odbędzie się moje wesele. :) Piękna, duża sala, na ok. 280 osób. Możliwość wynajmu lub opcja od talerzyka 160zł/os. z poprawinami, w tym pokój dla młodych, 5 pokoi dla gości, media i klimatyzacja. Wynajem chyba 5500zł.
Właściciele bardzo mili, tacy życiowi, wszystko można uzgodnić i dogadać się.
Właśnie powstała strona int: http://www.casarosa.pl/index.html , popatrzcie i rezerwujcie, bo terminów zostało już niewiele :)
Organizują Sylwestra - 350zł od pary, w cenie 0,5l wódki i lampka szampana o północy. :D
W razie pytań, piszcie, postaram się odpowiedzieć :)

Mathie napisał/a:

1. Adres: Grzmucin 75, 26-634 Gózd

2. Ilość osób mieszcząca się na sali: 280

3. Cena- a) Sama sala: 5500 zł
b) Z obsługą: 160 zł / os.

4. Parking:

5. Dane kontaktowe-
a) Telefon: 661 031 315, 785 632 535
b) Mail: biuro@casarosa.pl , renata261092@wp.pl

6. Dodatkowe informacje-
a) Dodatkowe pokoje: 5
b) Kuchnia wyposażenie: -
c) Czy widać salę taneczną z sali jadalnej: -
d) Inne: -

7. Ocena: -

8. Strona WWW: http://www.casarosa.pl

kinia 
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 16:11   

Wybieram się tam na wesele w styczniu, więc mogę coś napisać jak wrażenia na żywo. Bardzo ładna sala.

Asiek 
Lubię tu być

Data ślubu: 2012
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 18:24   

też widziałam tą sale... pamietam, że bardzo mi sie spodobała jak tylko zobaczyłam ja z zewnątrz.. na tle tych brzóz wygląda pięknie... w sroku z nóg mnie nie zwaliła ale ogolnie oceniam na plus wygląd.. nie spodobały mi sie tylko te kwadraty na sali tanecznej ale pewnie kiedy rozłoży sie zespoł to wcale tego tak bardzo nie bedzie widac..
właściciel rzeczywiscie był bardzo miły itd.. i nic bym sie tu nie czepiła gdyby nie dwie rzeczy - jakos mu nie wierzyłam ze dokonczy terez na zewnątrz w tak krotkim czasie jak obiecywał.. to oczko wodne mialo byc skonczone na koniec pazdziernika czy jakos tak, przynajmniej nam tak mowil, ze chce przed jakims weselem skonczyc.. a jak po tym terminie przejezdzałam obok to zobaczyłam ze wszystko lezy tak jak lezalo.. wiec to takie troche nie powazne.. mi to nie przeszkadzało, ale nie wiem jak zareagowali Ci co mieli tam wesele na poczatku i usłyszeli takie obietnice...
a po 2 byłoby tez ok, gdyby nie zaczał z nienacka wysuwać opinii o innych domach weselnych i krytykowac "pobliskie" domy weselne.. w stylu, że Pan Y.. /Pani X to oszukują, ze Sanepid ich nie dopuscił.. a ze u innych to cos tam.. to bardzo nieprofesjonalne z jego strony miom zdaniem i w zasadzie nie wiem po co to robił, bo ani mnie nie przekonał do siebie, ani nie zrazil do innych.. bo akurat o kilku pobliskich domach weselnych, o ktorych sie wypowiadał wiem wiecej niz mu sie wydaje z racji nie tylko czestego kontaktu ale i dużej powiedzmy zażyłośći :) i wiedziałam ze to kłamstwa.. tak wiec to mi nie przypadło do gustu... :)

ja_ot_tak 
Lubię tu być

Wysłany: Czw Lis 25, 2010 23:06   

Oczko wodne zostało zasypane, zamiast ma być tam jakaś inna atrakcja ;)
Mnie właściciel mówił, że zmiana otoczenia nastąpi na wiosnę przyszłego roku, kiedy wyrośnie trawka, posadzą kwiaty, postawią grill itd. Do tej pory odbyły się tam bodajże 2 wesela, z tymże sala została wykończona kilka miesięcy temu, więc wszystko było jeszcze w rozsypce, no ale przecież ci ludzie widzieli jak to wszystko wygląda. Gdy oglądałam salę we wrześniu kostka nie była do końca ułożona, teraz jest i widziałam, że na tyłach też coś się działo. ;)
Nie wiesz jakie były uzgodnienia między tymi parami młodymi a właścicielem, więc nie powinnam snuć takich domysłów.
Podczas spotkań ze mną nie krytykował innych lokali i nie wspominał nic o sanepidzie :)
Każdy ma inny gust, moim zdaniem wiele sal w naszym regionie w ogóle nie nadaje się do tego, żeby pokazac je swoim gościom, a ta jest przynajmniej elegancko wykończona, bez różu i brzoskwini na ścianach.

Asiek 
Lubię tu być

Wysłany: Pią Lis 26, 2010 17:12   

ja_ot_tak napisał/a:
Oczko wodne zostało zasypane, zamiast ma być tam jakaś inna atrakcja ;)
Mnie właściciel mówił, że zmiana otoczenia nastąpi na wiosnę przyszłego roku, kiedy wyrośnie trawka, posadzą kwiaty, postawią grill itd. Do tej pory odbyły się tam bodajże 2 wesela, z tymże sala została wykończona kilka miesięcy temu, więc wszystko było jeszcze w rozsypce, no ale przecież ci ludzie widzieli jak to wszystko wygląda. Gdy oglądałam salę we wrześniu kostka nie była do końca ułożona, teraz jest i widziałam, że na tyłach też coś się działo. ;)
Nie wiesz jakie były uzgodnienia między tymi parami młodymi a właścicielem, więc nie powinnam snuć takich domysłów.
Podczas spotkań ze mną nie krytykował innych lokali i nie wspominał nic o sanepidzie :)
Każdy ma inny gust, moim zdaniem wiele sal w naszym regionie w ogóle nie nadaje się do tego, żeby pokazac je swoim gościom, a ta jest przynajmniej elegancko wykończona, bez różu i brzoskwini na ścianach.

oczywiście nie wiem jakie były uzgodnienia z innymi.. ale bylam zainteresowana tą salą wiec byłam potencjalnym klientem.. i mi powiedział, że to i siamto zrobi a to sie nie stało.. wiec mnie oszukał.. pisze co wiem, bo chyba po to służy to forum, zeby ewentualnie zwrocic uwage.. nie tylko na same plusy ale tez wady..

oczywiście, że kazdy ma inny gost dlatego jedna sala jest z bordem, druga z różem a trzecia z granatem.. chyba na tym to polega, ze trafiaja tam różni ludzie ktorym sie co innego podoba.. a to ze sala jest "elegancko wykonczona" to tez opinie ludzi i dla jednego taka bedzie a dla innego nie... a właściciel zachował sie tak jak opisałam i podejrzewam, ze gdybys Ty to usłyszała co on wygadywał to spojrzałabys na niego podobnie jak ja..

Ja w kazdym badz razie życzę, żeby rzeczywiście dotrzymał tego słowa... bo zobowiazujac sie powinien.. ale tu juz sama zweryfikujesz..

ja_ot_tak 
Lubię tu być

Wysłany: Pią Lis 26, 2010 23:25   

Nie wiem czemu, ale jakoś niespecjalnie przejmuję się tym, jakie jest otoczenie sali. Może gdybym miała wesele na wiosnę czy w lecie, gdy goście uciekają na zewnątrz, żeby się ochłodzić, zwracałabym na to większą uwagę.
Podsumowując - najlepiej oglądać salę i rozmawiać z właścicielami osobiście, nie wierząc ślepo zarówno w pochwalne jak i krytyczne opinie forumowiczów.

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Lis 27, 2010 19:50   

Asiek napisał/a:
też widziałam tą sale... pamietam, że bardzo mi sie spodobała jak tylko zobaczyłam ja z zewnątrz.. na tle tych brzóz wygląda pięknie... w sroku z nóg mnie nie zwaliła ale ogolnie oceniam na plus wygląd.. nie spodobały mi sie tylko te kwadraty na sali tanecznej ale pewnie kiedy rozłoży sie zespoł to wcale tego tak bardzo nie bedzie widac..
właściciel rzeczywiscie był bardzo miły itd.. i nic bym sie tu nie czepiła gdyby nie dwie rzeczy - jakos mu nie wierzyłam ze dokonczy terez na zewnątrz w tak krotkim czasie jak obiecywał.. to oczko wodne mialo byc skonczone na koniec pazdziernika czy jakos tak, przynajmniej nam tak mowil, ze chce przed jakims weselem skonczyc.. a jak po tym terminie przejezdzałam obok to zobaczyłam ze wszystko lezy tak jak lezalo.. wiec to takie troche nie powazne.. mi to nie przeszkadzało, ale nie wiem jak zareagowali Ci co mieli tam wesele na poczatku i usłyszeli takie obietnice...
a po 2 byłoby tez ok, gdyby nie zaczał z nienacka wysuwać opinii o innych domach weselnych i krytykowac "pobliskie" domy weselne.. w stylu, że Pan Y.. /Pani X to oszukują, ze Sanepid ich nie dopuscił.. a ze u innych to cos tam.. to bardzo nieprofesjonalne z jego strony miom zdaniem i w zasadzie nie wiem po co to robił, bo ani mnie nie przekonał do siebie, ani nie zrazil do innych.. bo akurat o kilku pobliskich domach weselnych, o ktorych sie wypowiadał wiem wiecej niz mu sie wydaje z racji nie tylko czestego kontaktu ale i dużej powiedzmy zażyłośći :) i wiedziałam ze to kłamstwa.. tak wiec to mi nie przypadło do gustu... :)

absolutnie sie z Toba nie zgadzam co do kwestii tego oczka, i ogólnie tego co miało byc wykończone a co nie.
byłam i osobiście rozmawialam i z Panem i z Panią i żadne z nich nie powiedzialo że oczko bedzie w tym roku zrobione, bedzie to wszystko na zewnątrz wykończone na wiosnę ale też niczego na 100% nie gwarantowali ani nie zataili przed nami. mówili natomiast ze wiele rzeczy wiąże sie z dużymi kosztami i będa sie starali powoli wszystko wykańczać, a wybór pozostawiają nam.
co do tego co piszesz o tym ze kogoś oczerniali czy tym podobne, to też niczego takiego nie zaobserwowałam, wręcz przeciwnie powiedzieli ze niektórzy z okolicznych domów juz isteniejących potrafią przyjechac do nich niby jako zainteresowani wynajęciem sali, a tak naprwde chodzą i węszą. ale nikgo nie wymienili z nazwiska ani nic takiego. mnie tym absolutnie do siebie nie zrazili bo uważam ze kazdy moze wyrazic swoją opinie, my równiez im mówilismy na temat różnych domów co i gdzie nam sie podobalo a co nie.
wiem ze są na etapie wykonczenia i wiele rzeczy tam jeszcze chcą dołożyc moze nawet zmienic, dlatego pytali sie nas o propozycje co my bysmy tam dokupili czy dostawili.
także naprawde sa to mili ludzie, ja byłam zadowolona z ich powiedzmy obsługi.

ja_ot_tak 
Lubię tu być

Wysłany: Sob Lis 27, 2010 22:20   

Mi mówili to samo, że budowa takiej sali to ogromne koszty i w miarę możliwości będą wszystko upiększać :) Dajmy już spokój, niech zainteresowani sami się przekonają. ;)

agagwiazdeczka 
Domownik

Osoba prywatna
Wysłany: Nie Lis 28, 2010 10:10   

to napisze teraz co mnie sie tam podoba:)
1. duzy parking
2. te piekne brzózki i ogólnie sliczna okolica
3. wystrój sali czyli kolory dobrane ze smakiem, żadnego różu czy fioletu
4. kuchnia spora, dobrze zagospodarowana, co jest ważne przy wynajmowaniu samej sali. i wprowadzaniu tam swojej kucharki
5. podoba mi się równiez to ze jest taki mały przedsionek z którego sie wchodzi do łazienek czy szatni a nie bezposrednio z sali tanecznej jak to jest na wielu innych salach
6. ogólnie podoba mi sie ze można wynając samą sale 6000zl na 2012 rok jak i od talerzyka cos w granicach 180 zl, ale tego nie wiem dokładnie, bo ja wynajęłam samą salę.
7. duża sala konsumpcyjna, która nie jest bezpośrednio połączona z salą taneczna, ale jest na sale taneczną dość dobry widok.
8. śliczne łazienki, wiadomo bo są nowe, ale zrobione z dobrej jakości płytek i armatury także będzie służyc ładnych pare lat:)
9. super parkiet, mam nadzieje ze dlugo bedzie im służył
co mi sie nie podoba:)
1. chyba jedynie to ze nie ma konkretnego miejsca na stolik dla orkiestry i musi on stać na sali tanecznej, ale my cos wykombinujemy, zeby to jakoś inaczej ustawić:)
2. a i to ze pani mnie zagięła bo byłam pewna ze maja wózki do rozwożenia talerzy a ona że nie :D ale w niedalekiej przyszłości to kupia, także się nie martwię, bo na moje wesele napewno już będą:)

i chyba tyle :)

ja_ot_tak 
Lubię tu być

Wysłany: Nie Lis 28, 2010 19:36   

Aga, ja też myślałam o tym stoliku dla orkiestry..myslę, żeby go przenieśc na część konsumocyjną, tylko nie wiem gdzie, może w rogu, przy tej ściance oddzielającą część taneczną od konsumpcyjnej? Masz jakiś pomysł?
A co do wózków...byłam tam w środę i widziałam wózek, który stał przed kuchnią, ciekawe do czego służy, skoro nie rozwożą na nim talerzy ;)

agagwiazdeczka 
Domownik

Osoba prywatna
Wysłany: Nie Lis 28, 2010 22:45   

ja_ot_tak napisał/a:
Aga, ja też myślałam o tym stoliku dla orkiestry..myslę, żeby go przenieśc na część konsumocyjną, tylko nie wiem gdzie, może w rogu, przy tej ściance oddzielającą część taneczną od konsumpcyjnej? Masz jakiś pomysł?
A co do wózków...byłam tam w środę i widziałam wózek, który stał przed kuchnią, ciekawe do czego służy, skoro nie rozwożą na nim talerzy ;)

być może juz zakupili wózek:) ja sale zamawiałam we wrzesniu także może teraz juz sa:)
a co do tego stołu dla orkiestry to mysle że faktycznie przeniesc go na sale konsumpcyjną, ale czy akurat w ten róg to nie wiem, moze zaraz jak sie wchodzi z przedsionka po prawej stronie postawic? bo w tym rogu to ja bede miała stół wiejski chyba:) albo na tanecznej w rogu, a nie tak jak jest pokazane na zdjeciu na stronce internetowej.

Asiek 
Lubię tu być

Wysłany: Sob Sty 15, 2011 23:20   

Mam wieści z sylwestra więc może to kogoś zainteresuje..moi dobrzy znajomi byli i podobno był jakiś problem z jedzeniem.. niektóre dania były zimne i podobno czekali godzine czasu na drugie danie... a na sali nic z tym czasie sie nie dzaiło.. przez to sie denerwowali bo strasznie długo to trwalo.. był jakis problem z jakimś urządzeniem do pieczenia.. podgrzewania nie wiem.. nie chce wprowadzić w bład :) tak czy siak nawet jak im sie coś popsuło i nie byli w stanie szybko wydac tego 2 dania zaraz po 1 to powinna orkiestra moze pomoc i "ruszyc" ludzi.. może ktoś jeszcze miał okazje tam się bawić i coś więcej o tym powie???

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu