|
|
| Autor |
Wiadomość |
gosiek_24
Lubię tu być

Data ślubu: 15.10.2011
|
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 15:47 Dom weselny "BONIFACY" w Zakrzewie
|
|
|
|
1) Adres: Natalin 59, 26-652 Zakrzew (Adres właścicieli domu)
2) Ilość osób: 180 max
3) Cena:
a) sama sala: 4000 zł + media(energia elektryczna, gaz)
b) Z obsługą: jest możliwość, ale nie znam ceny od talerzyka
4) Dane kontaktowe:
Irena Kredowska
tel: 610-52-97, 509540037
mail: kredowscy@neostrada.pl
5) Dodatkowe informacje:
a) dodatkowe pokoje: 1 dla Młodej Pary,
b) wyposażenie kuchni: pełne
c) czy widać sale taneczną z sali jadalnej: częściowo tak, ale są to dwa osobne pomieszczenia oddzielone korytarzem
d) parking: jest przed domem
e) dodatkowo jest mała sala kominkowa i salka ze stołem dla dzieci |
|
|
|
 |
m.o.n.i.k.a
Zadomawiam się

Data ślubu: 2012
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 13 Sty 2011 Posty: 124 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 17:13
|
|
|
|
| Byłam na tej sali kilka razy;-) Wrażenia mieszane...jesli o wyposażenie chodzi to dodam jeszcze że jest barek;-) |
|
|
|
 |
gosiek_24
Lubię tu być

|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 12:33
|
|
|
|
Zgadza się zapomniałam o barku
sala jest po remoncie, w zeszłym roku odnowili salę jadalną, powstała tzw. sala kominkowa i sala dla dzieci. W tym roku podobno remont ma przejść sala taneczna tzn. będą zmieniane panele, malowane ściany i ku mojej radości zniknie reszta sztucznych kwiatów ze ścian. Wydaje mi się więc, że warto zobaczyć |
|
|
|
 |
m.o.n.i.k.a
Zadomawiam się

|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 20:32
|
|
|
|
| gosiek_24 napisał/a: | Zgadza się zapomniałam o barku
sala jest po remoncie, w zeszłym roku odnowili salę jadalną, powstała tzw. sala kominkowa i sala dla dzieci. W tym roku podobno remont ma przejść sala taneczna tzn. będą zmieniane panele, malowane ściany i ku mojej radości zniknie reszta sztucznych kwiatów ze ścian. Wydaje mi się więc, że warto zobaczyć |
No te kwiaty też mi się nigdy nie podobały... i jeszcze to, że jak ja byłam tam na weselu to stolik był tak ustawiony, że filar zasłaniał państwa młodych, ale nie wiem czy to stałe ustawienie czy młodzi tego nie przemyśleli i tak zrobili...wsumie jak ktoś robi mniejsze wesele to nawet ok jeśli jest z okolic i ma blisko bo jeżeli już z Radomia to myślę że na miejscu jest sporo ładniejszych lokali... |
|
|
|
 |
gosiek_24
Lubię tu być

|
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 21:34
|
|
|
|
| szczerze mówiąc to nie wiem jak tam jest z tym filarem, muszę to sprawdzić. Jeżeli chodzi o samą salę to może faktycznie nie najładniejsza w okolicy,ale ma przystępną cenę i jest blisko mojego domu więc przed weselem nie będę musiała jeździć bardzo daleko żeby zawieźć cokolwiek na salę. |
|
|
|
 |
m.o.n.i.k.a
Zadomawiam się

|
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 12:37
|
|
|
|
| gosiek_24 napisał/a: | | szczerze mówiąc to nie wiem jak tam jest z tym filarem, muszę to sprawdzić. Jeżeli chodzi o samą salę to może faktycznie nie najładniejsza w okolicy,ale ma przystępną cenę i jest blisko mojego domu więc przed weselem nie będę musiała jeździć bardzo daleko żeby zawieźć cokolwiek na salę. |
Wtakim wypadku (jeżeli masz blisko) to naprawdę dobry wybór;-) A skoro masz tą sale to możesz jeszcze dogadać z właścicielami kwestie zamykania bramy (tej wjazdowej od drogi). Bo jak ja byłam na weselu to był z tym problem tzn. po obiedzie pojechaliśmy odprowadzić samochody bo na weselu dogadaliśmy się, że jeden brat nas wszystkich porozwozi...i niby wszystko fajnie ale chwile nam zeszło bo jeszcze koleżanka dziecko usypiała, wróciliśmy a tu brama zamknięta...a normalne jak to na weselu..ciężko było nam się do kogoś dodzwonić a jak juz nam się udało to okazało się, że nikt nie ma kluczy bo brame właściciel "wyszedl i zamknoł". No i później trzeba było go z łóżka wyciągać (bo już o 23 spał) i dopiero nam otworzył..ale zamknoł znowu i póxniej jeszcze ktoś odwozil dzieci i miał podobny problem. Wiem, że tam przed salą jest to oczko itd. no i z ta bramą to pewnie żeby jakieś "obce i nieproszone" osoby nie wchodziły na ten teren ale warto np. wcześniej poprosić o klucz lub np. po zamknięciu bramy powiesić jakąś kartkę z tel. gdzie dzwonić "w sprawie jej otworzenia" ;-) |
|
|
|
 |
gosiek_24
Lubię tu być

|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 17:58
|
|
|
|
myślę, że nie będzie z tym problemu, bo z tego co pamiętam z rozmowy przy podpisywaniu umowy to Pani właścicielka wspominała coś o tym, że klucze od bram bo jest ich dwie będzie miał w posiadaniu ktoś z rodziców Młodych, także problem mam nadzieję będzie z głowy, ale dzięki za przypomnienie o tym |
|
|
|
 |
m.o.n.i.k.a
Zadomawiam się

|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 19:54
|
|
|
|
| gosiek_24 napisał/a: | myślę, że nie będzie z tym problemu, bo z tego co pamiętam z rozmowy przy podpisywaniu umowy to Pani właścicielka wspominała coś o tym, że klucze od bram bo jest ich dwie będzie miał w posiadaniu ktoś z rodziców Młodych, także problem mam nadzieję będzie z głowy, ale dzięki za przypomnienie o tym |
Rozmawiałam właśnie w sobotę, z koleżanką ktora miała tam wesele w październiku i mówiła, że juz u nich problem był "rozwiązany" bo też dostali klucze;-) Więc chyba właściciele "cały czas się uczą" i za to należy dać dla nich duży plus;-) |
|
|
|
 |
Miniek
Lubię tu być

Data ślubu: 01.06.2013
Osoba prywatna
|
Wysłany: Wto Lut 22, 2011 20:53 zdjęcia
|
|
|
|
| czy ma ktos zdjecia tej sali? jeśli to nie problem to prosze o pare fotek na maila: masiarz.kasia@gmail.com |
|
|
|
 |
gosiek_24
Lubię tu być

|
Wysłany: Sro Lut 23, 2011 14:42
|
|
|
|
| niestety aktualnych fotek nie mam żadnych, dysponuje tylko takimi sprzed kilku lata od tamtego czasu sala zmieniła się i to bardzo. jeżeli uda mi się załatwić jakieś fotki od znajomych, którzy mieli tam swoje wesele w zeszłym roku to wyślę ci lub wstawię na forum, ale to może trochę potrwać |
|
|
|
 |
gosiek_24
Lubię tu być

|
Wysłany: Pią Lis 25, 2011 14:25
|
|
|
|
wreszcie mam czas na podsumowanie naszego wesela zacznę od sali. Właśnie w Bonifacym odbyło się nasze wesele 15.10.2011. Sale odebraliśmy w środę przed weselem po południu. Od razu na wstępie spisałam z właścicielką stan licznika a potem po otrzymaniu kartki z wyposażeniem sali zaczęłyśmy wszystko liczyć i myć bo poprzedni weselnicy poszli na łatwiznę i umyli wszystko w zmywarce wiec na szkle były ohydne zacieki. Pani właścicielka mieszka obok wiec była cały czas do naszej dyspozycji wystarczył tylko jeden telefon i już się pojawiała Nasze kucharki chwaliły sobie przestronną kuchnię. Co do wyposażenia do standardowe ani super bogate ani ubogie. Dla nas było wystarczające. Na sali są dwie duże chłodnie, u nas jedna była na ciasto druga na mięsko i inne potrawy. Oprócz tego są też dwie zamrażarki. Jeżeli chodzi o dekorację to tak naprawdę nie wiele zmieniliśmy. Z naszej strony pojawiły się balony napompowane helem, kwiaty na stołach i zmieniliśmy sobie dekorację nad młodymi. Sala niedawno bo chyba w zeszłym roku była remontowana więc tak naprawdę nie potrzeba tam większych dekoracji. Jedyne co mnie trochę raziło to to że miały być wymienione panele na sali tanecznej, ale niestety właścicielom nie udało się tego zrobić. Przynajmniej nie wywijałam orła na śliskich panelach. Fajnym rozwiązaniem jest pomieszczenie ze stołem dla dzieci, nie plątają się one na głównej sali koło rodziców. Co prawda trzeba do nich czasami zajrzeć bo jak to dzieci potrafią coś spsocić ale najważniejsze że maja swój kąt. U nas np dzieciaki znalazły sobie super zabawę z fontanną czekoladową. W dniu poprawin niezauważone przez nikogo maczały w niej łapki i udekorowały nimi ścianę w korytarzu na szczęście wszystko dało się zmyć. Na sali jest też barek, my nie mieliśmy barmana ale piwo i wino stało u nas właśnie na barku gdzie było ogólnie dostępne dla gości. Młodzi maja też dostęp do pokoju dla młodych gdzie można trochę odpocząć. U nas na weselu akurat zajęły go małe dzieci. Super sprawą na tej sali jet kominek. Po weselu bardzo byliśmy zadowoleni że właśnie ta salę wybraliśmy. Najważniejsze że była ona najbliżej mojego domu wiec nie musieliśmy pokonywać dużych odległości zawożąc różne rzeczy na sale. Poza tym tak jak wspomniałam właścicielka jest przemiła i nie robi żadnych problemów. Nie siedziała i nie pilnowała nas na sali. Nie kombinowała ze stłuczkami. Wszystko było z jej strony w porządku. Z tego co nam mówiła będzie chciała powiększyć salę jadalną o jeden rząd stołów czyli dom weselny będzie przebudowany. No i super bo nie jest on zbyt duży ale ma fajny klimat. Sale w 100% polecam innym bo warto. |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|