Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Dom weselny - DALIA - Janów
Autor Wiadomość
Asiek 
Lubię tu być

Data ślubu: 2012
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 19:10   Dom weselny - DALIA - Janów

Dom Weselny Dalia

Janów ( 3km. Od Radomia)
26-640 Skaryszew

Strona internetowa: http://dalia.radom.pl/?page_id=7

Zdjęcia oraz kontakt w zakładkach strony ;)

Mathie napisał/a:

Dane kontaktowe:
tel. 512 187 986
tel./fax 48 360 51 81
e-mail.: j.sliwka_dalia@op.pl

Sala na ok. 240 osób

Asiek 
Lubię tu być

Wysłany: Sro Lis 24, 2010 19:18   

Nie było tematu, wiec założyłam :)

sala, ktora niedawno powstała.. pierwsza impreza to Sylwester.. z tego co wiem to terminy szybko sie rezerwują :) m. in.. my już jestesmy po podpisaniu umowy... od kiedy ją zobaczyliśmy to oczy nam sie uśmiechnęły.. mimo, że nie była jeszcze skonczona to doskonale wiedzielismy, że nasz gust łączy sie z gustem właścicielki..

Sala od początku mnie urzekła.. właścicielka bardzo miła, pomocna i konkretna.. od samego poczatku odbieram ja bardzo pozytywnie..

cena na 2012r. to 180zł/os bez alkoholu, tortu i stołu wiejskiego...
Są pokoje na górze, łazienki piękne.. ogolnie sala urządzona bardzo elegancko i z klasą.. jak dla mnie perełka :)

Leenaa
Rozkręcam się

Wysłany: Sro Lis 24, 2010 20:30   

No fakt, sala na fotkach prezentuje się ślicznie. Tylko ktoś na forum wspominał, że jak na salę na 240 osób to parkiet jest trochę za mały.

A jeszcze pytanko ode mnie... czy jest w planach zagospodarowanie otoczenia, jakieś krzewiki, altanka? Czy mówiła właścicielka coś na ten temat? Bo patrząc na zdjęcia to trochę tam pusto.

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 21:17   

powiem szczerze, byłam na tej sali jak rozglądałam się za swoja salą, fakt jest nowa ładna, elegancka, jak dla mnie ma troszke za mały parkiet tzn sa tam położone panale co mnie troche dziwi, a Pani odpowiedziala gdy zapytałam czemu akurat panele a nie parkiet, że zawsze mozna panele wymienic co dwa miesiące:)
ale przejdzmy do tego co mnie sie tam nie podobało:
po pierwsze jest za jasno, tzn dla mnie połączenie kremowego i bieli to jak w szpitalu:)a plus szary i czarne panele. na 2012 rok pani powiedziala nam 200zl od osoby, 5 dan cieplych, bez ciast, owoców, alkoholu, tortu, stolu wiejskiego, ktory trzeba u nich zamowic za 1200zl. do tego owszem, są pokoje na górze tez ładne z łazienkami, ale pokoje nie są w cenie tak jak np w sali która wynajelismy, za każdy pokoj od osoby trzeba placic. poprawiny 70 zl od osoby. menu to tez taki standard , nic specjalnego.
także ja nie wzięlam ze wzgledu na cene oraz na kolor ścian:)

Asiek 
Lubię tu być

Wysłany: Sro Lis 24, 2010 22:05   

agagwiazdeczka napisał/a:
powiem szczerze, byłam na tej sali jak rozglądałam się za swoja salą, fakt jest nowa ładna, elegancka, jak dla mnie ma troszke za mały parkiet tzn sa tam położone panale co mnie troche dziwi, a Pani odpowiedziala gdy zapytałam czemu akurat panele a nie parkiet, że zawsze mozna panele wymienic co dwa miesiące:)
ale przejdzmy do tego co mnie sie tam nie podobało:
po pierwsze jest za jasno, tzn dla mnie połączenie kremowego i bieli to jak w szpitalu:)a plus szary i czarne panele. na 2012 rok pani powiedziala nam 200zl od osoby, 5 dan cieplych, bez ciast, owoców, alkoholu, tortu, stolu wiejskiego, ktory trzeba u nich zamowic za 1200zl. do tego owszem, są pokoje na górze tez ładne z łazienkami, ale pokoje nie są w cenie tak jak np w sali która wynajelismy, za każdy pokoj od osoby trzeba placic. poprawiny 70 zl od osoby. menu to tez taki standard , nic specjalnego.
także ja nie wzięlam ze wzgledu na cene oraz na kolor ścian:)

ja napisałam to co mam w umowie,, jesli chodzi o cene to widziałam ze nie tylko my taka mamy.. (z tego co widzialam co było zapisane obok dat w kalendarzu).. wiec cene mam taka jak podałam... co do stołu wiejskiego to do niczego nas nie zmuszla.. na poczatku powiedziala ze ona sie tym nie zajmuje.. My potem nawet z ciekawosci zapytalismy czy ewentualnie bylaby mozliwosc zeby ona sie tym zajeła i stwierdzila ze nie ma problemu..

co do pokoi dla dosci to jeden dla Młodych jest standardowo w cenie a reszta płaci sie od pokoju.. a nie od osoby... ale nie pamietam dokladnie ile.. wydaje mi sie ze 60zł.. albo 70..

co do kolorów to kwestia gustu... kawa z mlekiem, troche beżu, bieli i brązu jak dla mnie jest korzystne, ale nie dla kazdego musi...

a menu o ile sie orientuje to jeszcze dokladnego nie ma.. bo pani sie zastanawia nad kucharzem jeszcze, bo chciala zeby to byl ktos sprawdzony.. podejrzewam, ze menu bedzie konkurencyjne.. bo najwazniejsze to dobrze zacząć...

luizap 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 22:08   

agagwiazdeczka a gdzie wynajęłaś sale??
W Dali tez była i dla mnie jest tam ładnie, ale sala taneczna mała i jak ja i miłość moja mamy mieć wesele na 150 osób to jest ona za mała poza tym, ludzie jak będą tańczyć to o stoły się będą obijać i nie da się porozmawiać.

Asiek 
Lubię tu być

Wysłany: Sro Lis 24, 2010 22:19   

Leenaa napisał/a:
No fakt, sala na fotkach prezentuje się ślicznie. Tylko ktoś na forum wspominał, że jak na salę na 240 osób to parkiet jest trochę za mały.

A jeszcze pytanko ode mnie... czy jest w planach zagospodarowanie otoczenia, jakieś krzewiki, altanka? Czy mówiła właścicielka coś na ten temat? Bo patrząc na zdjęcia to trochę tam pusto.

z tego co wiem to wszystkie prace na zewnatrz maja ruszyć na wiosne.. taka informacje uzyskałam.. na zewnatrz jest przed sala parking i wjazd.. w planach jest altana i zagospodarowanie terenu z tyłu.. jak narzie ze wszytskiego co mowila placicielka sie wywiazała, wiec licze ze tak bedzie dalej.. z reszta jak na samej stronie pisze jest to dom z dofinansowaniem wiec licza sie tam terminy i zaliczanie kolejnych etapów..

rzeczywiscie pisze, ze na 240os.. my bedziemy mieli ok 200 i z przypatrzenia sie innym domom weselnym o podobnej wielkosci wiem ze spokojnie wystarczy..

Leenaa
Rozkręcam się

Wysłany: Czw Lis 25, 2010 09:04   

Asiek napisał/a:
z tego co wiem to wszystkie prace na zewnatrz maja ruszyć na wiosne.. taka informacje uzyskałam.. na zewnatrz jest przed sala parking i wjazd.. w planach jest altana i zagospodarowanie terenu z tyłu.. jak narzie ze wszytskiego co mowila placicielka sie wywiazała, wiec licze ze tak bedzie dalej.. z reszta jak na samej stronie pisze jest to dom z dofinansowaniem wiec licza sie tam terminy i zaliczanie kolejnych etapów..

rzeczywiscie pisze, ze na 240os.. my bedziemy mieli ok 200 i z przypatrzenia sie innym domom weselnym o podobnej wielkosci wiem ze spokojnie wystarczy..

No faktycznie finansowana jest z unii więc jest szansa, że będzie tak jak zapowiada właścicielka:) Z niecierpliwością czekam na pierwsze relacje:)

Kamcia 
Znam tu każdy kąt

Osoba prywatna
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 10:32   

Sala jest naprawde, piekna.. my będziemy mieli neistety o wiele mniejsze wesele, nasi goście by tam sie zgubili.. ale sama faktycznie rewelacja..

Asiek 
Lubię tu być

Wysłany: Pon Lis 29, 2010 20:43   

Leenaa napisał/a:
No faktycznie finansowana jest z unii więc jest szansa, że będzie tak jak zapowiada właścicielka:) Z niecierpliwością czekam na pierwsze relacje:)

hmm... ja też :) wiem, że sporo osób, które podpisały umowy idzie na Sylwestra w tym roku. My nie idziemy, bo wypadło nam wesele.. planujemy isc za rok, bo stwierdzilismy ze mamy jeszcze dużo czasu i może sie do 2012tego troche zmienic. Jeśli ktoś z forumowiczów będzie na tegorocznym Sylwestrze to proszę o relację :)

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 16:25   

dlatego ja uważam ze jak cos jest dofinansowane to powinno byc w miare w rozsądnej cenie, i mnie akurat zdziwiło to że Pani kaze sobie płacic dodatkowo za pokoje, bo np w Leśnym Dworze tak mnie ma, pokoje sa w cenie, z tego co wiem jest ich 5 tam gdzie ja mam wesele czyli w Grzmucinie Casa Rosa, tez pokoje są w cenie.
i mnie osobiście nie podoba się ze umowe spisujemy np na 190 zl od osoby ale oni zastrzegaja, ze mogą podniesc o 10% nawet na dwa dni przed weselem, tak mi powiedzieli jak byłam u nich. tam gdzie ja podpisalam umowe jest ona ostateczna i wiążąca obie strony, nie ulegnie więc zmianie, i nie będę musiała w ostatniej chwili nic dopłacać.
ogólnie ta Pani i jej córka jak podejrzewam nie zrobiły na mnie za dobrego wrażenia.
ale każdy ma swoje zdanie. i jak dla mnie na max 250 osób jest to sala, a parkiet jest strasznie mały i tak jak napisała luizap wydaje mi się ze ludzie bedą sie o stoliki obijac.

Asiek 
Lubię tu być

Wysłany: Nie Sty 02, 2011 13:05   

Wiecie coś może na temat Sylwestra, który odbył się w Dalii?? Prosze o opinie.. :)

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu