|
|
| Autor |
Wiadomość |
sabrinaa
Rozkręcam się

|
Wysłany: Sro Paź 05, 2011 17:08 "Dwór u Jakuba" Jedlnia Kościelna. NOWA
|
|
|
|
Witam. Niedawno została otworzona nowa sala w Jedlni Kościelnej. Niedaleko domu weselnego "Zacisze". Sala jest nowa piękna (choć to rzecz gustu) duża. Chciała bym zrobić tam moje wesele za rok czyli w 2012 we wrześniu. Sa wolne terminy. Jednakże nie znam opinii osoby która by sie tam bawiła. Jak rozmawiałam z włacicelka to wszystko pieknie extra super. Ale to teoria a nie wiem jak to będzie wygladać w praktyce. Bardzo bardzo prosze o pomoc. Z góry serdecznie dziękuje |
_________________ sabrinaa |
|
|
|
 |
Rafał69
Zadomawiam się

Data ślubu: 02-06-2012
Osoba prywatna
|
Wysłany: Sro Paź 05, 2011 20:09
|
|
|
|
| Witam, z tego co kojarzę to odbyło się tam dopiero jedno wesele, więc dużo opini nie znajdziesz |
|
|
|
 |
sabrinaa
Rozkręcam się

|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 11:27
|
|
|
|
Eh.. no włanie chyba będe królikiem doświadczalym... Ale jeśli ktos by sie coś dowiedział to bardzo prosze o wpis |
|
|
|
 |
Rafał69
Zadomawiam się

Osoba prywatna
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 16:39
|
|
|
|
| hey z tego co się orientuje to wczoraj odbyło się tam kolejne wesele |
|
 |
sabrinaa
Rozkręcam się

|
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 13:38
|
|
|
|
| A wiadomo coś więcej? Jaka obsługa itd itd? |
|
|
|
 |
desan
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Pon Lis 28, 2011 19:49
|
|
|
|
witamy
mielismy tam wesele 29-30 pazdiernika 2011.
sala jest duza,ladna i wlascicielka ma gadane-to nas zgubilo.
jezeli bedziecie ustalac menu zapytajcie o gramature posilkow, w przeciwnym razie mozecie np. jako danie "golonka z ziemniakami" otrzymac plaster tlustej skory bez miesa-golonki sa krojone na 6-8 osob i podawane w mikroskopijnej ilosci,to samo lody(ponoc zamarzly i kelnerzy nie mogli nalozyc wiekszych porcji) i pozostale dania.mimo zapewnien szefowej jedzenie bylo porcjowane jak dla dzieci.ale trzeba przyznac,ze bylo smaczne wiec to nie wina kucharza ale sknerstwa wlascicielki.byc moze dlatego proponuje AZ 6 goracych dan...
sala poprzez swe gabaryty i wysoki sufit jest kompletnie nieakustyczna-przy stolach nie mozna zrozumiec orkiestry-roznosi sie tylko drazliwy halas.
przed poprawinami musielismy upominac sie o zmiane brudnych obrusow,ciasto i chleb pozostaly na stolach do poprawin co zaowocowalo skwasniala bita smietana i nieswiezym pieczywem.kelnerzy zabierali przystawki sprzed nosa jednym goscia i zanosili na stol drugim.
wlascicielka to niezla kretaczka wiec najlepiej miec WSZYSTKO NA PISMIE inaczej pomimo jej slodkich zapewnien moze was czekac to samo.mimo ustalonej wczesniej ceny za 2 dniowe wesele 200zl/osoba-dzien przed impreza zadzwonila do nas z zapytanie ile osob przychodzi na poprawiy tlumaczac,ze jezeli przyjda wszyscy to bedziemy musieli doplacic...
gdybysmy mogli zorganizowac to jeszcze raz to na pewno nie na tej sali ani zadnej innej pod kierownictwem tej pani.
z checia odpowiemy na wiecej pytan- mniej wazne rzeczy pominelismy (np.sposob krojenia i podawania tortu czy zbierania i podawania zastawy w trakcie wesela) |
|
|
|
 |
Rafał69
Zadomawiam się

Osoba prywatna
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 08:22
|
|
|
|
| oj to długo pani R. nie pociągnie z takim podejściem do osób mających ochotę stworzyć najważniejszy dzień w swoim życiu w dworze u8 Jakuba |
|
 |
Ladenburg
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 11:52
|
|
|
|
Witam,
Co do powyższej dyskusji to zgadzam się, że jest to najważniejszy dzień w życiu dla przyszłych nowożeńców. Znajomi byli tam na ostatnim weselu i calkiem im sie podobalo. Sam bede sie rozgladal za sala i mam zamiar obejrzeć Dwór Jakuba, poki co widzialem tylko tyle www.dworjakubajedlnia.pl |
|
|
|
 |
PaulaRafi
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Sro Lis 30, 2011 18:33
|
|
|
|
Byliśmy na weselu w listopadzie jako goście, dla nas super sala duża, przestronna, ładny wystrój, obsługa fajna przeważają faceci, eleganckie toalety, dbają o czystość ładnie pachniało. Jeżeli chodzi o jedzenie to bardzo dobre, wszystko smaczne i naprawdę DUŻO. Dziwię się ludziom co opisują, bo wszyscy nasi znajomi, którzy byli na weselu mówili że wystawna i ekskluzywna imprezka i napewno nikt nie wyszedł głodny ale w sumie nie wiem jakie ludzie mają żołądki . Właściciele mili i obsługa też... widzę że ludziom ciężko dogodzić. Apropos parking duży, moniorowany, my czuliśmy się świetnie, dużo zależy od orkiestry i atmosfery, my bawiliśmy się zajefajnie o właśnie zapomnieliśmy że tańczy się na parkiecie. Naprawdę wysoki standard oby tak dalej.
My jeszcze sali nie wybraliśmy ale polecam mamy dylemat między Chełmińskimi albo tą salą bo mieszkamy w Radomiu w sumie dojazd taki sam. pozdrawiamy |
|
|
|
 |
Rafał69
Zadomawiam się

Osoba prywatna
|
Wysłany: Czw Gru 01, 2011 10:38
|
|
|
|
| Dziwi mnie dylemat między Chełmińskim a dworem u Jakuba wystarczy spojrzeć na strony internetowe obu Lokali i stanowczo ładniej jest u Chełmińskiego |
|
 |
sabrinaa
Rozkręcam się

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 13:51
|
|
|
|
Rzecz gustu.... Mi troszeczkę ulżyło bo byli tam moi znajomi u Jakuba i wszystko mi opowiedzieli. Bardzo bardzo im się podobało. Jedzenie pyszne, obsługa ok, łazienki piękne, elegancko, czysto. Ale ja to cały czas podkreślam: "jeszcze sie taki nie urodził co by wszystkim dogodził" a jeśli chodzi o Chełmińskiego to właściciele są bardzo nie mili i czasami ciężko sie z nimi dogadać. Chyba maja za dużo pieniędzy i nie zależy im na klientach..... W moim przypadku różnica u Jakuba i Chełmińskiego wynosi 50zł od talerzyka...sporo.. |
|
|
|
 |
gosc
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Wto Gru 06, 2011 10:24
|
|
|
|
Witam,
W ostatnim czasie miałam zaszczyt być gościem na weselu w ‘Dworze Jakuba’
Moim zdaniem jest to znakomity ośrodek dla osób, które poszukują wyjątkowego miejsca na zorganizowanie przyjęcia weselnego, eleganckiego bankietu lub innej uroczystości.
W moim komentarzu chciałabym także umieścić osobistą dygresję (tyczy się ona użytkownika ‘desan’) na temat opisu ‘golonki z ziemniakami’, który jest nieadekwatny do tego co ja miałam na talerzyku (było to danie o tej samej nazwie). Uważam, że osoba, która to napisała miała zapewne na celu zrobić negatywne wrażenie na parach, które szukają sali i mogą wybrać się w najbliższym czasie do „ Dworu Jakuba”. Osobiście zachęcam do zobaczenia tej Sali w rzeczywistości, ponieważ zdjęcia mogą nie oddać całego efektu.
Kompleksową informację o sali balowej ’Dwór Jakuba’ można znaleźć na stronie internetowej natomiast nieodzowne jest osobiste spotkanie z przemiłą Szefową, która poinformuje każdego zainteresowanego o przysmakach kulinarnych oraz atrakcjach dodatkowych, jakie mogłyby się znaleźć w programie przewidywanej imprezy. W moim przypadku jest to wesele, które odbędzie się w ‘Dworze Jakuba’ już w przyszłym roku. |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|