|
|
| Autor |
Wiadomość |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Sro Paź 05, 2011 14:52
|
|
|
|
agagwiazdeczka, patrz jak wiele zależy chyba od dnia/wesela. Na weselu mojej siostry obsługa spisywała się na medal! Jedzenie proste zwykłe? Mi ogromnie smakowało i moim zdaniem wcale nie było proste (to pewnie zależy od doboru menu). no i mimo, że siedziałam przy samej kuchni, na końcu stołu, to nic a nic nie słyszałam, ale fakt faktem, że wsłuchiwałam się w muzykę lub rozmowy a nie w to co się w kuchni dzieje natomiast u mojej siostry było ciut ciasnawo przy jednym stole (znaczy się goście siedzieli łokieć w łokieć i za bardzo rozpychać się nie można było). Więc wszystko przeciwieństwo tego co ty opisujesz |
|
 |
agagwiazdeczka
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 26 Sie 2010 Posty: 1703 Skąd: Radom
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 08:10
|
|
|
|
| może i masz racje, nie bede sie spierać. moje odczucia byly takie jakie opisałam. |
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 18:01
|
|
|
|
agagwiazdeczka, jeżeli chodzi o wesele, na którym ja byłam to na pewno mam rację bo opisałam tak jak ja to wszystko widziałam tym bardziej, że znam je od podszewki, bo było to wesele mojej siostry.
Chciałam tym pokazać, że opinia zależy od konkretnej osoby i pewnie od dnia/wesela/ustaleń... |
|
 |
gawel22
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Nie Paź 30, 2011 17:36
|
|
|
|
Witamy!
Jeżeli chodzi o wesela w Dworku sołtykowskim to My mieliśmy tam swoje wesele 15 października 2011r.
Negocjacje przedweselne poszły szybko i sprawnie w miłej atmosferze z właścicielką lokalu.
Przed weselem wpłaciliśmy 100% kwoty licząc na to że właściciele są profesjonalistami (i jako że organizują ludziom te najważniejsze dla nich uroczystości niemalże co tydzień znają sie doskonale na rzeczy i wiedzą ,niejednokrotnie lepiej w jaki sposób młodym pomóc) i sami dobrze będa wiedzieli co i jak zrobic aby przyjęcie było wspaniałe.
Zatem co by sobie czasu i nerwów zaoszczędzić zostawiliśmy im całą robote i chętnie z ich rad korzystaliśmy ( ich pomysł co do ustawienia stołów mimo iż różny od naszego okazał się oczywiście lepszy i w trakcje wesela cieszyliśmy się że zdaliśmy się na doświadczenie innych a nie na swoje widzimisię).
Miła atmosfera, pomocność personelu i włascicieli zapewniła nam spokojną noc przedślubną więc na salę udaliśmy się bez obaw co do przygotowania i warunków jakie na sali zastaniemy.
Z zadowoleniem przyznaję, że zaufanie pokładane we właścicielach opłaciło się.
Wesele było wspaniałe a goście zadowoleni.
Jedzenie pierwsza liga a za schab w sosie kurkowych czapki z głów przed kucharzacymi tam osobami.
Porcje w sam raz dla gości tak by nie objedli się pierwszym posiłkiem i nie zasiedli ciężko za stołami, przekąski świeże i dobre a przy tym ułozone na stołach z gustem świadczącym o pasji osoby ustawieniem dań się zajmującej.
Prezent od gospodarzy w postaci golonki rozszedł się błyskawicznie co samo za siebie świadczy o potrawie.
Gospodarz dostępny o kazdej porze wesela kontrolował co by na sali za ciepło czy za zimno nie było a pokoje dla przyjezdnych ( kilkanaście osób) przygotowane były idealnie i dobrze zagrzane (jako że pogoda była mroźna nad ranem).
Z domówieniem pokoi podczas wesela żadnego problemu nie miałem i wielka podziękówka dla gospodarzy za niepoliczenie za domówione pokoje ( ot dzieciaki się pomęczyły i trzeba było je spać połozyc co by ich rodzice mogli nadal dobrze się bawić).
Parking duży a okolica ładna ( rankiem, kiedy pobliski las i łąki oraz ogród zasnuty był piękną białą powłoką szronu - moment na zdjęcia jest idealny jeśli komuś chwila zimna nie przeszkadza to polecam ten moment na pstryknięcie kilku zdjęć).
Goście chalili jedzenie a przyjezdni pokoje.
Na drugi dzień nikt nie poganiał z opuszczeniem sali a przyjezdnych mogliśmy podjąc śniadaniem i przekąską przed długą drogą do domu.
Całe jedzenie zostało dla nas i na spkoojnie z chodni mogliśmy sobie wszystko popakować i do domu odwieźć.
Chłodnie duże i czyste podobnie jak kuchnia.
Kantorek dla młodych ( miejsce na alkohol) może nie jest za duże ale za to chłodziarki porządne, pozwalają zapewnić każdą temperaturę podawanych trunków.
Sumując miejsce dobre i mające pełną naszą rekomendacje.
Gorąco polecamy.
Z podziękowaniem dla właścicieli
Martyna i Marcin Gawryjołek |
|
|
|
 |
Sołtyków
Rozkręcam się

Właściciel firmy
Dom Weselny Sołtyków
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 17:18 Ostatki 2012
|
|
|
|
Dom Weselny "Sołtykowski Dworek" zaprasza na tanczene ostatki 2012.
Temin zabawy: 18 luty 2012, godzina 19.00.
Miejsce: D.W. "Sołtykowski Dworek", Sołtyków, ul. Główna 36 a.
Oferujemy: Zabawę przy zespole muzycznym,
- 5 dań gorących,
- 10 przystawek,
- ciasta, owoce,
- napoje,
Cena 100 zł/osoba.
Informacje i zapisy: Sołtyków, ul. Główna 36 a,
tel. 505 648 098, lub 512 207 368. |
|
|
|
 |
patrycjan
Zadomawiam się

Data ślubu: 12-05-2012
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 20:32
|
|
|
|
| Nie byłam na weselu na tej sali, ale oglądałam ją w którąś sobotę przed weselem podczas poszukiwań własnej sali. Oprócz wyglądu sali, który wydawał mi się ponury i szary zraziło mnie to że jedzenie (sałatki, przystawki) stały już na stołach długo przed rozpoczęciem wesela. My byliśmy koło godziny 14, a wesele miało się rozpocząć ok godz 17. |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
 |
| Ostatnie tematy
 |
|