Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Nasze zaangażowanie w liturgię ślubną
Autor Wiadomość
Majka 
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 09:01   Nasze zaangażowanie w liturgię ślubną

Tak sobie pomyślałam, że tyle jest organizacji w związku z weselem. Wymyślamy co by zrobić aby ta wyjątkowa noc, ten nasz bal był inny. Ale nie można zapominać, że to wszystko odbywa się po ślubie. Bo ta Msza Święta na której składamy przysięgę małżeńską jest najważniejsza. Dlatego może warto pomyśleć o zaangażowaniu się w liturgię.
O kwiatach, by ustroić jakoś specjalnie kościół już mówiliśmy, o pieśniach, które sami możemy ustalić też. A może warto pomyśleć też o tym jakie czytania byśmy chcieli usłyszeć, jaka mogłaby być modlitwa wiernych.
My czytania i ewangelię wybraliśmy sami (oczywiście z tych odpowiednich na śluby). Dwa czytania przeczytali moi bracia. O przygotowanie i przeczytanie modlitwy wiernych poprosiliśmy moją świadkową. Ale spotkałam się też z tym, że młodzi sami czytają czytania, lub nawet ktoś z nich śpiewa psalm. My nie chcieliśmy narażać się na dodatkowe stresy więc poprosiliśmy o to innych:) Wszystko oczywiście było ustalone z księdzem i wyraził zgodę:)
Czy planujecie coś takiego u siebie? Może macie jakieś inne propozycje?

martuś88 
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 10:17   

u mniew rodzinie na dwoch slubach jedno z czytan czytał moj kuzyn, bardzo mi sie to podobalo i myslalam by i u nam na slubie czytal jesli sie zgodzi i bedzie mogl:)

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 11:40   

Szczerze przyznam, że nie wiedziałam że można wybrać sobie czytania, myslalam,ze sa to stale nas lub:)Mysle, ze mozna sie nad tym zastanowić.

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu