|
|
| Autor |
Wiadomość |
Majka
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 22 Gru 2007 Posty: 336 Skąd: Radom
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 09:01 Nasze zaangażowanie w liturgię ślubną
|
|
|
|
Tak sobie pomyślałam, że tyle jest organizacji w związku z weselem. Wymyślamy co by zrobić aby ta wyjątkowa noc, ten nasz bal był inny. Ale nie można zapominać, że to wszystko odbywa się po ślubie. Bo ta Msza Święta na której składamy przysięgę małżeńską jest najważniejsza. Dlatego może warto pomyśleć o zaangażowaniu się w liturgię.
O kwiatach, by ustroić jakoś specjalnie kościół już mówiliśmy, o pieśniach, które sami możemy ustalić też. A może warto pomyśleć też o tym jakie czytania byśmy chcieli usłyszeć, jaka mogłaby być modlitwa wiernych.
My czytania i ewangelię wybraliśmy sami (oczywiście z tych odpowiednich na śluby). Dwa czytania przeczytali moi bracia. O przygotowanie i przeczytanie modlitwy wiernych poprosiliśmy moją świadkową. Ale spotkałam się też z tym, że młodzi sami czytają czytania, lub nawet ktoś z nich śpiewa psalm. My nie chcieliśmy narażać się na dodatkowe stresy więc poprosiliśmy o to innych:) Wszystko oczywiście było ustalone z księdzem i wyraził zgodę:)
Czy planujecie coś takiego u siebie? Może macie jakieś inne propozycje? |
|
|
|
 |
martuś88
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 10:17
|
|
|
|
| u mniew rodzinie na dwoch slubach jedno z czytan czytał moj kuzyn, bardzo mi sie to podobalo i myslalam by i u nam na slubie czytal jesli sie zgodzi i bedzie mogl:) |
|
 |
agusia_najlepsz
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 11:40
|
|
|
|
| Szczerze przyznam, że nie wiedziałam że można wybrać sobie czytania, myslalam,ze sa to stale nas lub:)Mysle, ze mozna sie nad tym zastanowić. |
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
 |
|