|
|
| Autor |
Wiadomość |
anelim5
Zadomawiam się

Data ślubu: 15.10.2011
|
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 08:22
|
|
|
|
| Dzięki madzia123 za podpowiedzi. |
|
 |
aneczka
Zadomawiam się

Data ślubu: 26.05.2012
|
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 12:40
|
|
|
|
| a my chcemy zrobić pokaz slajdów ze zdjęciami naszymi i rodziców a w tle puścić piosenkę: http://supi.wrzuta.pl/audio/2e9uv08gUD7/dzieki_wam po tym damy rodzicom w prezencie nasze duże zdjęcia z sesji oprawione w ramkę (bez mówienia do mikrofonu itp) i zatańczymy z nimi piosenkę "Cudownych rodziców mam", co o tym sądzicie? |
|
 |
WIATRACZEK
Lubię tu być

Data ślubu: 23 lipiec 2011
|
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 16:49
|
|
|
|
anelim5, ja moglam dziekowac tylko Mamie.
wygladalo to u nas tak ze zaraz po pierwszym tancu Pan z orkiestry zaprosil nas do siebie, a Rodzicow na srodek sali. powiedzielismy pare slow od siebie, dalismy kwiaty i prezenty, nie bylo zadnego koleczka, a potem zaczela sie normalna zabawa.
myslelismy o tym zeby zrobic podziekowania w domu ale ostatecznie zrezygnowalismy z tego pomyslu.
a i wesele tez organizowalismy sobie praktycznie sami, wiec dziekowalismy za zycie, wychowanie, wsparcie i taki tam... |
| |
|
|
|
 |
agulietta
Lubię tu być

Data ślubu: 25 czerwiec 2011
|
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 21:28
|
|
|
|
| anelim piosenkę dla mamy śpiewała Eleni-moja matko ja wiem |
|
 |
andziasek
Lubię tu być

Data ślubu: 29.10.2011
Osoba prywatna
|
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 21:36
|
|
|
|
My zaamierzamy wreczyc rodzicom prezent w domu, zaraz po blogoslawienstwie. Nie chcielismy na sali. A piosenke zadedykujemy nomlnie i zatanczyc w parach.
A Tobie anelim5, proponowalabtym to zrobic troche weselej Ja bym zadedykowala piosenke:
http://michgub.wrzuta.pl/...ie_stalo_z_mama
I jakbyście chcieli to byscie zatanczyli w kolku czy tez w parach. |
|
|
|
 |
agnieszka 25l
Rozkręcam się

Data ślubu: 05.05.2012
Osoba prywatna
|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 09:23
|
|
|
|
U nas teściowa nie chce podziękowań a mama chcę wiec nie wiem jak wybrnąć z tej sytuacji. Znalazlam w internecie takie coś:
Wodzirej poprosił rodziców na środek sali i zaczął:
Drodzy rodzice uważacie się za idealnych rodziców, bo wychowaliście tak sympatyczną parę dzieci, od dzisiaj jesteście już nie tylko rodzicami ale także TEŚCIAMI.
Toteż na prośbę Państwa Młodych przeprowadzimy teraz uroczyste ślubowanie na IDEALNEGO TEŚCIA I IDEALNĄ TEŚCIOWĄ - ja będę czytał słowa ślubowania a rodzice będą zgodnym chórem odpowiadali ŚLUBUJĘ
Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z co najmniej dwóch dań i deseru?
Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY
Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci?
Rodzice : ŚLUBUJEMY
Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci?
Wodzirej: Czy ślubujecie nie wisieć na telefonie za każdym razem, kiedy tylko okaże się, że pies sąsiada zaszczekał inaczej niż zwykle?
Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów:
- jak będziesz w moim wieku .....
- ja to się nie chcę wtrącać, ale ....
Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajmować się gromadką co najmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ?
Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach?
Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej?
A później po tym wręczenie rodzicom kwiatów czy jakiegoś prezentu, podziękowanie im i tanie w kółeczku do piosenki "To dzięki wam".
Co myślicie o tej części ze ślubowaniem? Może widział ktoś to na żywo? Chyba to ślubowanie trochę rozluźniłoby atmosferę ale sama nie wiem... |
|
|
|
 |
Miniek
Lubię tu być

Data ślubu: 01.06.2013
Osoba prywatna
|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 09:34
|
|
|
|
A mi się to nawet podoba... chyba coś z Tego ściągnę;D tym sposobem od serduszka podziękowalibyśmy rodzicom w domu po błogosławieństwie, a na sali takie ślubowanie z Akcentem humorystycznym... dzięki agnieszka 25l, |
|
|
|
 |
justynan01
Zadomawiam się

Data ślubu: 6.10.2012
Osoba prywatna
Wiek: 25 Dołączyła: 05 Gru 2011 Posty: 69 Skąd: Skaryszew
|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 19:36
|
|
|
|
hehe mi to sie bardzo podoba ))
chyba sobie to zastosuje na naszym weselu ) |
|
 |
kasiunia8423
Lubię tu być

Data ślubu: 19.05.2012
|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 23:36
|
|
|
|
spotkałam się z bardzo podobna formą podziękowań i przyznam że wyszło to bardzo fajnie dużo śmiechu ( zarówno ze strony gości jak i "ślubujących" ) no i miny rodziców/teściów - bezcenne |
|
 |
esc0011
Zadomawiam się

Data ślubu: 12.05.2012
Osoba prywatna
|
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 13:54 :)
|
|
|
|
| bardzo fajny pomysł:) |
|
|
|
 |
madzia123
Lubię tu być

Data ślubu: 23.06.2012
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 15:48
|
|
|
|
| My zamiast kwiatów dla rodziców zrobimy kosze w których będą jakieś słodkości alkohol itp udekoruje się je jakoś ładnie i zdjęcie z sesji |
|
|
|
 |
Jagienka
Rozkręcam się

Data ślubu: 21.09.2013
Osoba prywatna
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2012 16:50
|
|
|
|
do naszego ślubu jeszcze daleko, ale na pewno dostana zdjęcia w ramkach to mamy gratis już od fotografa, oraz dla mojego Teścia alkohol a dla mam kolczyki:)w rodzinie mojego narzeczonego jest zwyczaj dziękować również chrzestnym oraz dziadką... wiec prawdopodobnie naszym mamą chrzestnym i babcia również kupimy kolczyki/klipsy, bo tatusiów chrzestnych i dziadziusiów nie ma niestety już z nami.
a w ogóle to nie wiem jak to podziękowanie wyjdzie. ostatnio byłam na weselu koleżanki, o ona powiedziała kilka słow troszke sie jej głos załamał, ale nie płakała, następnie zaczeli tańczyc rodzice, młodzi, chrzestni w kóleczku, i mama panny młodej sie rozpłakała, my tańczylismy wogól nich, nagle sie zorientowałam ze wszyscy płacza (goście) . |
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|