|
|
| Autor |
Wiadomość |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 14:46
|
|
|
|
| my natomiast ślub mamy w orońsku a wesele w Klwatce...i to jest kawał drogi bo trzeba cały radom przeciąć. na początku spędzało nam to sen z powiek że to tak daleko... teraz się już mniej przejmuję(bliżej wesela znowu zacznę się przejmować) bo kto ma przyjść to nie będzie patrzył na odległość tylko będzie chciał dzielić z nami ten wspaniały dla nas dzień!! |
|
 |
ella
Zadomawiam się

|
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 20:50
|
|
|
|
| ja też biorę ślub poza swoją parafią i nie jest to też parafia narzeczonego, to jest mój wybór. co więcej chrzest miałam w Katedrze, komunię u św. Jadwigi a bierzmowanie na Struga, tak więc nie widzę przeciwwskazań do zmiany parafii. |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 00:15
|
|
|
|
co do katedry to ja tak samo tam nie chcialabym brac slubu. dla mnie nie jest tam ani klimatycznie, ani fajnie.. troche to przereklamowane, bo masa par robi wszystko by brac slub w katedrze. a najsmieszniej bo argumentuja to faktem ze do oltarza dluga droga i ze tak fajnie isc we 2... ;-)) heh. kosciol jak kosciol. wole Nasza Parafię i nie wyobrazam sobie inaczej ;-)) |
|
|
 |
malaczarna5
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 08:35
|
|
|
|
Zgadzam się z Renatką. Katedra może i ma klimat w sobie,ale ja też bym nie chciała tam brać ślubu...
To już kwestia gustu...Ja wolę takie przytulniejsze,mniejsze i jasne Kościółki |
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 08:48
|
|
|
|
Ahhh dokladnie Aniu Maly kosciolek i dla mnie ma klimat zwłaszcza ten, z ktorym jestem związana od dziecka, tam chodzilismy na niemal wszystkie msze z narzeczonym... |
|
|
 |
malaczarna5
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 08:53
|
|
|
|
Widzisz Renatko...ja chodziłam od dziecka do mojej parafii,ale no niestety nie czuję się z nią aż tak bardzo związana duchowo...gdyż Mój Kościół w środku jest ponury i jak dla mnie ciemny...
Od kilku lat uczęszczam do parafii Chrystusa Króla na os.Gołębiów I,gdyż tam mam bliżej i Kościółek jest o wiele przytulniejszy,jaśniejszy i ma taki swój klimacik
No i właśnie w parafii Chrystusa Króla będę ślubować:) Chociaż to nie Moja parafia... |
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 08:57
|
|
|
|
ale Kochana nie ma znaczenia co jest Twoja parafią wazne z ktorym kosciolkiem jestes związana skoro chodzisz na gołębiów, tam czujesz sentyment to jak najbardziej dobrze ze tam massz slub ) |
|
|
 |
anecior
Lubię tu być

|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 11:44
|
|
|
|
Malaczarna a Ty jesteś z Kościoła nad potokiem????
Bo jak piszesz że jest ponury w środku to zupełnie jakbym widziała swój Kościół;D No ja akurat jestem związana duchowo ze swoim Kościołem, księżmi itp, tam chodziłam do Liceum, chodzimy tam na Msze Św jak jesteśmy w radomiu.
Katedra kategorycznie odpada - przereklamowana no i za drogo...
Ale mi się wydaje że to zależy wyłącznie od Młodych gdzie chcą brać ślub, Bóg jest Jeden i Ten sam w każdym Kościele;) |
|
 |
agusia_najlepsz
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
|
Wysłany: Pią Maj 14, 2010 06:12
|
|
|
|
| Tak ja pisalam wczesniej, nie widze przeszkod brania slubu w innej parafii.My zmienilismy kościol ze swojej parafii na kosciol na Milej w marcu:)i jestesmy z tego bardzo zadowoleni:) |
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|