Przesunięty przez: Mathie Wto Mar 25, 2008 10:16 |
|
| Autor |
Wiadomość |
_karolcia_
Lubię tu być

Data ślubu: 2 październik 2010
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 09:45
|
|
|
|
Racja zwłaszcza że sama sytuacja jest stresująca cały dzień to jeszcze z kamerą nad nami stoi to już wogóle... mnie kamera jeszcze bardziej streuje to dla mnie będzie prawdziwa męczarnia w sensie stresu oczywiście |
|
 |
Mathie
Administrator

Data ślubu: 19 lipca 2008
Osoba prywatna
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 09:48
|
|
|
|
To co w pierwszym poście napisała moja małżonka to nie są wierszyki. W tych tekstach jest zawarty sens błogosławieństwa. Rodzice niech mówią wszystko swoimi słowami, to jasne, ale można im dać te teksty do przeczytania. Do przemyślenia |
_________________ Zapraszam do rejestracji i wypowiadania się na forum
WeseleRadom na Facebooku! Zapraszamy.
|
|
|
|
 |
_karolcia_
Lubię tu być

Data ślubu: 2 październik 2010
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 10:06
|
|
|
|
| nawet jak rodzice sobie przeczytają i chcieliby w taki sposób udzielić błogosławieństwa to musieliby mieć nerwy ze stali żeby im się udało. Oczywiście dużo osób jest wstanie nauczyć się lub nawet użyć swoich słów i zagłębić się w błogosławieństwo, ale jeśli nerwy mają wziąść góre to lepiej nie utrudniać sobie bo jak się nie uda to jeszcze bardziej będziemy się denerwować |
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 13:41
|
|
|
|
Mathie, tak, to sa piekne słowa, jednak nie wyobrazam sobie zeby mama miala je wyrecytowac. co ma nam powiedziec, powie nam przed lub po slubie. Ale faktycznie, sens tych slow jest piekny i dziekujemy Twojej Żonie za wstawienie ich |
|
|
 |
dolorka
Rozkręcam się

Data ślubu: 24.04.2010
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 07:32
|
|
|
|
| piekne te slowa blogoslawienstwa, sama sie wzruszylam:) |
|
 |
Lusia
Lubię tu być

|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 12:50
|
|
|
|
| wydaje mi się niestosowne mówić rodzicom w jaki sposób mają nas błogosławić.. myślę, że rodzice doskonale poradzą sobie jeśli będą chcieli powiedzieć coś więcej od serca. a jeśli nie- to i tak wiem przecież wiem, że chcą dla nas najlepiej. |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 22:43
|
|
|
|
| najpiekniejsze jest to, co plynie z serca. a nie to co wyuczone. Mysle, ze nawet jak rodzice pomyla sie czy zająkna to i tak to będzie piekne co powiedzą. oglądałam kasete z błogosławieństwem znajomych i rodzicie strasznie przedłużali ten moment recytując dłuuuugie formułki... no mało z fotela nie padlam, bo nie dosc ze to trwa,lo i trwało, to jeszcze tak mechanicznie czytali ... zero kontaktu wzrokowego, tylko patrzyli w kartę z tekstem |
|
|
 |
Mathie
Administrator

Data ślubu: 19 lipca 2008
Osoba prywatna
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 07:36
|
|
|
|
| Rzeczywiście czytanie z kartki mogó wyglądać słabo i brzmieć nienajlepiej. Też zgadzam się, że jednak rodzice powinni powiedzieć to co czują, ale żeby oczywiście było związane z tą piękną chwilą, jaką jest błogosławieństwo. |
_________________ Zapraszam do rejestracji i wypowiadania się na forum
WeseleRadom na Facebooku! Zapraszamy.
|
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|