Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamiast kwiatów :-)
Autor Wiadomość
renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 23:26   Zamiast kwiatów :-)

witajcie. ostatnio zdecydowalismy z Narzeczonym, ze podczas proszenia osob młodych poprosimy o zakup maskotki (dowolnej wielkosci) zamiast kwiatka. Maskotki te oddamy do Domu Dziecka, dla porzuconych dzieci... nie sprawdzi to sie u osob starszych, bo dla wiekszosci kwiaty sa obowiazkowe, i wiem, ze kupia w koncu i kwiaty i miska.. a nie chce naciagac ich na dodatkowe koszta :)

bylam na weselu 18 kwietnia, Para młoda dostała od nas własnie misia(mimio ze nie deklarowali sie) a panna młoda dostała ode mnie wałek na męza :D azeby 'przez łeb ' jak sie sluchac nie bedzie :P P hehehe a mlody od razu zadeklarował ze bedzie go pozyczac :D

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

Mathie 
Administrator

Data ślubu: 19 lipca 2008
Osoba prywatna
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 05:52   

Ja też myślałem zawsze, że kwiaty są zbędne, żeby nie dawać kwiatów młodym. Czekoladki to przynajmniej zjedzą sobie, myślałem :) Jednak po swoim ślubie zabraliśmy z żoną do naszego mieszkania wszystkie kwiaty ze ślubu i jak cały dom był w kwiatach to jednak to super wyglądało (choć nie jestem fanem kwiatów). Czuło się przez długi czas, że jest to wyjątkowy dla nas czas.

A co do pisania wierszyków, co chcieliby dostać młodzi na ślubie, a co gorsza na weselu (preferencje otrzymania gotówki) jest dla mnie nie na miejscu. Rozumiem w jakimś stopniu maskotki, ale pisanie, że chce się dostać gotówkę na weselu znaczy jedno: liczy się dla nas wasza kasa i wprowadza jakiś niesmak.

WeseleRadom na Facebooku! Zapraszamy.

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 07:36   

Zgadzam się z MATIEm, że pisanie co się chce dostać na prezent to już gruba przesada.Wiadomo,że lepiej dostać gotówkę, w końcu Młodzi najlepiej wiedzą co im brakuje i na co ją wydadzą.Ale czasem można dostać jakiś super prezent, którego się nie spodziewaliśmy więc warto liczyć na niepodziankę.A co do kwiatów,Mathie takie romantyczne podejście kurcze nawet ja(dziewczyna :mrgreen: )nie pomyślałam,że kwiaty mogą aż tak dopełnić urokiem dzień po najważnijeszym dniu w życiu.

Luneme 
Zadomawiam się

Data ślubu: 18.09.2010
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 10:00   

U nas zamiast kwiatów będzie karma dla schroniska

narzeczona 
Lubię tu być

Data ślubu: 24.09.2011
Wysłany: Sob Lip 04, 2009 10:40   

Renatka pomysl z maskotkami jest fajny ale zanim poprosisz o zabawki najpierw zapytaj w Domu Dziecka czy zechca je przyjac. Miesiac temu moja serdeczna kolezanka wychodzila za maz i tez mieli taki zamiar ale po rozmowie z pania z domu dziecka zrezygnowali. Jakis czas temu nastala "moda" na proszenie o miski na slubie i dzieci co sobota byly zasypywane maskotkami, jest to mile ale ich tez ogranicza miejsce i nie moga miec dwoch ton maskotek. Uwazam ze jesli chcesz pomoc dzieciom, to lepszym pomyslem bylyby np artykuly szkolne bo to napewno sie im przyda i beda z tego korzystac. Wiec moze warto zamiast miskow poprosic o zeszyty, piorniki, kredki, farby, plasteline itd.
Pozdrawiam :)

pieguska 
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
Wysłany: Sob Lip 04, 2009 21:47   

tak tak narzeczona ma racje.....ta "moda' po prostu zaczyna przytłaczac domy dziecka....i np materialy szkolne to o wiele lepszy pomysl:) i coz tu duzo mowic bardziej pozyteczny:)ostatnio dostalismy zaproszenie gdzie napisane bylo by pieniadze przeznaczone za zakup kwiatow przeznaczyc na leczenie chorego dziecka (w tym przypadku to 16letni chlopak chory na stwardnienie rozsiane) z pieniedzy gosci na kwiaty mzoe sie uzbierac calkiem fajna suma, ktora moze naprawde pomoc...my tez nad tym myslismy ale jescze nie podjelismy ostatecznej decyzji:) mamy jescze duzo czasu:)

andzik1109
Lubię tu być

Wysłany: Sob Lip 04, 2009 21:50   

na dwóch ostatnich ślubach jakich byłam zaobserwowałam, że zamiast kwiatków maskotek czekoladek czy czegoś tam jeszcze młodzi w większości otrzymywali kopertkę z pieniążkami w środku (ok 30 zł), wg mnie wcale nie głupi, choć uwielbiam kwiaty.
a co to przyborów szkolnych to nie jest tak łatwo z nimi, ponieważ aby przekazać je na jakiś dom dziecka trzeba mieć to wszystko przedstawione na fakturze (trochę zamieszania, ale uważam jednak że i tak wspaniałomyślnie)

hanka 
Rozkręcam się

Data ślubu: 24 pazdziernik 2009
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 13:10   

Natomiast my zamiast kwiatow chcielibysmy ksiazki.I zamiescilismy na zaproszeniach wierszyk w takim stylu.Juz na kilku slubach mialam przyjemnosc wreczac ksiazki,i przyznam ze poszukiwanie odpowiedniej to duza przyjemnosc.A A poza tym to swietna pamiatka dla mlodych.

jaśmine 
Zadomawiam się

Data ślubu: 30 kwietnia 2011
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Lip 26, 2009 17:45   

byłam na weselu gdzie Młodzi dostawali kupony totolotka i z tych kuponów uzbierałą im się niezła sumka, ale ja uważam, że każdy powinien przynieść to co chce nie można komuś z góry narzucać swojego zdania my będa na weselu daliśmy Młodym zamiast kwiatów piękne ilutrowane wydanie "Kamasutry"

andzik1109
Lubię tu być

Wysłany: Pon Lip 27, 2009 08:12   

dobra "LEKTURA" na DŁUUUUUUUUUGIE wieczory - nie tylko zimowe :P

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 18:58   

My dokladamy do zaproszenia wierszyk (ktory jest na etapie powstawania wlasnie) zeby zamiast kwiatow goscie przyniesli butelke wina slodkiego :) Jest tam nawet slowko o tym ze nie chodzi nam o wina drogie czy markowe :) Bo chcemy stworzyc piwniczke winna. I tak wiadomo ze na bukiet wydaje sie ok 30zl.. a wino mozna kupic i taniej :)

narzeczona 
Lubię tu być

Data ślubu: 24.09.2011
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 22:10   

A ja nie zgodzę się że na bukiet wydaje się 30 zł, moja przyjaciółka ma kwiaciarnię i uwierzcie mi że większość ludzi przychodzi i pyta o bukiety za 15 do 20 zł. Takie są realia, że dziś takie wyjście na wesele kosztuje naprawdę dużo: pieniążki w kopercie, sukienka, jakaś nowa koszula, buty, fryzjer i się uzbiera. A raczej za 15 zł wina nikt nie kupi bo mu będzie głupio, przynajmniej mi by było głupio iść z tanim winem na ślub, w ten sposób mogą powstać dość krępujące sytuacje i ja nie zamierzam niczego narzucać moim gościom.

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu