Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Mathie
Sro Wrz 22, 2010 15:22
Dziecko- poród
Autor Wiadomość
renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 18:44   

a co do punktu: 'Twoje narządy rozrodzenie nie ulegną zmianie, ani nie zostaną nacięte. A co za tym idzie nie zmieni się sfera seksualna. Nie będziesz miała też blizny po nacięciu krocza, ani nie będziesz się bała, że Twoja pochwa uległa rozciągnięciu'

Skoro małżeństwo planuje potomsto, to mąz powinien zrozumiec chwilowa potrzebe wstrzemięźliwości, czy to ze kształ narządów kobiety sie zmienia. skoro facet tego nie może zrozumiec, to chyban ie warto sie z kims takim wiązac ;) wkońcu kobieta sama sobie dzieciątka nie zmajstrowala ;) chcieli oboje, także mąz powinien zrozumiec :)

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 07:24   

Renata dziekujemy za profesjonaln podejscie do tematu! :D

Lusia 
Lubię tu być

Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 07:32   

statystycznie średnio pierwszy poród trwa 18 godzin, drugi 12. nie jest to więc krótka chwila. narazie się jeszcze tematem mało interesuje i zdecyduje się zapewne na sposób jaki poleci lekarz. ale jeśli to będzie poród naturalny to chciałabym mieć możliwość dostania zastrzyku znieczulającego.

Lusia 
Lubię tu być

Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 07:34   

chyba nie ma co się spierać jaki sposób jest najlepszy grunt to mieć wybór. a matką moim skromnym zdaniem się zostaje jeszcze przed porodem.

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 07:43   

Lusia w Radomiu znieczulenie jest niemozliwe w zadnym szpitalu-pytasz o znieczulenie to patrza na Ciebie jak na wariata albo smieja sie w twarz.Jak rodzila moja siostra polozna jej pow.ze jest za duze ryzyko powiklan,a nawet smierci i lekarze w radomiu sie z tego wycofali.

ella 
Zadomawiam się

Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 07:46   

nie mam takiej wiedzy profesjonalnej jak wyżej, ale z takiej wiedzy zasłyszanej, podoba mi się idea porodu w wodzie. a jeśli chodzi o poród naturalny to z tzw. ochroną krocza- czyli tylko minimalne nacięcie w razie potrzeby.

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 07:48   

Ja rowniez czytalam ze porod w wodzie to super rozwiazanie.Ale czy w Radomiu jest taka szansa?

ella 
Zadomawiam się

Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 07:55   

nie mam pewności ale wydaje mi się, że kilka lat temu na Józefowie była taka możliwość.

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 10:35   

Moze napisze dosc jasno, po raz ostatni, zebysmy sie dobrze zrozumialy. Nikogo do niczego nie namawiam ani nie krytykuje choc moje poglady sa odmienne od waszych ;) Napisalam ze jesli bede mogla rodzic przez cesarskie cięcie, to zgodze sie na to. Wiem na czym to polega, rozumiem ze to zabieg ;) I ze tną ;) Nie jestem uwsteczniona, spokojnie 8-) Skoro macie medyczne wyksztalcenie, to wiecie ze cesarke wykonuje sie tylko jesli są ku temu wskazania ;) I nie mowie tu tylko o komplikacjach wyniklych w czasie początkowej akcji porodowej - ale np anatomicznej budowie ciała matki (zbyt mała miednica itp) tudzież inne przeciwwskazania zdrowotne.
Idąc dalej - nikomu nie bronie by dał sobie naciąc krocze. Natomiast swojego będę bronic. Jak pęknie, trudno. I tak pozszywają. A ze więcej pracy dla lekarza.. jak nazwa wskazuje, to jego praca. Bo czesto naciecia robi sie profilaktycznie, na wypadek gdyby miało samoistnie pęknąc. A prawda jest taka, ze to ruletka.. bo czasem pęknie a czasem nie. Podejme ryzyko.
I na koniec - skad wy bierzecie takie dziwne wnioski? Np o tym ze mąz nie umie sie powstrzymac od wspolzycia po porodzie? Czy to mialo sie jakos odnosic do moich wypowiedzi? Bo nigdzie o tym nie pisalam, a to napewno nie jest powod dla ktorego nie pozwole się naciąc :shock:

Odpuscie juz sobie proby przekonywania mnie ze to WY macie racje ;) Ja nikomu nie bronie miec odmiennych przekonan. Kazdy zrobi jak uwaza ;)

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 11:02   

Liziii napisał/a:
Idąc dalej - nikomu nie bronie by dał sobie naciąc krocze. Natomiast swojego będę bronic. Jak pęknie, trudno. I tak pozszywają. A ze więcej pracy dla lekarza.. jak nazwa wskazuje, to jego praca.

Tutaj nie masz racji i tyle. Wychodzac z takiego zalozenia ze to ich praca to jak bede miec objawy grypy tez nie wezme lekow tylko poczekam na zapalenie pluc-lekarz w koncu ma taka prace ze mnie wyleczy.Nie krytykuje Cie, nie oceniam.Po prostu mnie smieszysz. Z Twojego pierwszego postu jasno wynika,ze chcesz miec cesarke-bo zobaczysz bobasa czystego i pachnacego-a boisz sie naciecia krocza. Tyle w temacie. Bo ta rozmowa i tak prowadzi donikąd.

kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 11:04   

lizi tu musze ci przyznać racje jeżeli chodzi o to czy mąz sie może powstrzymac czy nie...ja sie w tych sprawach nie orientuje bo za bardzo jeszcze sie tym nie interesuje ( dzieci planuje ale dopiero za parę ładnych lat..nie mam na to parcia, zegar biologiczny mi jeszcze nie tyka:))tak mi sie tylko wydaje ze przed porodem jaki i po czyli w sumie pewnie ponad 2 miesiące kochac sie nie powinno a może nawet nie wolno nie wiem...a w przypadku rozciągnięcia krocza to raczej nie przejmowałabym sie mężem tylko bardziej sobą ze sex mógłby mi juz tak nie przynosić satysfakcji jak przed porodem...ale ja tam sie za bardzo nie znam.
a prawda to jest taka ze u nas w radomiu w szpitalach to rodzaca ma mało do powiedzenia...jak nie da w łapę to ją traktują jak zło konieczne (ja osobiscie jestem zagorzałym przeciwnikiem łapówek w jakimkolwiek zwodzie a już napewno w lecznictwie!!!!!)

kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 11:17   

ja tam rownież uważam ze dziecko umazane w krwi i w innych płynach ustrojowych nie jest ładnym widokiem i zawsze mówiłam ze dziecko jakie piękne by nie było to zaraz po porodzie jest brzydkie i pomarszczone...ale ze swoim moze będzie inaczej.kiedys jak nasze mamy rodziły to było nie do pomyslenia zeby zobaczyły nas zaraz po porodzie. dostawały dzieci umyte zwazone i prosto do karmienia niekiedy po dość długim czasie i nikt tego nie negowal. a ktoś mądry kiedyś powiedział ze pierwsze chwile po porodzie sa najważniejsze zeby zbudowac więż matki z dzieckiem, ale dlaczego miałabym odmówic tej więzi tatusiow? niech to on pierwszy wezmie dziecko na reke. matka i tak ma ułatwione bo nosiła dziecko przez 9 miesiecy pod sercem i dodatkowo więż sie rodzi podczas karmienia ( co dla mnie tez jest doś krepujace i na samą myśl to az mnie odrzuca...) wiec każdy ma jakieś tam racje i kazdy może wyrazić swoje zadanie i nie powinnyśmy negować czy narzucac swoje komuś innemu każdy ma wolna wole i robi co chce!!...a prawda jest taka ze jak przyjdzie co do czego to wszystko sie zmienia...

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu