Przesunięty przez: Mathie Sro Wrz 22, 2010 15:22 |
|
| Autor |
Wiadomość |
agusia_najlepsz
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
|
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 15:58
|
|
|
|
ja tez dwojke-napewno nie chce miec jedynaka,choc wiadomo,nie zawsze wszystko jest zalezne od nas.Ale parka to minimum Niewazna plec, wazne by bylo zdrowe. |
|
 |
_karolcia_
Lubię tu być

Data ślubu: 2 październik 2010
|
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 15:46
|
|
|
|
| dziewczyny a czy slyszalyscie moze o opinie na temat porodow w naszych szpitalach?? Czy lepiej jet na tochtermana czy na józefowie?? jesli rodzilyscie to napiszcie swoje opinie |
|
 |
klaud_88
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 10.09.11
|
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 16:02
|
|
|
|
| ja moge co nie co na ten temat powiedziec.... |
_________________ ....

|
|
|
|
 |
kinia
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
|
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 16:09
|
|
|
|
| klaud_88 też bym się chętnie na ten temat czegoś dowiedziała |
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 16:45
|
|
|
|
| ja również poprosiła bym o informacje. |
|
|
 |
_karolcia_
Lubię tu być

Data ślubu: 2 październik 2010
|
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 17:00
|
|
|
|
| klaud_88 mozesz mi napisac na ten temat?? |
|
 |
klaud_88
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 10.09.11
|
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 17:51
|
|
|
|
przepraszam ale z jakiegos powodu jest tylko jedno zdanie z mojego postu. moje doswiadczenie odnosza sie do roku 2008 wiec moglo sie juz zmienic troszke...
w szpitalu na jozefowie lezalam poltora miesiaca - trafilam tam bo mialam wczesne skurcze i musialam lezec. i o ile warunki byly naprawde bardzo dobre to opieka... niestety juz nie. Pielegniarki bardzo chamskie, wszystko robily na odwal sie, o nic nie mozna bylo sie doprosic. Jedna kobieta ktora lezala ze mna na sali zostala okropnie potraktowana, gdy dostala jakiegos krwawienia, zostala poprostu olana. Lekarze... ci mlodsi byli naprawde sympatyczni, o wszystkim informowali, starsi natomiast - ci z tym dlugim stazem przychodzili jak z laski z grupa studentow i omawiali kazdy przypadek jakbysmy byly krolikami doswiadczalnymi, nie odpowiadajac na pytania, jakby nas nie zauwazali. A badanie.... Okropienstwo. Wszystkie wychodzilysmy z sali z placzem! Oczywiscie zarowno wsrod pielegniarek jak i lekarzy byly wyjatki. i to nie tak ze ja mam jakies wymagania, nie... ja poprostu chcialam jak najlepiej dla swojego dziecka, chcialam sie stosowac do zlecen lekarskich i w ogole....
Pozniej na jozefow trafilam jeszcze raz , z tego samego powodu - dokladnie tydzien po wypisie , ale wypisalam sie na wlasne zadanie - chcialam zdac mature i na szczescie mi sie udalo.
Syna urodzilam juz w szpitalu na tochtermana - duzo bardziej podobalo mi sie tam, niz na jozefowie, mimo ze warunki byly duzo gorsze...
teraz jest juz po remoncie wiec pewnie calkiem inaczej to wyglada. Lekarze byli bardzo mili, polozna i pielegniarki tak samo. Strasznie mi pomogli, pozniej juz jak mialam jakis problem to tez uzyskiwalam odpowiedz i odpowiednia pomoc.
Dowiedzialam sie tylko ze nie moge zaplacic za znieczulenie zewnatrzoponowe bo u nich w szpitalu sie tego nie stosuje bo przeszkadza (?) w porodzie. Podobnie wygladala kwestia nacinania krocza. Wiem ze nie zawsze jest to konieczne, duzo rozmawialam z bratowa ktora rodzila w szpitalu w warszawie - co sobie bardzo chwalila, miala zarowno znieczulenie, nie nacinali jej krocza - pani polozna powiedziala mi ze musi byc i juz.Nie wiem, jak to wyglada w naszym drugim szpitalu moze do tej pory cos sie zmienilo...
to chyba tyle z tych wazniejszych spraw... |
_________________ ....

|
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 18:46
|
|
|
|
Hmm ja nie mogę napisać nic z własnego doświadczenia, ale mam koleżankę, która rodziła na Tochtermana i ma doświadczenia jak Ty klaud_88 na Józefowie...także może zależy jak i na kogo się trafi...w każdym razie moja koleżanka stwierdziła, że przy następnym dziecku, woli urodzić w domu niż na Tochtermana...a o Józefowie też nie słyszałam dobrych opinii.
Co do naciniania krocza to też dużo słyszałam i czytałam, i generalnie radzi się żeby nie dać się nacinać, że to wcale nie jest konieczne,a potem tylko są problemy...
Generalnie mnie przeraża taka sytuacja w naszych szpitalach....bo to że dla lekarza to jest 100000 poród, to nie znaczy że dla Nas tak jest...echhh Agresor mi się włącza...ja powiedziałam sobie, ponieważ mam niezły charakterek, że jak mnie pielęgniarki będą tak traktować jak opisujecie, to ja zrobie tak samo i ich sprowadzę na ziemię. Chociaż teraz tak mówię, a co będzie...
Swoją drogą przydałoby się znać swoje prawa i wygarnąć je w odpowiednim momencie, bo chyba o tym zapominają...chociaż z drugiej strony jak przychodzi o zdrowie nasze, a przede wszystkim dzieciaczka, to się zrobi wszystko i się siedzi cichutko....masakra.... |
|
|
|
 |
malaczarna5
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 19:54
|
|
|
|
| Z tego co słyszałam już od paru znajomych, które są po porodach to każda chwaliła sobie szpital na Tochtermana ( zarówno opiekę jak i personel). |
|
 |
Majka
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 22 Gru 2007 Posty: 335 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 11:43
|
|
|
|
| No właśnie dużo różnych opinii słychać. I często jednak chwalą personel z Tochtermana, ale warunki z Józefowa. Zastanawiam się jednak czy szpital można sobie wybrać? Bo słyszałam, że mają one dyżury, tzn w dni parzyste jeden, w nieparzyste drugi przyjmuje... Ale pewna nie jestem więc jeśli ktoś coś wie to poproszę o wyjaśnienie:) |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 11:48
|
|
|
|
tak to prawda z dyzurami. to jest na takiej samej zasadzia jak Ostry Dyzur. raz ma jeden szpital a raz drugi. A co do praktykantow - mialam kiedys praktyki na ginekologii i położnictwie w szpitalu na tochtermana, "trafił się" poród a lekarz i położna nas wzieli, zebysmy zobaczyli. czułam sie skrepowana, nie mówiac juz o tej kobiecie. poprosila lekarza, zebysmy wyszli a on : "pani tyle nie gada tylko prze.."
jak mozna tak sie zachowywac to nie wiem. przedmiotowe traktowanie rodzacej kobiety... |
| Ostatnio zmieniony przez renatkanuta Sro Gru 01, 2010 11:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kinia
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
|
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 11:48
|
|
|
|
| Teraz na Tochtermana też jest po remoncie, więc warunki pewnie są też dobre. Jest tak jak piszesz Majka, że szpitale przyjmują w zależności od tego, który w danym dniu ma dyżur. Moja siostra np chciała rodzić na Józefowie bo tam pracowała jej doktor prowadząca, więc specjalnie pojechała ze 2, 3 dni przed terminem porodu, żeby akurat się wpasować na dyżur na Józefowie... |
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
 |
|