|
|
| Autor |
Wiadomość |
misia84
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 17:33
|
|
|
|
| Klaud i to jest dobra puenta - o to mi cały czas chodzi. W takich tematach nie da się żeby wszyscy doszli do porozumienia. Chcieliśmy już zakończyć tę rozmowę Kasiek i i nie ubliżaj mi. Nikogo tu nie powyzywałam - nie powiedziałam ty jesteś taki czy owaki. Cały czas chodzi mi o to, że każdy jest inny i żeby każdego akceptować. Nie lubię, gdy ktoś próbuje nawracać i uważa, że jak ktoś żyje inaczej niż on to jest gorszy. I cały czas chodzi o to! A nie o to, że krytykuję tych, co wierzą, Mathie! - mylisz pojęcia. Nie potrzebnie się wdałam w tą dyskusję, bo nawet nie można napisać, co się myśli tylko odrazu ataki. Odechciało mi się siedzieć na tym forum. |
| Ostatnio zmieniony przez misia84 Wto Kwi 26, 2011 18:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 18:15
|
|
|
|
oj misia misia...Ja tak samo nie ubliżam tobie jak ty nie ubliżasz innym. Wyraziłam swoje zdanie, chyba mi wolno się z twoim nie zgodzić?
Wiele razy pisałam, że nie podzielam jak to napisałaś "fanatyzmu" (choć jak dla mnie to słowo nie jest odpowiednie) Mathiego, ale mimo to go szanuję i podziwiam.
| Cytat: | | Odechciało mi się siedzieć na tym forum. |
Kilka osób się z tobą nie zgodziło to obrażasz się na całe forum?
Edit: moim zdanie ani Mathie, ani Renatka nikogo na siłę nie nawracają, tylko "rysują" swój pogląd na pewne sprawy, my się możemy z tym zgadać lub nie, ale (przynajmniej ja) próbuję zrozumieć, pod warunkiem, że jest to potwierdzone argumentami a nie wkładane "łopatologicznie" do głowy... |
|
|
 |
misia84
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 18:22
|
|
|
|
| Nie obraziłam się tylko żałuję, że się odezwałam w tym temacie, bo chciałam go już dawno zakończyć a muszę ciągle wszystko prostować. |
| Ostatnio zmieniony przez misia84 Wto Kwi 26, 2011 20:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
darici
Lubię tu być

Data ślubu: 02.10.2010
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 19:48
|
|
|
|
| dajcie dziewczyny spokoj bo i tak nie dojdziecie do porozumienia a forum jest dla wszystkich i jak juz wczesniej pisalam kazdy ma inne zdanie i kazdy moze napisac co mu sie podoba !!!!!!!!!!!!KONIEC |
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1832 Skąd: Radom
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2011 22:56
|
|
|
|
podoba mi się zachowanie i wypowiedz Kasiek- nie zgadza się ze mną- na co ma prawo, a mówi to inteligentnie i z szacunkiem dla moich poglądów. Nikogo do wiary czy też konkretnych celebracji i (modlitwa itd) nie da sie namówić. Nich każdy zyje po swojemu, na własny rachunek i sumienie, a to przecież wg sumienia będziemy sądzeni po śmierci. jesteśmy dorośli i świadomie pracujemy na to co będzie potem.
pozdrawiam |
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Sro Kwi 27, 2011 09:26
|
|
|
|
renatkanuta, ja po prostu traktuje ludzi tak jak bym chciała być traktowana
ooo i mam wiele podobnych mott życiowych, ale nie będę ich tutaj przytaczać |
|
 |
fotoszyk
Rozkręcam się

Przedstawiciel firmy
Zakład Fotograficzny Foto-Szyk
Wiek: 32 Dołączył: 20 Mar 2012 Posty: 35 Skąd: Szydłowiec
|
Wysłany: Sro Kwi 18, 2012 09:50
|
|
|
|
| Poczytałem ten temat i dochodzę do wniosku że zamiast religii w szkołach powinno być wychowanie seksualne łącznie z naturalnymi metodami antykoncepcji. Chodzi o to by każdy miał świadomość co robi i dla czego. Każdy ma prawo do własnych przekonań ale jak to będzie poparte wiedzą w danym temacie. |
_________________ www.fotoszyk.pl |
|
|
|
 |
Ana_87
Rozkręcam się

Data ślubu: 18.08.2012
Osoba prywatna
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2012 18:10
|
|
|
|
| Mamy różne metody antykoncepcyjne. Każda para stosuje taką jaka wydaje się dla nich najbardziej odpowiednia. I to jest OK bo mamy prawo decydować o czasie poczęcia i liczbie potomstwa. Jednak w dzisiejszych czasach świadoma decyzja o posiadaniu dziecka jest trudna. Są pary, które z całą stanowczością mogą powiedzieć tak, to jest ten moment, ten człowiek itd. ale wielu dziecko się po prostu przytrafia. I może dobrze bo oni sami nigdy by się na to zdecydowali więc ja nie demonizuję tzw. wpadki. Gdy się dowiedzieli może nie byli zachwyceni ale dziecko urodziło się, pokochali je i jakoś musieli poradzić sobie z tą sytuacją. Mówię tu o ludziach odpowiedzialnych. Jest to też jakiś sprawdzian dla związku. Taka jest moja opinia. |
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|