|
|
| Autor |
Wiadomość |
Guitar Player
Rozkręcam się

Osoba prywatna
Zespół Selekt
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 09:39
|
|
|
|
| renatkanuta napisał/a: | | hmm maz praco miec swoja opinie, jednak uwazam ze podkopywanie dołków pod konrurencje nie jest w porzadku. | Dziewczyno, czytaj co piszę, nie chce podkopywac dołków, chcę tylko uczciwego nazywania rzeczy po imieniu (np. "granie na żywo" - to nie opinie to fakty , bo wkurza mnie jak ludzie nazywają zespoły 2-3 osobowe grającymi na żywo. A w ogóle to po co jest to forum?
Nie do wyrażania opinii? Poza tym ja w Zwoleniu gram ok. jedno wesele w roku i w zupełnie innym przedziale cenowym niż chłopaki z Faktu więc naprawdę nie stanowimy dla siebie konkurencji. Kto chce iść do nich o nas nawet nie pomysli, i odwrotnie.
Ale spoko, kończymy już dyskusję, jeśli to jest forum tylko do chwalenia a nie do rzetelnej oceny to wycofuję wszystko co napisałem, nie słyszę, nie umiem grać, nie znam się. |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 11:21
|
|
|
|
wg mnie granie na zywo- to wokal, gitary i klawisze. a to ze ktos ma perrkusje z podkladu to żadna tragedia, i nie podchodzi pod playback no ale kazdy bierze taka kapele jak mu odpowiada, pozdrawiam |
|
|
 |
imili86
Rozkręcam się

|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 12:09
|
|
|
|
| dla mnie tez granie na zywo to przede wszystkim spiew...i tak jak poprzednicka napisala gitara i klawisze..a perkusja mi do szczescia nie potrzebna...i jak widze nie wielu jest takich co to perkusja musi byc... |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 12:34
|
|
|
|
imili86, ja na 100dniowce mialam perkusje, a okazalo sie ze laska spiewala z podkladu ;/ wiec sama perkusja nic nie dała, zwl ze bylo wida c ze laska inaczej ustami rusza a inaczej text ;] wokal, gitary i klawisze przede wszystkim no ale co kto lubi ;] |
|
|
 |
imili86
Rozkręcam się

|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 13:08
|
|
|
|
| dokladnie...dla niektorych widac lepiej miec perkusje a spiewac z podkladu niz jej nie miec i zaspiewac na zywo...co kto woli..ja wole spiew na zywo... a perkusji i tak nie lubie:)..wole dzwieki gitary |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 13:27
|
|
|
|
ojj tak raz bylam na weselu co kobietka grala na skrzypkach - swietnie ale ja bynajmniej od tego jak i na czym ktos gra oceniałam zawsze na weselach wolkal- czytosc, barwa, sila przebicia .. |
|
|
 |
Guitar Player
Rozkręcam się

Osoba prywatna
Zespół Selekt
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 14:32
|
|
|
|
No musze jeszcze cos dodac choc miałem sie nie odzywac
Zgadzam się że najważniejszy jest wokal ale poza tym jeszcze rozróżnijcie kto tylko MA gitarę czy klawisze a kto na nich GRA i będzie ok. Dla mnie zespołu w ktorym TYLKO wokal jest na żywo nie powinno sie okreslac jako grającego na żywo, oczywiscie mozecie sobie tak pisac po swojemu, nie ma problemu ale widzicie chyba roznice: jedni graja i spiewaja wszystko, drudzy natomiast maja niektóre instrumenty ale puszczaja podkład i tylko spiewaja na zywo.
Niewiele (jeśli w ogóle jakieś są) jest zespołów które mają żywą perkusję a wokal z playbacku bo baaaaardzo ciężko jest dograć żywą perkusję do podkładu. |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 15:19
|
|
|
|
tak, TY masz prawo miec swoje zdanie, a my swoje. a ja sadze ze najwazniejszy jest efekt koncowy, zadowolenie mlodych i gości a także wysmienita zabawa do bialego rana pzdr! |
|
|
 |
Guitar Player
Rozkręcam się

Osoba prywatna
Zespół Selekt
|
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 11:06
|
|
|
|
| renatkanuta napisał/a: | tak, TY masz prawo miec swoje zdanie, a my swoje. a ja sadze ze najwazniejszy jest efekt koncowy, zadowolenie mlodych i gości a także wysmienita zabawa do bialego rana pzdr! | Oczywiście, byłem na weselu na którym w ogóle orkiestry nie było ani DJ-a i goście byli zadowoleni. Byłem też na weselach na których grały naprawde denne zespoły co nie przeszkadzało mi się świetnie bawić.
Cały czas chodzi mi tylko o nie mylenie pewnych obiektywnych pojęć, które nie są kwestia mojego czy twojego zdania. Jest granie z dysku i jest granie na żywo, nie wrzucajmy tego do jednego worka bo to niesprawiedliwe. |
|
|
|
 |
linka:)
Zadomawiam się

|
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 20:00
|
|
|
|
kochani, nie ma co dyskutować, bo gusta są różne, a poza tym my kobiety kierujemy się innymi kryteriami w ocenie kapel niż osoby w branży. Dla nas liczy się efekt, tymczasem Guitar Player zna pracę kapeli od tej drugiej strony, technicznej i dlatego, jako "znawca" podaje nam troszke inne rozumienie jakosci kapeli. Dobrze, ze się pojawił na forum, bo dzięki niemu możemy poznać opinie takich osób i sposób w jaki rozumieją "granie na żywo". Popatrzcie, jak to łatwo o niezrozumienie, mimo, ze rozmawia sie tym samym językiem |
|
|
|
 |
darici
Lubię tu być

Data ślubu: 02.10.2010
|
Wysłany: Czw Lut 12, 2009 08:59
|
|
|
|
| to mam rozumiec ze orkiestra FAKT bierze na 2010 rok 2100 bez poprawin |
|
 |
Guitar Player
Rozkręcam się

Osoba prywatna
Zespół Selekt
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 20:31
|
|
|
|
| linka:) napisał/a: | kochani, nie ma co dyskutować, bo gusta są różne, a poza tym my kobiety kierujemy się innymi kryteriami w ocenie kapel niż osoby w branży. Dla nas liczy się efekt, tymczasem Guitar Player zna pracę kapeli od tej drugiej strony, technicznej i dlatego, jako "znawca" podaje nam troszke inne rozumienie jakosci kapeli. Dobrze, ze się pojawił na forum, bo dzięki niemu możemy poznać opinie takich osób i sposób w jaki rozumieją "granie na żywo". Popatrzcie, jak to łatwo o niezrozumienie, mimo, ze rozmawia sie tym samym językiem | Dzięki za mądre słowa i zrozumienie co chciałem powiedzieć. Dobrze, że są osoby które potrafią na sprawę spojrzeć obiektywnie i chcą się czegoś dowiedzieć. |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|