|
|
| Autor |
Wiadomość |
sylwek
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Pon Sie 15, 2011 12:14
|
|
|
|
Witam,
nasza grupa przyjaciół to nie tylko sami mężczyźni. Z chłopaków na wokalu jestem ja plus koledzy instrumentaliści a reszta to kobiety
W najbliższym czasie nie mamy żadnego ślubu zaplanowanego, ale zapraszam na koncert w dniu 24 września 2011 na ulicy Żeromskiego z naszym udziałem. Odbędzie się tam koncert z okazji Dnia Młodych i my będziemy wśród tej dużej grupy ludzi. |
|
|
|
 |
malaga
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Pon Paź 10, 2011 23:51
|
|
|
|
| Jeśli ktoś poszukuje oprawy muzycznej na śluby to mogę zaoferowac tez moj zespół. Na ślubach gramy i śpiewamy od okolo 3 lat:) W zależności od upodobań nowożeńców jest możliwosc wyboru utworów oraz instrumentów(skrzypce,gitara klasyczna bądź elektryczna, klawisze,instrumenty dęte) Cena także do dogadania.w razie pytan i wątpliwości to moj nr tel 501 976 121. Agata |
|
|
|
 |
sylwek
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 02:50
|
|
|
|
Droga Pani Agato
chciałem tylko nadmienić, że gitara elektryczna czy instrumenty dęte nie należą do instrumentów, które kościół zaaprobować do aranżacji oprawy muzycznej uroczystości ślubnych. Tym bardziej, że wydaje nam się, iż sakrament małżeństwa jest jednym z najpiękniejszych ponieważ wiąże ze sobą dwoje zakochanych osób i potrzebują w tej chwili odnaleźć w Panu Bogu spokój i wsparcie właśnie poprzez piękne i głębokie pieśni, a nie elektryczne brzmienie czy trąbki Pozdrawiam w końcu decyzję i tak podejmują młodzi. |
|
|
|
 |
malaga
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 22:14
|
|
|
|
Drogi Panie Sylwestrze
Zbędna jest pana dygresja.Na szczęście jest mnóstwo ludzi którzy nie podzielają Pana zdania i CHWAŁA im za to.Poza tym wyraznie napisalam, ze: "W zaleznodsci od upodoban..."- a wiadomo, że te są różne. Pozdrawiam serdecznie wszystkich nowożeńców |
| |
|
|
|
 |
Majka
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 22 Gru 2007 Posty: 358 Skąd: Radom
|
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 22:28
|
|
|
|
"W Polsce Konferencja Episkopatu wyłączyła z użytku liturgicznego instrumenty: fortepian, akordeon, pianino, mandolina, gitara elektryczna, perkusja. Dodaje jeszcze, że podczas liturgii nie wolno wykonywać muzyki mającej charakter świecki np. Jazzu, big-beatu itp. Instrukcja ta również zdecydowanie zabrania wykonywania muzyki o charakterze świeckim (nie tylko świeckiej, ale o charakterze świeckim). Dokument ten też zaleca by muzycy dobrze byli przygotowani pod względem muzycznym i znajomości przepisów liturgicznych." (źródło: http://www.kamuzo.net/ind...d=39&Itemid=57)
Nie wydaje mi się żeby zależało wyłącznie od Narzeczonych jakie instrumenty zagrają na ślubie w kościele. Kościół i jego liturgia zakłada pewne normy, których nie można naruszać. Chyba, że mówimy o ślubie cywilnym i ktoś ma życzenie żeby muzycy zagrali w USC... |
|
|
|
 |
malaga
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Sro Paź 12, 2011 00:01
|
|
|
|
| Jezeli ksiądz wyrazi zgodę jest to mozliwe-fakt. Tylko strasznie uparliscie siie przy tej gitarze elektrycznej, a jak wspomnialam oferujemy tez inne instrumenty i przede wszystkim śpiew. poza tym postaram sie wrzucic jakies nagrania na neta zebyscie sami mogli ocenic czy to koncert czy Liturgia. ale i tak przeciez nikogo do nieczego nie zmuszam.pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Miniek
Lubię tu być

Data ślubu: 01.06.2013
Osoba prywatna

|
Wysłany: Sro Paź 12, 2011 09:32
|
|
|
|
a ja 8 października byłam na ślubie i była gitara elektryczna... nie było to oczywiście tzw "ciężkie brzmienie". Ale chłopak zagrał przepiękna "solówkę" do pieśni...Nie słyszałam nic o tym, żeby np. ksiądz mu zabraniał... Myślę że przepis przepisem... a chodzi głównie o to żeby z liturgii nie zrobić dyskoteki itp. żeby pozostała ona Liturgią, która jest ubarwiona stosowną muzyką W Kościele jest czas na "coś" dla Ducha...To na weselu mamy się dobrze bawic przy muzyce - i tu różnorodność jak najbardziej wskazana:) pozdrawiam |
|
|
|
 |
agagwiazdeczka
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 26 Sie 2010 Posty: 1703 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sro Paź 12, 2011 10:13
|
|
|
|
tez uważam ze wymienione instrumenty uzyte w odpowiedniej chwili podczas liturgii niczego nie popsuja i nie urągają kościołowi |
|
 |
malaga
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Sro Paź 12, 2011 23:23
|
|
|
|
| agagwiazdeczka napisał/a: | tez uważam ze wymienione instrumenty uzyte w odpowiedniej chwili podczas liturgii niczego nie popsuja i nie urągają kościołowi |
Iwlasnie o to chodzi. Trzeba wiedziec co kiedy pasuje zeby wsszystko z umiarem i delikatnie- bo raczej nikt nie chce z Liturgii robic dyskoteki. pozdrawiam |
|
|
|
 |
poziomkaaz
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Pią Paź 14, 2011 13:57
|
|
|
|
chętnie zobaczę taką oprawę muzyczną w Kościele proszę o kontakt z informacją:) mi się bardzo podoba pomysł z gitarą w Kościele:) Bardzo by do nas pasował |
|
|
|
 |
henio23
Rozkręcam się

Przedstawiciel firmy
Zespół Kontrabanda
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 23:36
|
|
|
|
Witam serdecznie
zajmujemy się oprawą muzyczną ślubów.
Skład instrumentalny: gitara klasyczna, skrzypce, plus dwa wokale żeńskie.
Gramy i śpiewamy pieśni w opracowaniu na ww. instrumenty oraz glosy.
Wykonujemy również instrumentalne: Ave Maria, La califfa - Ennio Morricone.
Muzycy z wyższym wykształceniem muzycznym.
Kontakt: 505 477 418 |
|
|
|
 |
underthesnow
Lubię tu być

Osoba prywatna
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 23:56
|
|
|
|
| Ja uważam, że jeśli Kościół chce iśc troche z duchem czasu, to nie powinien się sztywno trzymać, że gitary elektrycznej (czy innych "niekościelnych" instrumentów) być nie powinno. U mnie w Kościele często na mszy są takie instrumenty i nie uważam, żeby to mnie odciągało od Boga. To bez sensu kompletnie, żeby dyktować, ze takie, a takie instrumenty powinny być, a inne nie. |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|