|
|
| Autor |
Wiadomość |
agagwiazdeczka
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 26 Sie 2010 Posty: 1704 Skąd: Radom
|
Wysłany: Pią Sie 19, 2011 09:49
|
|
|
|
nie, ja się nie zgadam z tym aby tylko jeden stół winietkowac ja osobiscie bym sie strasznie źle czuła jakbym do takiego stołu nie trafiła... dlatego chce winietki na każdym... stole, ale nie koniecznie na kazdym miejscu. |
|
 |
ja_ot_tak
Lubię tu być

Data ślubu: 10.09.2011r.
|
Wysłany: Pią Sie 19, 2011 13:15
|
|
|
|
A ja myslę, że nikt się nie poczuł dotknięty, w końcu to normalne że Para Młoda chce być otoczona przeważnie młodymi ludźmi. Na weselu mojej koleżanki znajomi z jej pracy postawili sobie karteczki z napisem "rezerwacja" i nikt nie był tym oburzony.
ALE to nie jest wątek o winietkach |
|
 |
Miniek
Lubię tu być

Data ślubu: 01.06.2013
Osoba prywatna
|
Wysłany: Pią Sie 19, 2011 22:18
|
|
|
|
| kinia napisał/a: | | Właśnie Miniek, bo usadzili Cię przy stole Młodych, więc było ok, a jak się czuli Ci którzy się tam nie znaleźli... Nie spotkałam się z sytuacją na weselu, żeby stare ciotki się do stołu Państwa Młodych pchały. |
wydaje mi sie ze Ci którzy organizują wesele, czyli rodzice i młodzi najlepiej wiedza jaką mają rodzinę jakich mają znajomych i na co wobec tego mogą sobie pozwolić.... sa rodziny w których winietki się nie sprawdzą z powodów choćby dąsów i niezadowolenia gości. są rodziny w których jak najbardziej zda to egzamin. ja mówię tylko o swoich obserwacjach:) A ja spotkałam się z sytuacją kiedy starsze sąsiadki przysiadły się do młodych....;/ i tu młodzi poposili o to żeby się przesiadły... wydaje mi się że taka sytuacja jest bardziej nie na miejscu niż wypisanie winietek... Ale ile ludzi tyle opinii, Ile rodzin tyle przeróżnych sytuacji...:) pozdrawiam |
|
|
|
 |
paulyna
Lubię tu być

Data ślubu: 31.12.2012
Osoba prywatna
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 20:26
|
|
|
|
U nas nie będzie fotografa Listy marzeń nie będzie , pijącej orkiestry też
nie będzie fajerwerków w torcie (gdyż ze względu na datę tak owe konkretne będą o północy chyba że zastąpione zostaną lampionami ale to kwestia do dogadania kwiatów na stołach w wysokich flakonach które utrudniają widoczność , owoce będą na niskich paterkach , nie będzie kolorowych woali ,balonów i innych ozdobników .Piosenek dody weselnych klimatów i reszty głupich piosenek , nie będzie tańca na rurze , konkursów oczepinowych z podtekstem sexualnym
Nie będzie ubierania kościoła , sztucznych kwiatów , pękających balonów podczas pierwszego tańca, wymyślnych dań i coś jeszcze się znajdzie
A co do usadzania gości , powiem tak byłam na weselu bez usadzania i był maraton na sale weselną , każdy leciał z jęzorem na buzi by się odpowiednio usadzić finał był taki że obok nas siedziały dzieci +3 i młodzież 14 letnia podekscytowana z faktu że piją drinki sobieskiego .Finał był taki że bawiło się bardzo mało ludzi przy stołach . Natomiast na usadzanym weselu siedzieliśmy ze znajomymi , mieliśmy o czym rozmawiać i ogólnie było całkiem inaczej
W związku z powyższym poważnie rozmyślamy nad usadzeniem gości . |
_________________ The future starts today, not tomorrow.

|
|
|
|
 |
Ana_87
Rozkręcam się

Data ślubu: 18.08.2012
Osoba prywatna
|
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 19:06
|
|
|
|
U nas na weselu również nie będzie fotografa. Myślę, że kamerzysta wystarczy .
Winietek także nie planujemy. Nie chcemy nikomu narzucać gdzie ma usiąść. Dań
wyszukanych i dziwacznych w stylu bażantów z piórami na staołach napewno nie zaserwujemy gościom. Zabawy weselne w okrojonej wersji z wylączeniem tych wiejskich i krępujących. Jednak oczepiny i zbieranie na wózek wydają mi się nie szkodliwe . Chciałabym żeby przed nami znalazł się ładny bukiet z żywych kwiatów a na stołach niewielkie dekoracje też z żywych kwiatów. Fajerwerki, fotanny czekoladowe, popisy barnańskie itp. odpadają. Jednym zdaniem niewielkie i tradycyjne przyjęcie weselne. |
|
 |
agagwiazdeczka
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 26 Sie 2010 Posty: 1704 Skąd: Radom
|
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 19:20
|
|
|
|
| jesli mogę się wtrącić to mam kolezankę która nie miała fotografa i strasznie, bardzo żałuje.. bo płyte ma średniej jakości i oglądała ja raz, a zdjęcia które ma od gosci oglądała więcej razy. to tylko taka uwaga. |
|
 |
i.t.d.
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 14.05.2011
|
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 21:09
|
|
|
|
| Zgadzam sięz agagwiazdeczkaO ile z kamery można zrezygnować to brak fotografa to spory błąd, zdjęcie można wziąć do ręki w każdej chwili i wspomnienia wracają. A video - no to trzeba mieć czas by oglądać. |
|
|
|
 |
underthesnow
Lubię tu być

Osoba prywatna
|
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 21:12
|
|
|
|
| Ja sobie nie wyobrazam nie mieć fotografa. W sumie płyta DVD to rzecz, która łatwo może ulec zniszczeniu, i co potem? żadnej pamiątki z tego dnia. U mnie nie będzie kamery, ale fotograf bedzie jak najbardziej. |
|
|
|
 |
jasnoluska
Lubię tu być

Data ślubu: 14.04 2012
Osoba prywatna
|
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 21:31
|
|
|
|
U nas będzie i fotograf i kamerzysta. Chcieliśmy tylko fotografa, ale rodzicom zależało, żeby mieć płytę. A że nie robilo nam to specjalnej róźnicy, więc się zgodziliśmy. A z rzeczy zakazanych... Nie będzie u nas orkiestry I nie będzie piosenki, którą ostatnio często można było usłyszeć na weselach, a nawet i w radiu mi się zdarzyło... Cos o zarżniętej świni i weselu. Wybaczcie, ale nie wiem jak to leciało |
|
 |
madzialena
Zadomawiam się

Data ślubu: 29.09.2012
Osoba prywatna
|
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 22:27
|
|
|
|
U mnie rowniez nie bedzie orkiestry. Nie bedzie zbierania na wozek, nie bedzie zadnych balonow. I nie bedzie pana filmujacego przyjecie. Fotograf mi wystarczy.
Co do usadzania gosci. Sztuka jest idealnie usadzic gosci, aby kazdy byl zadowolony. Wiadomo ze zawsze znajdzie sie osoba, ktorej jednak nie bedzie pasowalo miejsce. Jestem jednak za tym, aby oszczedzic cyrku zwiazanego z zajmowaniem miejsc przez samych gosci. Porzadek musi byc. |
|
 |
underthesnow
Lubię tu być

Osoba prywatna
|
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 22:44
|
|
|
|
jasnoluska, wiem, o którą piosenkę Ci chodzi - "weselny klimat", jak słyszę to w radiu, to mi się od razu odechciewa wesela i włącza mi się agresor jakiś u nas też tego nie będzie, nawet gdybym miała wyrywać orkiestrze mikrofony |
|
|
|
 |
Miniek
Lubię tu być

Data ślubu: 01.06.2013
Osoba prywatna
|
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 22:47
|
|
|
|
taka "piosenka" w radiu???!!! O mój Boże!!! którym radiu??:/ porażka...!! nie trawię tego tak samo jak "żona moja" |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|