Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Lista rzeczy zakazanych
Autor Wiadomość
narzeczona 
Lubię tu być

Data ślubu: 24.09.2011
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 19:28   Lista rzeczy zakazanych

Proponuje nowy temat, moze napiszecie czego absolutnie nie bedzie na Waszym weselu, co Wam sie nie podoba i jest dla Was synonimem kiczu i zlego smaku. Mam nadzieje ze kazdy podejdzie do tematu na luzie i z przymruzeniem oka :)

u mnie napewno nie bedzie tych sztucznych ogni na torcie, nawet nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale dla mnie jest to okropne i nie wiem czemu ludzie to robia, ja bym proponowala w rosol wsadzic wtedy to bylby efekt.

drugie na mojej liscie sa glupie zabawy oczepinowe jak np: taniec na rurze ktora udaje jakis obcy facet czy czy dmuchanie balonika poprzez siadanie na pompce.

andzik1109
Lubię tu być

Wysłany: Czw Lip 23, 2009 21:07   

narzeczonazgadzam się z tobą, a przede wszystkim nie będzie żadnych balonów ani serpentyn, nio i jeszcze żadnej figurki na torcie, tort sam w sobie będzie ładny więc nie bedzie trzeba niczym innym go ozdabiać.

pieguska 
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 07:07   

co do kiczu....napewno nie bedzie adnych balonow...i siweczek choinkowych!!!!!!!!!!jedyna dekoracja sali beda swierze kwiaty we flakonach...co do oczepin...podobnie jak u narzeczonej nie bedzie prymitywnych...wrecz niesmacznych zabaw... i nie bedzie pijanej orkiestry po polnocy:):):))niestety na wielu weselach po polnocy puszczana jest muzyka z playbacku.....u nas bedzie dj ze swoja zona:)i oni reperezentuja wysoki poziom kultury- oni nie pija podczas swojej pracy:) narazie tyle...jeszce daleko do mojego wesela...wiec napewno z czasem jeszcze cos mi wpadnie w oko;)i dopisze:)pozdrawiam

narzeczona 
Lubię tu być

Data ślubu: 24.09.2011
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 09:34   

Oj tak balony, serpentyny, swiatelka choinkowe, papierowe golabki, serduszka tez mi sie wcale nie podobaja i napewno ich u mnie nie bedzie, a no i jeszcze sztuczne kwiaty :/ .
U nas z dekoracji beda zywe kwiaty w wazonikach na stolach i swiece w wysokich swiecznikach, do tego nasz stol ma byc udekorowany duzym bukietem zywych kwiatow, w tym wzgledzie stawiamy na skromna elegancje.

jaśmine 
Zadomawiam się

Data ślubu: 30 kwietnia 2011
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 09:42   

u mnie napewno nie będzie piosneki Windą do nieba

aneti87
Zadomawiam się

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 10:44   

O tak...ludzie wybieraja ta piosenke na wesele, nie zdając sobie sprawy z sensu jej słów. "Mój piękny panie ja go nie kocham, taka jest prawda..."- dziewczyna wychodzi za mąż dla zasady żeby samej przez zycie nie iść, a kocha innego mężczyznę, hehe:) Radzę przeczytac i przeanalizować słowa tej piosenki. U mnie tez napewno jej nie będzie. Ponadto nie chcę papierowych dekoracji, bo juz dawno za nami takie strojenie sali, figurka na torcie też jest zbędna, gdyz zazwyczaj tort pieknie stroja w cukierni, np. kwiatami. napewno nie bedzie winietek na stołąch bo to narzucanie komus gdzie ma siedziec, ja ostatnio wyladowałam na weselu na samym końcu w rogu sali;/ Myslimy tez z Narzeczonym żeby zamiast kwiatów w prezencie slubnym na zyczeniach goście cos 'innego' nam podarowali. te konkursy tez mi sie nie podobaja, poza tym zauwazyłam że na siłe zmuszaja gości do uczestniczenia w nich. hmm...<myśli>...na razie to na tyle.

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 15:30   

u mnie winda moze bedzie, ale jako zwykla piosenka a nie na pierwszy taniec :) )

tort będzie, figurka tez, te śmiszne płonące fajerwerki na torcie tez. zabawy ocepinowe będa, ale nie jakies takie 'niesmaczne' -tradycyjne, zadnych pompek pod pupą, ujerzdzania krzesełka czy tanca przy filarze. wystrój sali mamy piekny, bez serpentyn i papierowych ozdob choinkowych ;-) dla mnie winetki sa bardzo niesmaczne, narzucanie gosciom gdzie maja siedziec. potem ktros sie czuje urazony bo siedzial przy koncu a ktos bliżej. po co mi to? kazdy siada gdzie i z kim chce. nie bedzie listy prezentow- to glupszej rzeczy nie ma. nie ukrywajmy, najlepiej dostac kase i samemu kupowac rzeczy. wiekszosc ludzi o tym wie, a jak ktos kupi np posciel czy cos innego to tez bedzie fajnie :)

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 15:38   

bylam ost na weselu, gdzie młodzi ciagle znikali z sali ;/ szli ze znajomymi a to z uczelni a to z innymi . najpierw k. 18 pojechali na sesje nie bylo ich 1,5 h a potem ciagle gdzies wyłazili ;/ wiadomo ze chca sie z przyjaciolmi pobawic ale ciagle ich orkiestra szukała albo kamerzysta pytal gdzie młodzi... tego u mnie nie będzie! ani sesji w trakcie wesela :) troche takie nie kulturalne opuszczac gosci(wg mnie)

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

jaśmine 
Zadomawiam się

Data ślubu: 30 kwietnia 2011
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 17:13   

renatkanuta masz calkowita racje

Lusia 
Lubię tu być

Wysłany: Czw Lip 30, 2009 20:31   

nie będzie u mnie zdjęć do kupienia na weselu. nie będzie tzw. wykwintnych potraw- które ładnie wyglądają ale nie ma kto ich jeść. chcemy tradycyjne wesele z tradycyjnymi potrawami.

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 08:08   

Nie bedzie fajerwerkow na torcie ani przed budynkiem!!Sztuczne ognie to najgorsza rzecz jaka może być-mieszkam blisko Gracji i tu maja ten CHORY zwyczaj-polnoc a tu nagle siep siep siep i tak przez pol godziny!!!Napewno nie bedzie sprzedawania zdjec, glupich zabaw oczepinowych-zespol sprawdzony i wiem,ze zabawy maja super i nie zmuszaja gosci do zabawy-a moi gosci sa zabawowi wiec nie bedzie problemu. Napewno nie bedzie piosenek dody-bo zauwazylam ze graja na weselach-wiec precz z doda :mrgreen: Nie bedzie winietek-bo nie chcemy nikogo urazic-uwazam,ze to nie jest glupi pomysl,ale nie na nasze realia niestety.Nie bedzie sztucznych kwiatkow!Sesji w trakcie wesele rowniez mowimy precz. Nie bedzie listy prezentow-nie nasze realia.
a!! :mrgreen: i nie bedzie deszczu :mrgreen:

kinia 
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 10:30   

Na pewno nie będzie baloników na sali, dekoracji papierowych ani lampek choinkowych, żadnych kiczowatych dekoracji na samochodzie w stylu złote obrączki czy para młoda itp., winietek też nie będzie, nie będzie listy prezentów, wierszyków na zaproszeniach co chcemy zamiast kwiatów, pokazu sztucznych ogni ani gołębi przed kościołem.
Nie będzie sesji w trakcie wesela, fotografa na weselu też już nie będzie, bo nie chcemy zdjęć w stylu wujek Józek je kotleta, ciocia Hela z widelcem w buzi, a potem tym bardziej sprzedawania tego ;)

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu