Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Opalanie
Autor Wiadomość
i.t.d. 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 14.05.2011
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 20:58   Opalanie

Moje drogie przyszłe Panny Młode. Zakładam nowy wątek bo go jakoś nie znalazłam a wydaje mi sie być ważną częścią przygotowań każdej dziewczyny (i facetów zresztą też :) ) Może wymieńmy się wskazówkami co robić a czego nie robić żeby nie wyglądać jak burak a mieć piękną złotą opaleniznę.

Tak więc może zaczne od odradzenia opalania natryskowego. W sierpniu tego roku byłam starszą na weselu siostry a że z powodów zdrowotnych nie moge korzystać z solarium wiec wyskrobałam te 80 zł z nadzieją na piękny brąz. I to było najgorzej zainwestowane 80zł w moim życiu. Wyglądałam okropnie - byłam pomarańczowa, opalenizna wcale nie wyglądała naturalnie, miałam plamy na zgięciu łokci i kolan, PORAŻKA jednym słowem. Dwa dni przed śubem spędziłam w wannie szorując się gąbką żeby troche zeszło tego pomarańczowego. Nie wiem może mam za jasną karnacje ale wyglądałam okropnie... Także moje drogie odradzam

klaud_88 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 10.09.11
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 21:44   

ja w takich przypadkach korzystałam zawsze z solarium albo samoopalacza. efekt?
poparzona skora, bo mam jasna karnacje - w pierwszym przypadku, a w drugim - pomaranczowe plamy. Moze ja cos zle robilam, ale roznych samoopalaczy uzywalam i eekt ten sam, pomaranczowe plamy :)

i.t.d. 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Wto Lis 23, 2010 21:48   

No ja mam podobnie dlatego myślałam że to opalanie natryskowe bedzie dla mnie idealnym rozwiązaniem. Z solarium korzystam w ostateczności i trwa to zazwyczaj długo bo musze zaczynac od dosłownie 5 min żeby się nie poparzyć, a co da mi 5 min na solarium?? nic nie widac efektu

klaud_88 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 10.09.11
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 21:57   

ja kiedys chodzilam bardzo czest i dlugo na solarium, tak ze z tej mojej karnacji jasnej nie zostalo nic, ale to przynajmniej 3 razy w tyg musialam odwiedzac solarium...
efekt? przebarwienia, sucha skora.. cos strasznego, ale to bylo jakies 7 lat temu, teraz juz omijam to miejsce, chociaz marzy mi sie taka "czekoladka"
o opalaniu natryskowym slyszalam tylko tyle ze jest sie pomaranczowym i ze zaraz to schodzi :)

malaczarna5 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Sro Lis 24, 2010 10:20   

Ja przed swoim ślubem korzystałam z solarium :) O tyle lepiej mam,że bardzo szybko się opalam i nie na czerwono na szczęście. Więc tych wizyt w solarium było zaledwie 4 :) No i ostatnia była w czwartek przed ślubem. Dobra rada dla dziewczyn które mają jasną karnację - nie zostawiajcie solarium na ostatnią chwilę! Ostatni seans góra w środę przed ślubem :) Moja koleżanka ma jasną karnację i była w czwartek przed swoim ślubem w solarium i to dosłownie na niecałe 10 min... no i efekt w dniu ślubu był okropny :? Twarz czerwona,chociaż makijaż zakrywał ale i tak było widać.

kinia 
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 11:24   

Ja przy mojej bladej twarzy ;) byłam gdzieś z 10 razy, zaczynałam od 3 minutowych sesji, 10 minut nie przekroczyłam, bo skończyło by się burakiem, ostatni raz byłam w środę przed ślubem i było ok. Wiadomo, jak mulatka nie wyglądałam, nie ten typ urody, ale byłam ładnie opalona i nie zlewałam się z białą suknią :)

i.t.d. 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Sro Lis 24, 2010 12:11   

dziewczyny a ktore solarium polecacie tak w ogole? bo niektore mają chyba mocniejsze lampy a inne słabsze

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 13:11   

ja polecam solarium na michalowie-w takim zoltym budynku na rogu.obsluga jest fachowa,doradza a nie tylko kasa w oczach.na pierwsze opalanie poszlam i od razu chcialam 10m bo juz troche bylam opalona wiec co tam:Dno ale pani wytlumaczyla poszlam na 5 albo 6 i chwala jej za to bo na tylek i tak nie moglam usiasc przez dwa dni:D:D od drugiego razu chodzilam na stojace-bo wiadomo i pachy sie opala, zwiekszala co 2minuty,bylam ostatni raz w czwartek na 12 minut.ogolnie bylam 5razy.
i.t.d skoro jestes uczulona na solarium, to sprobuj samoopalacza-zainwestyj w jakis lepszy,sa tez balsamy brazujace-tylko to tez po nabalsamowaniu trzeba odczekac zeby sie od razu nie ubrac:D sa tez roznego rodzaju suplementy na opalanie w tabletakch.o np.moj maz kiedys byl baaardzo duzo soku marchwiowego i tez mu karnacja sie przyciemnila a pozniej zdecydowanie szybciej sie opalal,choc on i tak szybko sie opala.

malaczarna5 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Sro Lis 24, 2010 17:03   

Ja polecam solarium na os.Akademickim na przeciwko Politechniki. Taki różowo - fioletowy szyld. :)
Super lampy brązujące, obsługa miła. Zawsze na jakieś ważniejsze wyjścia i imprezy to chodzę tam się poopalać :)

misia84 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 12:49   

Malaczarna5 a gdzie to jest? W Afrodycie?

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 13:15   

ja przed slubem swoim bylam łacznie 15 min w sporawych odstepach. nie byłam strzaskana, poszlam jedynie wyrównac koloryt. mąż moj nie chodzi na solarium ( na szczęscie ! ) i gdybym ja zjarała sie, smiesznie bysmy wyglądali. z reszta, lubie swoj kolor skóry i kocham byc opalowa tylko letnim słońcem. a solarium dla mnie zło konieczne :P

z balsamów uzywam natomiast - NIVEA Summer Beauty. pieknie nawilza i delikatnie opala. polecam (ja mam jasna karnację i nie mam zadnych plam )

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

Kamcia 
Znam tu każdy kąt

Osoba prywatna
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 13:18   

lekka opalenizna fajnie współgra z biała suknią, dziewczyna wygląda na "zdrowsza"
ja osobiście wolę saloarium, niż samoopalacze.. opalanie natryskowe to tez samoopalacz, tylko droższy ;]

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu