|
|
| Autor |
Wiadomość |
jaśmine
Zadomawiam się

Data ślubu: 30 kwietnia 2011
Pomogła: 1 raz Wiek: 26 Dołączyła: 02 Cze 2009 Posty: 64 Skąd: Radom
|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 10:16
|
|
|
|
| a ja zarezerwowałam sale nie całe dwa lata wcześniej bo zalezało mi na konkretnej dacie i nie chciałam zeby ktos mi ja sprzatnal sprzed nosa tym bardziej, ze chcialam sale bez obslugi a takich w Radomiu i okolicach nie jest zbyt wiele, a co do odwoływania mój brat odwoływał wesele na 3 miesiące przed ustalona datą bo zmarł Tata i oddał zespol, kucharki i cala reszte za zaliczki i takie przypadki tez uwazacie za "kupczenie" terminami?? |
_________________ Miłość jest jak kwiat polny, można ją znaleźć w zupełnie nieoczekiwanym miejscu... |
|
|
|
 |
pieguska
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 10:22
|
|
|
|
| jaśmine...przeczytaj uwaznie 2 ostatnie linijki mojego pierwszego postu w temacie ktory zalozylam...... |
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 10:47
|
|
|
|
| Jasmine, napisane tam jest ze 'oczywiscie nie liczac wypadków losowych' smierci taty nie dalo sie przewidziec, wie to normalne ze jak umiera ktos bliski sercu to odwoluje się.. dla niektorych moda na sprzedawanie terminów stała sie formą zarobku, pomysłu na zycie. z tym ze osoby ktrore prawdziwie sie kochana, chce byc ze soba do ostatniego uderzenia serca musza brac termin i sale takie jakie pozostaly bo wiekszosc porezerwowane przez kupczyków. |
|
|
 |
Malensstfo
Zadomawiam się

Data ślubu: 28.08.2010
|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 11:26
|
|
|
|
Taka jest przykra prawda, my szukaliśmy sali tak sierpień-wrzesień 2008 r. i niestety nie było prawie wcale terminów wolnych. Mało tego, w większości sal były już zapisy na 2011 r. !!!
Udało nam sie znaleźć salę na 2010 r. i jestem zadowolona, bo na spokojnie można wszystko przygotować, ale tak naprawdę nawet rodzina czy ktoś znajomy pyta się: " A czemu tak długo, po co dwa lata czekać?" albo w druga stronę: "czemu tak wcześnie rezerwujecie?", a właśnie odpowiedź jest taka: że nie ma innego wyboru...bo takie są teraz terminy.
I nawet co poniektórzy właściciele mówili o tym, jak to młodzi znaleźli sobie sposób na zarobek... przykre
I tak kończąc trochę z humorem, jak już ktoś wspomniał, sami z narzeczonym śmiejemy się, że salę trzeba było rezerwować po miesiącu znajomości.... żeby np. ślub wypadł po 2-3 latach trwania związku i z fajną datą...ot co |
|
 |
pieguska
Zadomawiam się

|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 11:40
|
|
|
|
| racja....niedlugo dojdzie do tego ze w dniu kiedy mlodzi ludzie zdecyduja sie na "chodzenie" ze soba...beda rezerwowowac "tak na wszelki wypadek" termin na sali weselnej....ehh..... |
|
 |
pieguska
Zadomawiam się

|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 11:47
|
|
|
|
| noi kolejny termin do sprzedania......"powody osobiste"....proponuje by osoby uczciwe....pisaly np "z powodów losowych"-niezaleznych od nas....a powody osobiste niech pozostana dla osob ktore rezygnuja bo np juz nie chca byc malzenstwem.....(przepraszam...moze to co pisze jest zbyt okrutne..ale jestem wsciekla....ze ktos...chce sprzedac MOJ WYMARZONY TERMIN...25.09.2010)moja zlosc moze ukoic jedynie wiadomosc ze to byly naprawde wypadki losowe.....a nie czyjeś "widzimisie" -ale nie oczekuje tego by ktos na forum spowiadal sie ze swoich problemow...po prostu zawiazmy niepisana umowe....dotyczaca tych okreslen..o ktorych wspomnialam na poczatku postu....złosc minie:) co myslicieo takiej umowie;D |
|
 |
Malensstfo
Zadomawiam się

Data ślubu: 28.08.2010
|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 11:51
|
|
|
|
pomysł może i nie głupi, ale pewnie i tak nie wszyscy wszystkie posty czytają więc ogłoszenia będą nadal jakie będą...bo osoba wchodzi na forum, zamieszcza ogłoszenie i do widzenia... |
|
 |
jaśmine
Zadomawiam się

Data ślubu: 30 kwietnia 2011
Pomogła: 1 raz Wiek: 26 Dołączyła: 02 Cze 2009 Posty: 64 Skąd: Radom
|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 12:33
|
|
|
|
| z terminami jest tez taki problem, ze jest zbyt malo sal a zbyt wielu chetnych, a poza tym wyz demograficzny zaklada rodziny |
_________________ Miłość jest jak kwiat polny, można ją znaleźć w zupełnie nieoczekiwanym miejscu... |
|
|
|
 |
Kamcia
Lubię tu być

|
Wysłany: Pon Gru 19, 2011 08:41
|
|
|
|
Pary się nakręcaja nawzajem. Każdy widząc taką sytuacje decyduje sie na wczesniejsze rezerwowanie sali. Kółko się zamyka. My rezerwowalismy salę 1,5 roku wczesniej. Znaliśmy się wtedy dopiero 7 miesięcy.. Teraz do slubu zostało 4 miesiące i nie zapowiada się by był odwołany nasz termin nie jest "chodliwy" bo to kwiecień, ale widząc sytuację jaka się dzieje na rynku sal weselnych zdecydowalismy się na wczesniejsze rezerwowanie sali. Dla świetego spokoju. |
|
 |
meg0906
Zadomawiam się

Data ślubu: 09.06.2012
|
Wysłany: Pon Gru 19, 2011 22:14
|
|
|
|
Kamcia to szybko podjęliście decyzje o ślubie... po 7 mies... kurcze.. a znaliście się coś wcześniej zanim zaczęliście się spotykać ? my zdecydowaliśmy o ślubie p 2,5 roku wspólnego bycia razem i też rezerwowaliśmy sale ok 1,5 roku wcześniej
 |
|
|
|
 |
Kamcia
Lubię tu być

|
Wysłany: Wto Gru 20, 2011 07:47
|
|
|
|
Nie znalismy się hehe to była strzała Amora. Juz od począku wiedziałam, że to TEN. A temat slubu jakoś sam wyszedł. Zaręczyliśmy się po 4,5 miesiącach związku, a sala i wszystkie przygotowania po 7 NIE ŻAŁUJE |
|
|
|
 |
meg0906
Zadomawiam się

Data ślubu: 09.06.2012
|
Wysłany: Wto Gru 20, 2011 08:22
|
|
|