|
|
| Autor |
Wiadomość |
anecior
Lubię tu być

|
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 21:25
|
|
|
|
| też bym chciała dwuczłonowe;D bo moje kończy się na tą samą literą na którą zaczyna narzeczonego i fajny byłby podpis;D już nawet trenuję podpisywanie sie nowym nazwiskiem;D Ale jednak wybiorę nazwisko męża - takie nietypowe, trudne do napisania, wypowiedzenia, jedyne w radomiu;) Minusem jest tylko to że z poczatku alfabetu spadnę na koniec.... Hehehhe, ciekawe po jakim czasie się przyzwyczaimy Drogie Panie do nowych nazwisk, i ile jeszcze razy będziemy sie mylić;D |
|
 |
andzik1109
Lubię tu być

|
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 21:27
|
|
|
|
| Renatko ja też będę panią W |
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 22:45
|
|
|
|
moje nazwisko i nazwisko narzeczonego sa dlugie- wiec pisałabym i pisała... no i srednio mi sie podoba opcja 2członowych nazwisk. ja czasem własnie tez juz trenuje podpis hehe ) Aniu to witaj w klubie ! ja teoretycznie tez o takim imieniu i nazwisku jestem jedna- patrzyłam kiedys w pracy w rejestrach, aczkolwiek nie szkoda mi |
|
|
 |
malaczarna5
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 21:48
|
|
|
|
Ja również przyjmuję nazwisko mojego przyszłego męża Moje panieńskie już mi się znudziło <żarcik>
Już się nie mogę doczekać |
|
 |
andzik1109
Lubię tu być

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 23:05
|
|
|
|
Renatko sama znam 3 dziewczyny które nazywają się obecnie tak jak ja będę po ślubie, ale pocieszam się ty ze to są PANNY więc liczę, że zmniejszy się owa liczebność |
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 23:23
|
|
|
|
z tego co sprawdzałam jak bede panią Wuu to bedziemy 2 renaty wuu w radomiu obie męzatki heheh no takie zycie:P ale nazwisko bardzo chetnie zmienie |
|
|
 |
wesolabeti
Rozkręcam się

Data ślubu: 13-06-2009
|
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 18:25
|
|
|
|
hej dziewczyny
Ja miałam dylemat z nazwiskiem, szczerze moje mi się bardziej podobało, zastanawiałam się nad dwuczłonowym, nawet jeszcze w urzędzie nad tym myślałam ale w końcu zdecydowałam się na nazwisko męża:). Teraz się cieszę że tak wybrałam |
|
 |
_karolcia_
Lubię tu być

Data ślubu: 2 październik 2010
|
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 09:55
|
|
|
|
ja tam się nawet nie zastanawiałam od razu bez mówienia było wiadomo że przyjme nazwisko męża. Mi osobiście nie podoba się dwu członowe nazwisko jakoś tak dziwnie mi to wygląda
A jeśli chodzi o moje panieńskie nazwisko to jest tylko kilkanaście osób w radomiu o takim nazwisku(i to tylko moja rodzina ) ale nie jest mi szkoda, z dumą przejme nazwisko przyszłęgo męża tak na zakończenie życia panieńskiego i wejście w nowe |
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 09:55
|
|
|
|
stajemy sie rodzina i chcemy byc pod jednym nazwiskiem Szanowni Państwo Wuu |
|
|
 |
Lusia
Lubię tu być

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 11:39
|
|
|
|
widać, że większość przyjmie nazwisko męża. trochę dwuczłonowych ale chyba nikt z nas nie zostaje przy swoim.
a ja się zastanawiam jak to będzie-tak jakbym stawała się inną osobą. ale ze względu na tradycję przyjmę nazwisko męża, a nie połączę bo oba są długie. |
|
|
|
 |
jaśmine
Zadomawiam się

Data ślubu: 30 kwietnia 2011
Pomogła: 1 raz Wiek: 26 Dołączyła: 02 Cze 2009 Posty: 64 Skąd: Radom
|
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 19:13
|
|
|
|
| a ja zostane przy swoim nazwisku jest bardzo rzadkie a poza tym juz sie do niego przyzwyczailam i na uczelni dziwnie by na mnie patrzyli gdybym zmienila albo miala dwuczlonowe poza tym zapracowalam juz na swoje nazwisko |
_________________ Miłość jest jak kwiat polny, można ją znaleźć w zupełnie nieoczekiwanym miejscu... |
|
|
|
 |
aneti87
Zadomawiam się

|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 10:47
|
|
|
|
| ja z wielka radościa będę noasiła nazwisko męża, mam krótkie imie i nazwisko, a teraz nazwisko bedzie dłuuugie:) Z tym że moje nazwisko jest niespotykane, ale to nic... |
_________________ oto jest miłość...Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się,
że czekali na siebie całe życie... |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|