Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Majka
Czw Wrz 23, 2010 10:53
o co zapytać właściciela domu weselnego
Autor Wiadomość
agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 19:06   o co zapytać właściciela domu weselnego

witam, podpowiedzcie a jakie ważne rzeczy pytać właścicielkę Domu weselnego podczas oglądania sali:)
dziękuje:)

kinia 
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 19:51   

- Jakie są opłaty za dzieci, czy takie same jak za dorosłych,
- Co jest w menu, ile potraw - ciepłych, ile przystawek,
- Czy za takie sprawy jak np. nakrycia na krzesła, dekoracje trzeba płacić dodatkowo,
- Czy wystrój sali jest stały, czy możemy wprowadzić swoje dekoracje/kwiaty,
- Czy cena od osoby nie wzrośnie,
Dobrze jest też zapytać, czy możecie przyjechać przed jakimś weselem i zobaczyć jak to wygląda.

malaczarna5 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 09:35   

Wszystko to co napisała wyżej kinia :) Jeżeli trzeba płacić od "talerzyka" to trzeba zapytać co jest w tej cenie a co trzeba samemu wstawić. Czy ktoś jest od sprzątania toalet(bo to jest bardzo ważne). Odnośnie wiejskiego stołu - czy można samemu wstawić,czy już jest on w cenie( jeżeli w cenie,to co się będzie znajdować na nim?).

Gość

Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 10:43   

jeśli sama sala to trzeba pytać o :
- kiedy mozecie wejśc na salę
- kiedy trzeba salę zdać
- czy są dodatkowe opłaty za poprawiny

ogólnie o klimatyzację, jak wyglądają rozliczenia dotyczące stłuczek itp. dostępność pokoji dla młodych i gości, o np. szkło dla barmana jeśli ktos przewiduje jego wynajęcie i jakieś miejsce dla niego.

jeśli z talerzykiem to trzeba pytać co z jedzeniem, które zostanie po weselu, moja znajoma pytała o wszystko łącznie z tym jaką herbatę podają i jakiego majonezu używają - moze się to wydać przesadą ale wierzcie mi, że czasami właściciele sal tak kręcą, że warto się pytać niemal o wszystko.

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 16:41   

-czy pokoj dla mlodych jest w cenie
-czy nie trzeba przywozic swojego papieru toaletowego-bo slyszalam tez o takich salach
-gdzie mozna usadzic orkiestre
-czy jest lodowka na alkohol i to zamykana na kluczyk ktory Wy dostaniecie
-czy w cenie jest szampan
-czy daja swoj chlebek czy musicie sami zakupic
-czy jest odpowiednia ilosc lodowek na ciasto
-jesli chcecie miec tort pietrowy to czy sie zmiesci do lodowki-bo jak nie maja to musi byc inny tort albo zmiana sali:D
-jesli sami wstawiacie napoje to kiedy mozecie przywiezc
jakos cos mi sie nasunie to napisza.w kazdym badz razie nie ma glupich pytan-w koncu organizujecie wesele pierwszy raz i nie musicie wiedziec wszystiego,a wszyscy chcemy/chcielismy,zeby ten dzien byl udany.Wiec pytajcie smialo :D

kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 18:48   

o Aga miło cię widzieć :) nie pochwaliłaś się swoimi zdjęciami :P

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 22:58   a co uwazacie

a co uwazacie na temat tego co powinno sie znajdowac w oplacie za wynajem samej sali?
np czy powinien byc juz papier toaletowy, serwetki, reczniczki itp rzeczy? czy to sami zakupujemy?

kinia 
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 10:30   

Z tego co ja wiem od znajomych, którzy na swoje wesela wynajmowali samą sale to nie było takich rzeczy jak serwetki, ręczniki, kwiaty na stoły, wszelakie dekoracje itp. To musieli kupić sami, według własnego uznania. Po prostu dostaje się klucze od czwartku/piątku do poniedziałku i w cenie jest dysponowanie salą w tym czasie, wszystkie media, cała zastawa stołowa, obrusy.

gosiek_24 
Lubię tu być

Data ślubu: 15.10.2011
Wysłany: Czw Mar 10, 2011 12:11   

odświeżę trochę temat :)
w przypadku wynajmu samej sali proponuję pytać o kwestie opłaty za media a dokładnie co wchodzi w ten zakres i ile mniej więcej taka opłata możne wynosić. Mówię o tym dlatego, że jak rok temu szukałam sali i odwiedziliśmy jedna z sal to Pan właściciel powiedział nam, że średnia cena za media wynosi ok 1000 zł !!!! w jego domu weselnym i wtedy prawie z butów mnie wyrwało. Kiedy zaczął odpowiadać co się wlicza w te media miałam ochotę wyjść szybciej niż weszłam. Ja za media na swojej sali będę płaciła ok 300 zł wiec stąd to zdziwienie.

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu