Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Mathie
Pią Sie 28, 2009 10:51
płacenie orkiestrze
Autor Wiadomość
gosza_2009
Dopiero zaczynam

Wysłany: Sro Mar 18, 2009 10:26   płacenie orkiestrze

witam wszystkich jest jedna sprawa,o której chcialam napisać.Rozmawialam z wieloma osobami,które robily wesele i jest jeden wniosek;orkiestrze płaci sie po weselu,oprócz zaliczki oczywiście,bo wtedy kapela sie stara i im zalezy na opinii gospodarzy.Znam przypadek,że była awaria prądu na weselu więc pan młody poprosił kapelę o granie za stołami i co usłyszał? spadaj. To chyba cos nie tak.A tak przy okazji to jest w modzie ,że jeśli rodzice organizują wesele to młodzi mogą zapłacić za kapelę już sami.No to trochę odciąża finansowo rodziców,ale to sprawa dogadania się młodych z rodzicami

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 11:00   

no my mamy w umowie, ze zapłaty dokonujemy dzien po weselu :) ale dzieki za ostrzeżenie ;)

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

andzik1109
Lubię tu być

Wysłany: Sro Mar 18, 2009 19:16   

my też mamy to na umowie, że płatne jest po weselu, a w razie awarii prądu {odpukać } sam pan z zespołu powiedział, że wtedy grane jest za stołami, bo to normalne przynajmniej dla niego. i co najważniejsze nie biorą za to dodatkowej opłaty.

Guitar Player 
Rozkręcam się

Osoba prywatna
Zespół Selekt
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 20:02   

O ile awaria trwa nie dłuzej niz godzine, wtedy można stołami nadrobic oczywiscie bez zadnych opłat ale gdyby awaria trwała pare godzin to watpie czy zespół zgodziłby sie grac cały ten czas za stołami.

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Sro Mar 18, 2009 21:08   

wszystko zalezy od zespolu, i od umowy. my mamy w umowie granie do konca za stołami.

Guitar Player 
Rozkręcam się

Osoba prywatna
Zespół Selekt
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 23:19   

W razie awarii prądu do końca za stołami??? Twarde chłopaki są w takim razie, ja na takie coś nigdy bym się nie zgodził, fizycznie nie do wytrzymania, ręka odpada, gardło wysiada...

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Sro Mar 18, 2009 23:56   

tak, w razie awarii prądu. oczywiscie beda miec przerwy. poza tym jak orkiestra gra dobrze, i znane utwory to duzo ludzie spiewaja i wyja i orkiestra wokale moze wyciszyc na ten czas ;)

Guitar Player 
Rozkręcam się

Osoba prywatna
Zespół Selekt
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 08:26   

Ha ha, zejdźmy na ziemię, pół wesela do ogrania za stołami to żaden zespół nie wytrzyma bez nagłośnienia, tym bardziej że żaden zespół nie ma repertuaru za stoły na więcej niż 2-3, no może 4 wyjścia, wokale wyciszyć... tak Ci się tylko wydaje, wiem jak to jest z tym spiewaniem ludzi za stołami, owszem, część zaśpiewa 5-6 piosenek, zna przeważnie max. po 2-3 zwrotki, część tylko siedzi a potem wszyscy będą chcieli tańczyć.

Dobrze że to tylko hipotetyczna sytuacja, nie chciałbym być na miejscu ani zespołu ani młodych ani gości bez prądu na weselu.

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 09:42   

hahaha...przegladając forum radomskie gazety wyborczej kilka miesięcy temu ktoś pod takim samym nickiem guitar player chciał dyskredytowac inne zespoly-sam byl najlepszy, najfajniejsy i niezastapiony. Jesli dochodzi do awarii pradu i zespol wykazuje sie inwencja i profesjonalizmem ile nie mialoby trwac takie granie i spiewanie- swiadczy to tylko o zespole!!Przede wszystkim ze sa zespolem zywym. Zadna z dziewczyn nie napisala, ze kazalaby zepsolowi spiewac non stop bez przerwy-bo to nawet nie ludzkie by bylo. A skoro Twoj zepsol ma tylko 3 piosenki za stol to Ci powiem naprawde jestes najlepszy. A poza tym jesli maja instrumenty do grania za stolem to moga grac i spiewac lub tylko grac. Poza tym jesli goscie nie potrafia sie bawic to chocby nie wiem jaki byl dobry zepsol to zabawy nie bedzie. Dobry zespół to jedno, a goscie potrafiacy sie bawic to podstawa-wtedy jest wspolpraca. Bylam na weselach gdzie ludzie byli dretwi i choc zepsol gral naprawde fajnie ludzie nie bawili sie. Bylam tez na weselu gdzie byl dj!i gdyby nie goscie wesele byloby klapa. A jesli zepsol selekt-bo chyba tak sie nazywa-bywa na weselach gdzie goscie znaja po 2 zwrotki przyspiewek to rzeczywiscie musialy byc to slabe wesela :D

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Czw Mar 19, 2009 10:14   

gdzies widzialam (tylko nie pamietam jaki zespol) ze na wypadek awarii zespol mial przy sobie 3 akumulatory, zeby podpiac sprzet. mocno fachowe. dobry zespol potrafi zaaranzowac taka sytuacje nie tylko spiewem, ale i zabawami, konkursami itd. nikt nie powiedzial ze maja spiewac i grac za stolami do 6 rano. jak zespol proponuje tradycyjne przyspiewki, to wiekszosc wesela bedzie znac, a nawet jak sie poplącza w texcie to bedzie weselej. jest masa piosenek, ktore mozna pospiewac za stolami za pomoca samej gitary i jakichs bebenków, kołatek itd. i jak najbardziej - jak ludzie załapia piosenkę, to zaczynaja głosno spiewac to orkiestra jak najbardzej moze sie wyciszac na jakis czas. wszystki zalezy od tego, jak orkiestra zaaranzuje to. Ale faktycznie, Guitar Player, zauwazylam ze starasz sie negowac inne zespoly. to ze Ty i Twou ludzie czegos nie potraficie, to nie znaczy ze kazdy zespol taki jest. to juz kolejny watek kiedy tak robisz. napisałam CI to jzu kiedys- poczekaj az ludzie zaczna sie chwalic a nie sam sobie robisz reklame ;) bez urazy oczywiscie

Ja rowniez mam nadz. ze to tylko hipotetyczna syt :D

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Czw Mar 19, 2009 10:18   

aha i jeszcze jedno- 6 miesiecy temu spiewałam na slubie na jakiejs wsi za Radomiem, wielki kościol, drewniany. dzwiek przez mikrofony nosil sie tragicznie. i nagle burza i trach!! nie ma pradu . i zaraz po piosence na wejscie, kazda czesc stała, kazda piosenke, psalm i alleluje wszystko trzeba bylo akapella (nie wiem jak sie pisze:P) zaspiewac bo wszystko mielismy na prad. ale ze to nasza praca byla, za ktora mnielismy wziac kase to zrobilismy wszystko zeby bylo glosno wyraznie i czysto, tym bardzeij ze jeszcze 2 sluby mielismy tego dnia w tym kościele.

a wiec chciec to moc :P wiem ze wesele jest dluzsze, jednak my mielismy piesni wybrane przez młodych i mało kto z gości je znał, wiec spiewalismy tylko my. na weselu spiewaja takze goscie :)

pzdr! ;-)

anecior 
Lubię tu być

Wysłany: Czw Mar 19, 2009 10:35   

W naszej umowie jest wzmianka o tym że zapłaty za usługe dokonuje sie niezwłocznie po weselu...
Co do awarii prądu, to tak jak Renatka napisała że dobry zepół ma akumlulatory, ewentualnie spiewa bez muzyki. I dla mnie to są bzdury że zespół wysiądzie po kilku piosenkach bez podkładu.... P pierwsze to jak zespół spiewa z playbacku to się nie dziwię ze w razie awarii rozłoży ręce i będzie stał i kwiczał. Dostaje za to kasę i ma robic to co My sobie zazyczymy!!!!!!!!

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu