|
|
| Autor |
Wiadomość |
Majka
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 22 Gru 2007 Posty: 335 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 15:39 Desery weselne
|
|
|
|
Zazwyczaj na weselach, po głównym obiedzie podawany jest deser. Najczęściej są to lody. Zwłaszcza jeśli wesele jest w lecie. U nas w regionie takie desery podawane są w pucharkach: gałki lodów, lub fragment rolady lodowej, bita śmietana, jakieś bakalie, owoce, sos. Spotkałam się natomiast w łódzkim, że na weselach podawane są torciki lodowe. Na małych talerzykach, z odrobiną bitej śmietany lub bez. Szukałam, gdzie można kupić coś takiego i chyba faktycznie tylko w Łodzi, bo tylko w chłodni w Łodzi znalazłam taką ofertę http://www.chlodnia-sa.pl/oferta1.html?co=10. Za to nie ma tam ani zdjęcia, ani cen... Co o tym myślicie? Czy spotkałyście się z czymś takim gdzieś u nas? A może macie inne pomysły na desery weselne (oprócz tortu i ciast oczywiście). Czy zimą sprawdzają się desery lodowe?
Torcik na weselach na których byłam wyglądał tak, choć był inaczej podany: |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 16:19
|
|
|
|
ja byłam zima na weselu, i podany był gorący budyń ( w pucharkach lodowych) na wierzchu gałka lodów i owoce, i chyba był sos toffi |
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 16:20
|
|
|
|
a i na następnym jako deserek był szaszłyk owocowy , polany gorącą gęstą czekoladą |
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 16:32
|
|
|
|
jeszcze mi się przypomniało ;D
banan w naleśniku, udekorowany bitą smietana z eskami- floreskami z czekolady na talerzu dodam, ze każdy dostawał połówke bananka, gdyż inaczej by nie dało rade tego zjeść |
|
|
 |
gosiek_24
Lubię tu być

Data ślubu: 15.10.2011
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2011 13:24
|
|
|
|
| u nas teoretycznie ustaliliśmy że będą lody, ale kucharka mówiła też coś o szarlotce na ciepło z bita śmietana (teść byłby w siódmym niebie) więc w sumie mamy większy wybór. A czy ktoś z was widział badź jadł na weselu gruszki w winie na ciepło ? Podobno rewelacja |
|
|
|
 |
Asiek
Lubię tu być

Data ślubu: 2012
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2011 17:36
|
|
|
|
szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bita śmietaną plus listek mięty.. tak, to jest to hehe.. aż teraz mi sie zachciało |
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
 |
|