Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Drink bar na weselu
Autor Wiadomość
kjp 
Dopiero zaczynam

Data ślubu: 26.09.2009
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 02:34   

Witam. Mam na imię Piotr i jestem właśnie takim barmanem weselnym (z wieloletnim doświadczeniem). Moim zdaniem wynajęcie barmana jest kwestią indywidualną i tak do tego podchodzę. Mieszanie drinków, fakt! jest sztuką , w pewnym rodzaju. Można je również przyrządzać samemu (mowa o tych prostych). Z doświadczenia wiem, że drinki na weselu cieszą dużym uznaniem, gdyż zauważyłem, że nasze dorodne społeczeństwo WRESZCIE odchodzi od tradycyjnego spożywania. Sam osobiście, ze wszystkich rodzajów piwa, najbardziej lubię wódkę:)
Nie piszę tego posta dla reklamy, promocji czy jak tam kto nazwie. Chcę jedynie, jako przyszły nowożeniec (mój ślub już za dwa dni) przyłączyć się do dyskusji.

Lizii:) Mam nadzieję, że trochę pomogłem i życzę bezstresowych przygotowań:) Uwierz.

miki78
Dopiero zaczynam

Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 09:29   

Liziii napisał/a:
Dla mnie drinka zrobi mąż :mrgreen: I bedzie wiedzial co z czym zmieszac, po zamierzam przygotowac fikusne i ładne przepisy na drinki, zalaminowac (bo wiadomo ze komus zawsze cos gdzies kapnie :mrgreen: ).

Miałem na weselu barmanów (dwóch) z tej firmy..."west shakers" (sorry jeżeli błąd), kiedyś obracałem sięwśrodowisku barmańskim i powiem szczerze, że chłopaki dali popis umiejetności.

Wyobraź sobie, że wiekszośc moich znajomych zamiast pic gorzałkę pili drinki.
Musze ich pochwalic też za B52 !! tego drinka jeszcze nigdy nie dostałem na weselu..a byłem na wielu:) a jest to mój ulubiony....:)

Mąz owszem zrobi ci drinka...ale nie bedzie robił wszystkim!!
]Pozatym nie zrobi tak wielu rodzai:)

miki78
Dopiero zaczynam

Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 09:32   

Liziii napisał/a:
O! dobry pomysl! Jakos Malibu nie przyszlo mi do głowy, a uwielbiam kokosa z ananasem wiec drink jak znalazł dla mnie :) Mleczko można postawic w jakims dzbanuszku.. pychotka :mrgreen:

To ja bym sie bał tych alkoholi skoro nie było malibu...a tequilla jest?? albo wogóle czy jest wódka? czy tylko amaretto??

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 10:16   

miki78 napisał/a:

To ja bym sie bał tych alkoholi skoro nie było malibu...a tequilla jest?? albo wogóle czy jest wódka? czy tylko amaretto??

Miki, akurat Ciebie nie ma na liscie moich gosci, wiec spij spokojnie i nie boj sie 8-) Zakupilismy takie alkohole, ktore uwazalismy za wlasciwe :) I dzięki kjp będziemy mogli przyrzadzic z nich dodatkowych kilka drinkow, ktorych nie znalam :) Bardzo dziekuje za wiadomosc, przepisy napewno sie przydadza!
Jesli ktos ma gory złota i zakupi kazdy alkohol swiata do swojego drink baru - chwała mu za to. Ja mam ograniczony budzet wiec kupilam podstawy, ale juz wiem ze mozna skombinowac z tego niemało :mrgreen:

I uwierzcie, nie ma co przesadzac i wystawiac 30 roaznych wodek, likierow itp bo goscie nie beda stali pol wesela w kolejce do barku i wertowali 100 przepisow "a co by tu wypic". Zrobią prostą mieszankę ktora odpowiada ich gustom i jazda na parkiet :mrgreen:

paula 
Rozkręcam się

Data ślubu: 25.06.2011
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 20:01   

Liziii piszesz ze goście sobie sami przyrzadzą takiego drinka, bo co to za filozofia - ja sie jednak z tym nie zgadzam.
Trzeba dysponować shakerem i nie każdy wie który alkohol jako pierwszy dodać i co z czym zmieszać, zatrząsnąć, wlać dolać to cała instrukcja obslugi musiała by być ;/ moim zdaniem za dużo 'zachodu" a kobitki przeważnie korzystają z drink baru i lubią być obsłużone jak nalezy. Wątpię, ze ktos bedzie się chciał bawic w przyrządzanie sobie drinów -no moze młodzież ( 17-23 lata) ale inni???? polemizowałabym....

Koszt barmanów jest niewielki co do całej uroczystości - jezeli niechcesz barmanów to daj sobie spokoj z drinkami.

Sama wiem, ze na paru weselach brakowało mi barmanow, bo wódka mi nie smakowała ( nemirof etc) i musialam sie gościć wódką z cola, ewentualnie redsami i drinkami własnie sobieskiego - nie bylo to wyjscie zachwycające z takiej ytuacji i wiem ze prawie kazdej dziewczynie i 'mamą" brakowało pysznego drinka, który byłby podany w finezyjny sposób.

Przemyśl sobie jeszcze tą kwestie barmanow...

Pozdrawiam :)

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 20:18   

paula napisał/a:
Liziii piszesz ze goście sobie sami przyrzadzą takiego drinka, bo co to za filozofia - ja sie jednak z tym nie zgadzam.

Ok, kazdy ma swoje zdanie. Dla Ciebie ten koszt jest niewielki - nie bede pisala po raz kolejny jak ja to widze ;) Wystarczy zerknac w inne wątki tudziez poprzednie moje posty.
Jesli ktos nie bedzie chcial sobie wymieszac syropu z alkoholem, to przeciez nie bedzie zmuszony. Zwyczajnie tego drinka nie wypije. Tak samo, jak nie zje owocow w czekoladzie na moim weselu, bo nie ma na nim fontanny. A ze mial akurat na takiż ochote - przykro mi, to nie program "spełniamy marzenia". Robimy to co chcemy, na co nas stac i co uwazamy za fajne i przydatne. To ze teraz na weselach są barmani, nie znaczy ze będą na kazdym i zawsze. Tak samo jest z innymi atrakcjami :)

pajda02 
Dopiero zaczynam

Wysłany: Nie Paź 25, 2009 17:22   

witam , ja jestem przedstawicielem West Shakers Radom i musze powiedziec ze paula ma niestety racje. Bar bez barmana barem nie jest... Jezeli upierasz sie ze wydatek powiedzmy 200 - 300 zl za zwykle robienie drinkow jest nie akceptowalne to daj spokuj sobie z barem i kup poprostu gotowe drinki z sobieskiego , smirnoffa czy bacardi. Zostawiajac samemu sobie kolorowe alkohole , likiery czy syropy doprowadzisz do tworzenia sie dziwnych mieszanin albo calkowitego braku zainteresowania ze strony gosci...
Ewentualnie do ww drinkow dorzuc jakies 2 rodzaje wina ( z niedrogich polecam carlo rossi lub gato negro/gato blanco ewentalnie jakies rozowe , albo musujace np. Lambrusco) , whiskey (na niej raczej sie nie oszczedza bo gorsze zajezdzaja spirytusem - polecam Jim Beam'a badz Jack'a Daniels'a) i coca cole. Dalej juz nic dobrego bez barmana nie zrobisz , a pamietaj ze wynajecie szkla czy kostkarki do lodu tez swoje kosztuje...

@miki78 : dziekuje panie Mikołaju za reklame:)

pozdrawiam wszystkich serdecznie:)

Lusia 
Lubię tu być

Wysłany: Pon Sty 04, 2010 09:33   

juz gdzieś pisałam że jestem zainteresowana usługami barmańskimi, ale wszystko zależy od finansów. Więc mam pytanie, kto wie ile w całosci drink bar będzie kosztował, obsługa i alkohole? na powiedzmy 150 osób?

pieguska 
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 10:52   

przygladam sie dyskusji gdyz razem z narzeczonym rozwazalismy drink bar na weselu ale w koncu zrezygnowalismy bo kiedy zrobiliśmy wywiad wsród gości odnośnie drink baru nikt nie "kipiał ochotą":). ale jesli juz ktos decyduje się na drink bar powinien wziąc pd uwagę to ze jest to pewien koszt. i tu kieruje słowa do Lizii- jestem przekonana ze nikt tu na forum nie ma NIE OGRANICZONYCH srodków finansowych. w wielu twoich postach zaznaczasz ze masz ograniczone koszta- nie tylko Ty. druga sprawa ja zawsze wychodze z załozenia ze jak juz sie czegos podejmuje to robie to dobrze. Zakupiłas "podstawy" do drink baru. ok. ale co dalej?ja bym nie była tak optymistycznie nastawiona z jednego prostego wzgledu, otóż: nie wierzę i nie ufam w zdolności manualne osób podpitych wujcia kuzyna itd. bylam na weselu z drink barem i az zal mi bylo tych butelek róznych kolorowych alkoholi, które w reultacie nie ladowały w kieliszku.... Nikt nie jest w stanie prewidziec jak to bedzie. Poza tym "podstawy" casem nie wystarczaja do zrobiebnia nawet prostego ale SMACZNEGO drinka. ja równiez mysle ze powinnas sie nad tym jeszce zastanowić, bo potem mozesz byc rozczarowana ze wiekszosc kolorowych trunkow znajduje sie na podlodze, obrusie albo w toalecie.... pozdrawiam postowiczów:)

i.t.d. 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 14.05.2011
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 10:38   

A ja od kilku dni szukam namiarów na jakiegoś fajnego barmana ktory zna sie na rzeczy. Byłam niedawno na kilku weselach i tam byli barmani. sami sie tak nazywali - bo z robieniem drinków to oni mieli tyle wspólnego co ja z baletem. wiec chciałam spytać czy możecie mi polecić kogoś kto faktycznie umie obsługiwać shaker?

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Sob Lut 20, 2010 13:55   

pieguska napisał/a:
ja równiez mysle ze powinnas sie nad tym jeszce zastanowić, bo potem mozesz byc rozczarowana ze wiekszosc kolorowych trunkow znajduje sie na podlodze, obrusie albo w toalecie.... pozdrawiam postowiczów:)

Oczywiscie jesli mas taki kaprys mozesz zamowic profesjonalnego barmana ;) Jednak ja nie drze o trunki na podlodze czy obrusie ;) Nikogo nie namawiam do zmiany zdania i nie zamierzam zmieniac swojego bo ktos cos uwaza. To jest forum - miejsce do wymiany poglądow. Ja przedstawiam swoje, kto inny swoje. Nie chodzi mi o to by zmieniac czyjes plany, opinie i postanowienia.
I nie sadze by robienie barku bez barmana bylo "na pol gwizdka". Rownie dobrze mozna tak powiedziec o wszystkich elementach wesela jesli nei sa to osoby/przedmioty najlepsze z najlepszych, z najwyzszej półki.
i.t.d. - wystarczy ze przejrzysz wczesniejsze posty - napewno znajdziesz firme ktora nazywa sie profesjonalistami i swiadczy takie uslugi - jak one wygladaja na zywo nie wiem bo nie mialam przyjemnosci ogladac, ale mozna sie umowic na spotkanie i poprosic o prezentacje umiejetnosci :)

kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 14:33   

a ja tak zrobiłam na sylwestra jak ma zamiar Lizii ... Przejrzałam masę przeróżnych stron w internecie i zrobiłam spis najprostszych drinków (lista zakupów składała się z wódki, soków: jabłkowego, pomarańczowego, grejfrutowego, coli, sprit'a, tiger'a, cytryny i lodu) nawet sporo wyszło tych drinków...dziewczyny były zachwycone i chciały próbować każdego drinka po kolei...Fakt że miałyśmy dziewczynę, która poniekąd była gospodynią sylwestra, więc zmusiłyśmy ją, żeby nam robiła te drinki na początku, ale później każda robiła sobie sama. No i oczywiście nie były to drinki przygotowane tak jak przez barmana (chodzi o warstwowość napojów w niektórych drinkach) ale nie ważne, najważniejsze było to że każdy zachwycał się ich smakiem...

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu