Przesunięty przez: Majka Sob Paź 01, 2011 18:43 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Kamcia
Znam tu każdy kąt

Osoba prywatna
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 09:05 Lampiony
|
|
|
|
| A co myślicie o puszczaniu lampionow podczas wesela? Ostatnio w sobotę widziałam na niebie kilkadziesiat lampionów. Pieknie to wyglądało. a jak w praktyce? |
|
|
|
 |
Hazel_Haze
Dopiero zaczynam

Data ślubu: 27.10.2012
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 11:14
|
|
|
|
| Nigdy nie widziałam lampionów na żywo. Ale.. właśnie wróciłam od fotografa, który pokazywał nam zdjęcia z wesela z lampionami. Ogólnie pani fotograf była zachwycona tym pomysłem, mówiła że ich puszczanie bardzo integruje gości. A zdjęcia z lampionami... piękne. |
|
 |
fauti
Rozkręcam się

Data ślubu: 2012
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 11:41
|
|
|
|
| Też się zastanawiałam nad tym pomysłem, ale zrezygnowałam. Moja koleżanka chciała mieć lampiony, ale nie dostała pozwolenia od straży pożarnej ze względy na niebezpieczeństwo pożarowe. Bo ponoć takie zezwolenie trzeba mieć, ale sama się nie dowiadywałam. |
|
|
|
 |
Kamcia
Znam tu każdy kąt

Osoba prywatna
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 13:52
|
|
|
|
| OOO o zezwoleniu na to nei słyszalam, ale taka prawda, że nie wiadomo gdzie ten lampion wyląduje. Czy nie spowoduje pożaru. My mamy wesele w taki małym lasku, więc może byc różnie. Poza tym na to musi byc ładna pogoda, bez wiatru. Ale faktycznie efekt jest rewelacyjny. |
|
|
|
 |
klaud_88
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 10.09.11
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 13:53
|
|
|
|
| Ja tez przez dlugi okres czasu myslalam o lampionach, ale w koncu z tego zrezygnowalismy.. |
_________________ ....

|
|
|
|
 |
Miniek
Lubię tu być

Data ślubu: 01.06.2013
Osoba prywatna
|
Wysłany: Sob Paź 01, 2011 11:44
|
|
|
|
| Dziś przyjaciółka ma wesele i wiem, ze też dowiadywali się o lampiony i właściciel sali powiedział że zgodzi się na to tylko wtedy kiedy przedstawią mu pozwolenie ze straży - w rezultacie odpuścili sobie... ale byłam kiedyś na weselu gdzie były lampiony i wyglądało to rzeczywiście przepięknie |
|
|
|
 |
lala
Rozkręcam się

|
Wysłany: Sob Paź 01, 2011 14:28 hmm..
|
|
|
|
Ja mam mieszane odczucia. Na filmach widziałam lampiony i była to bajka...
Natomiast w rzeczywistości - dużo zależy chyba od pogody, rodzaju tych lampionów, umiejętności(bo niewątpliwie trzeba mieć jakąś chyba minimalną wiedzę na ten temat).
Ostatnio byłam na ślubie , gdzie była taka atrakcja. Wiał lekki wiaterek i te lampiony które się udało wzbić w powietrze, uleciały na dach - o zgrozo..... na szczęscie chyba nic się nie stało, ale ogolnie puszczanie lampionów zamieniło się w jeden wielki bałagan. |
|
|
|
 |
Leenaa
Rozkręcam się

|
Wysłany: Nie Paź 02, 2011 20:49
|
|
|
|
| Ja puszczałam lampiony tylko raz i muszę powiedzieć, że jestem nimi absolutnie zachwycona. Po pierwsze goście bardzo fajnie się integrują przy takiej atrakcji - jeden drugiemu pomaga, po drugie jest to fantastyczne widowisko, po trzecie tworzy się niesamowity klimat - niby tylko kawałek papieru ale jest coś magicznego w lecących do nieba lampionach z życzeniami;) Jeśli tylko pogoda sprzyja (wtedy było bezwietrznie, więc idealnie dla lampionów) to moim zdaniem lampiony są fantastyczne:) |
|
|
|
 |
sony85
Zadomawiam się

Data ślubu: 28 sierpień 2010
|
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 07:55
|
|
|
|
Witam.
My mieliśmy lampiony na swoim weselu. Zakupiliśmy 30 sztuk białych (27 odpaliło) i powiem Wam rewelacja - goście byli bardzo zachwyceni, efekt śliczny.
Jedyny minus, to że trzeba kogoś zaangażować by pomógł odpalać wiec postanowiliśmy dać goscią - miały być puszczane o 24.00, ale jak zobaczyliśmy, że już coniektórzy popili więc puściliśmy je o 22.00, bo wiadomo z ogniem trzeba uważać.
Ogólnie polecam, jedynie by nie przesadzić z ilością, żeby za dużo czasu nie zajęło.
P.S. najtańsze na allegro były... |
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|