Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Majka
Pon Wrz 21, 2009 10:14
Menu weselne
Autor Wiadomość
Luneme 
Zadomawiam się

Data ślubu: 18.09.2010
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 21:03   Menu weselne

Jakie będzie u Was?

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 21:21   

My jeszcze nie wszystko wybralismy, bo ostateczna decyzja musi zapasc dopiero na 10 dni przed weselem.
Ale nie będzie flakow, za to będzie zupa cebulowa lub krem z pieczarek, jako alternatywa do rosołu. Drugie danie pewnie standard - jakis kotlet, ziemniory i surówki.
Nad ranem bialy barszczyk z jajkiem i kiełbasą. 3 "srodkowe" dania gorące wciaz są nie obsadzone.. Myslimy nad lasagne i strogonoffem w chlebku :)
Na stole pojawia sie standardowo: wedliny, salatki, sledzie, ryba (po grecku lub po radomsku), ciasta, owoce, napoje. Dodatkowo, tace mięsne (faszerowany kurczak, mięsne kuleczki itp). Faszerowane ogorki i pomidorki, byc moze faszerowane roladki z szynki lub faszerowane jajka :)
Stół wiejski i drink bar gdzies na uboczu..

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 17:13   

w styczniu jestemy umówieni z kucharką, ona nam cos zaproponuje swojego :) jedno co wiem napewno to to ze bedzie duzo sałatek- bo sama lubie je jesc na weselach :) duuuzo ciasta :D a reszty menu narazie nie zdradze bo mamy nietypowe- nowości choc są w nim elementy tradycji :) :P

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

malaczarna5 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 17:51   

My jesteśmy umówieni tydzień przed weselem z właścicielem i będziemy ustalać menu :) <płacimy od talerzyka> :)
Ale z tego co wiem i co widziałam tam na sali to dużo robią :)Stoły ładnie zastawione i co najważniejsze smaczne jedzenie:)

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 17:55   

własnie ważne zeby nie było pusto na stołach. ost byłam na weselu gdzie koło 22 były pustki... ciasto na talerzach tak rozstawione zeby robiły sztuczny tłok, wędlinka podeschła nikt jej nie wymienił ani nie dołożył . płacili od talerzyka. sala weselna nie w Radomiu na szczęscie :P

anecior 
Lubię tu być

Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 18:25   

A ile wg Was powinno być dań goracych i przystawek tak aby goscie nie byli głodni???
My placimy od talerzyka i mamy 6 dań goracych i 11-15 przystawek.... I się zastanawiam czy to wystarczy...
Chociaz po ostatnim weselu stwierdzam że tych dań goracych to nie ma co duzo podawać. Kelnerki chodzily dosłownie co poł godziny z pełnymi misami, a mi w brzuchu juz nic się nie miescilo po 3 daniu...;)

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 18:28   

my chceilismy samą sale i kucharki wiec wszystko zalezy od nas ;) ) ale mysle ze 6-7 dan gorących, i jak napsiaam duuuzo przystawek- zeby kazdy co dla siebie znalazł :)

malaczarna5 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 18:29   

Dużo przystawek to jest duuuży plus!:)
U mnie też będzie dużo przystawek bo już oglądałam główne menu i tylko musimy sobie wybrać co my chcemy u siebie na weselu.
Stawiam na sałatki bo uwielbiam je jeść :) i ciasta :) <Renatka witaj w klubie;)>

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 18:31   

Ja sie nie spotkalam z pustkami na stolach weselnych, zawsze mi sie wydawalo ze jest tyle żarełka, ze nie idzie tego skonsumować... :roll: My mamy zapewnione ze p. Ela bedzie zagladac co jakis czas na stoły, czy niczego nie brakuje :) Ale np wedlinki i ciast mamy w planach niewiele. Oczywiscie jesli zaczną znikac, to się będzie dokładac na bieżąco. Choc nie sądze aby tak sie zdarzyło..

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 18:31   

no my to z jednej gliny Ania jesteśmy :D

malaczarna5 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 18:33   

Renatka o tym samym pomyślałam :) hehe:) Sałatki i ciasta :) Tylko tym praktycznie się zajadam na weselach :) No i dania gorące o ile mi się jeszcze zmieszczą:)

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 18:34   

ja wciągam obiad i pozniej jakies ciepłe cos :d tak to sprzątam sałatki co stoja koło mnie :d i wcinam ciasta :D :D:D: hehehe

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu