Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Mathie
Pią Sie 28, 2009 10:49
Pora roku na ślub
Autor Wiadomość
Małgorzatka
Dopiero zaczynam

Wysłany: Pią Mar 20, 2009 12:47   Pora roku na ślub

Hej,

nie wiem, gdzie do końca umieścić ten wątek, więc zaczynam tutaj.

Kto mi doradzi, która pora roku jest najlepsza na wesele? Czy lepiej latem, czy może jesienią? Czekam na Wasze porady, bo kompletnie nie wiem kiedy zorganizować Nasz Wielki Dzień :)

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 13:03   

hej Małgorzatka, my wybralismy czerwiec gdyz:

-nie lubie zimna :D
-goscie moga wyjsc na taras, do ogrodu jezeli dom weselny posiada takie elementy
-moga byc okna/drzwi otwarte dla 'wymiany powietrza' ;)
-nie trzeba bedzie ubierac grunych kurtek, a ja nie bd musiała miec futerka/ pelerynki tylko bolerko cieniutkie :)
-nie zmarzna mi nogi w kosciele, a chce isc w slicznych odkrytych butach, nie podoba mi sie opcja dluga suknia i kozaczki slubne ;p kozaczki ladnie wygladaja jak z przodu jesr suknia duuuzo krotsza niz tyl, ja jednak nie chce takiej sukni :P
-jezeli ktos marzy jechac bryczka/ew. samochodem bez dachu to zimą bedzie to niemożliwe
-nie trzeba sie martwic ze samochod sie w sniegu zakopie ;D
-zaraz po slubie, w szybkim czasie (bo sa wakacje za pasem) mozna pojechac w podroz poślubną :)
-dla mnie czerwiec na wartosc sentymentalną ;P

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 14:05   

a ja dodam do tego o napisala renata:
-latem jest bardziej romantycznie (przynajmniej jak dla mnie:))
-wydaje mi sie,ze i goscia jest wygodniej w ciepla pore niz zimna, bo nie musz kupowac oprocz sukienek plaszczow :mrgreen:
-u mnie jest zimny kosciol
-nie wyobrazam sobie slubu zima albo jesienia :mrgreen:

anecior 
Lubię tu być

Wysłany: Pią Mar 20, 2009 18:46   

My również wybraliśmy lato a dokładniej czerwiec, a juz Ci piszę dlaczego:
- jest sliczna pogada a co za tym idzie zielono jest i ładnie kwiatuszki rozkwitają
- można miec fajniutka suknie ślubną i nie trzeba sie przejmować a bolerko, kozaczki itp
- do slubu można jechac karetą (oczywiście jak kto woli)
- na poprawinach można urzadzić grilla (akurat my tak zamierzamy zrobić)
- goście nie zmarzną, spokojnie mozna wyjść na taras, plac, do ogrodu
- scenria akurat wokół naszego domu weselnego jest bardzo piekna, dlatego też zdjęcia wyjda pieknie
- czerwiec i sierpień maja w nazwie literkę "r" ;)
- a gdybym sugerowała się sentymentem wybrałabym listopad, czyli późna jesień dokładnie 26 bo wtedy sie z Moim narzeczonym poznałam;) ale i tak mamy 26 - tylko że czerwiec...

_karolcia_ 
Lubię tu być

Data ślubu: 2 październik 2010
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 19:47   

a my pobieramy się w październiku ponieważ wcześniej nie było niestety już wolnych terminów na sierpień czy czerwiec a nie chcieliśmy przekładać ślubu na następny rok więc pozostał nam październik. Nie przywiązuje wagi do tego w jakim miesiącu się pobierzemy :P

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Sob Mar 21, 2009 20:08   

dla mnie 'r' w miesiacu nie ma znaczenia, chcielismy najpierw maj ale wszedzie byl zajety :P poznalismy siew sierpniu, jestesmy se sobą od wrzesnia, ale nie chcielismy na jesien, a czerwiec jak napisałam ma dla nas z powodow osobistych wartosc sentymentalną :)

Asia 
Rozkręcam się

Data ślubu: 12 czerwca 2010
Wysłany: Nie Mar 22, 2009 11:07   

Ja również preferuję lato z wielu powodów wspomnianych już powyżej. Nie wyobrażam sobie swojego wesela zimą ani późną jesienia. Bylam kilka razy na takich weselach i niestety nie znalazlam żadnego plusa, no może poza tym jak niektórzy uważaja, że goście wiecej siedzą przy stołach...ale czy to jest takie ważne? Dużo ważniejsze jest, aby móc sobie wyjść na dwór nie ubierając kurtki, zrobić fajne fotki i nie obawiać się, że sie zmarznie...
My również wybralśmy miesiąc czerwiec, do którego mam wielki sentyment!

Lusia 
Lubię tu być

Wysłany: Nie Mar 22, 2009 18:07   

mi się podobal pomysł ślubu w świeta Bożego Narodzenia bo: świateczna atmosfera, ładnie ubrany kosciół i lubię śnieg, wiadomo do kościoła trzeba założyć coś na siebie ale na sali nie powinno byc zimno-Sylwestry odbywaja sie w salach weselnych i nie ma raczej takiego problemu.
ale zdecydowalismy się ostatecznie na koncówke lata- bo jednak pogoda pewniejsza a nocą nie powinno być duszno. tak naprawde to mysle ze kazda pora roku ma plusy, dobrze tylko żeby slub w lato był na sali z klimatyzacja a w zime z ogrzewaniem. ja na przykład o to zapomniałam spytać, ale mam nadzieje własnie ze koniec lata bedzie w miare ciepły a nie goracy.

Asia 
Rozkręcam się

Data ślubu: 12 czerwca 2010
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 09:13   

Lusia, koniec lata też może być gorący. Radziłabym Ci sie dopytać o klimatyzacje.

pieguska 
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 20:55   

hmm pora roku niby wazna ale nie najwazniejsza:) my wybralismy jesien tylko i wylacznie dlatego ze ma ona dla nas ogromna wartosc sentymentalna;)kochamy jesien:) i nie przejmujemy sie tym czy bedzie zimno czy cieplo....jestesmy na tak dobrym poziomie cywilizacyjnym ze malo jest rzeczy niemozliwych;) dlatego praktycznie wszystkiemu mozna zaradzic:) pozdrawiamy wszystkich ktorzy podobnie jak my ten cudowny dzien przezyja wlasnie jesienią we wrzesniu:)

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Wto Mar 24, 2009 20:15   

dokladnie, nie pora roku ma znaczenie. jednak kazdy wybiera najbardziej dogona/sentymentalna/przypadkową date ;P kazdy kieruje sie wlanymi kryteriami :) grunt, zeby ta pozornie zwykla sobotę, uczynic niezapomniana i wyjątkową!! :D

andzik1109
Lubię tu być

Wysłany: Wto Mar 24, 2009 22:41   

każda pora na ślub jest idealna, zależy tylko kiedy młodzi chcą. wiosną wszystko budzi się do życia, zieleni się, rozkwita. Latem wszystko dojrzewa jest w pełni barw, ciepła. Jesienią wszystko jest w cudownych barwach polskiej złotej jesieni. Zimą mamy urok bieli mrozu.
Wystarczy trochę pomyśleć pomarzyć. Każdy ma swoją idealną porę.
My zdecydowaliśmy się na sierpień, ponieważ mamy ogromny sentyment do tego miesiąca, a poza tym tydzień przed ślubem moi rodzice będą obchodzić 29 rocznicę ślubu, a dwa dni po rodzice ukochanego będą świętować 35 lecie małżeństwa. Dla nas to idealna pora.

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu