Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
tniemy koszty :)
Autor Wiadomość
renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 15:51   

Kasia, skrytykowalas mnie, co doceniam bo bylo na spokojnie, taktownie i szczerze <a nie zlosliwie> a wiec po co ktokolwiek ma Cie atakowac ? :) Kasiu, a jezeli Iza miala swoje zdanie, a Narzeczona przytoczyla jej regulamin, to powinna zrozumiec. z reszta sam matkie napisal ze w zasadzie nie ma takiej mozliwosci- ale na prosbe przychyla sie i zmiania nick.

a teraz takie pytanie do ogólu: czy oprocz np pasmanterii w m1, znacie sklepy/ miejsca, gdzie mozna kupic bizuterie do kwiatów ?

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 21:11   

renatko, co masz na mysli mowiac o bizuterii do kwiatow? Takie np cykronie na szpilkach? wstazki? Wiem ze troszke tego jest na allegro ale nie jakos specjalnie duzo..

I ja tez chetnie uslysze o hurtowniach kwiatow bo takze bedziemy kup[owac - na sale i do strojenia auta :) wiazanki nas zrujnuja :P

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 22:17   

'O tym, że bukiet ślubny nie musi, a nawet nie powinien być nudnym dodatkiem do sukni wie już niemal każda przyszła panna młoda. Nie oznacza to jednak, że piękne, klasyczne bukiety, które urzekają swoją prostotą nie wchodzą w grę. Coraz częstszą metodą dekorowania bukietów jest stosowanie tak zwanej biżuterii dla kwiatów. Najczęściej korzysta się z koralików, perełek i kryształków. Można je wykorzystać na wiele sposobów.

Poszczególne elementy można nawlec na wstążki, ozdobne sznurki, czy cienkie druciki. Szpilki zakończone ozdobnymi elementami, które dostępne są już na naszym rynku rewelacyjnie wyglądają nie tylko wpięte bezpośrednio w bukiet, ale i umieszczone w środku kwiatów, dając tym samym zaskakujący efekt. Coraz częściej do ozdoby bukietów używa się specjalnych broszek występujących w różnych kształtach i kolorach. Najpopularniejszymi są wśród nich motywy kwiatowe, motyle i gwiazdy, które niejednokrotnie dodatkowo urozmaicane są wymienionymi wcześniej koralikami, perełkami, czy kryształkami. Odważne panny młode mogą też zaryzykować wykonanie ślubnego bukietu, w którym biżuteria dla kwiatów będzie elementem dominującym. Ryzyko będzie niewielkie, gdyż z całą pewnością obok takiego bukietu nie będzie można przejść obojętnie. Należy jednak pamiętać o tym, by zrobienie takiego oryginalnego bukiety zlecić osobie, bądź firmie, której nieobce są podobne nowinki.194 Teraz, gdy narzeczone na ten szczególny dzień, jakim bez wątpienia jest własny ślub coraz chętniej sięgają po proste eleganckie suknie dodatki stanowią jeszcze ważniejszy element niż to było jeszcze kilka lat temu. A nowość, jaką jest biżuteria dla kwiatów bez cienia wątpliwości sprawi,że w dniu swojego ślubu panie nie będą czuły się banalnie i przeciętnie. W tym małym drobiazgu tkwi wielka moc'

zrodło: www.trendz.pl

widzialam rowniez, choc nie wiem jak to sie nazywa fachowo - jakby rattan, z ponawlekanymi dobrze dobranymi kolorystycznie perełkami. oczywiscie tych perełek było niewiele, dodawaly uroku a nie kiczu. jak znajde zdj z tym o czym mowie, dodam!! :)

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 23:02   

No niestety nie spotkalam sie z takimi ozdóbkami.. Napewno jakos mozna to dostac skoro kwiaciarnie tego uzywają ale nie mam pomyslu gdzie, procz internetu (chociaz jak szukam pod hasłem bizuteria kwiatowa to niewiele ciekawych stron wyskakuje).. :roll:
Zawsze mozesz kupic koraliki czy kryształki, perelki i jakis srebrny drucik czy "zlotawy", w zaleznosci od bizuterii i dodatkow jakie chcesz miec :)

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 00:11   

Znalazlam teraz kilka ozdob do kwiatow wiec wrzucam linki, moze Ci sie przyda Renatko :)
http://moda.allegro.pl/it...oba_slubna.html
http://moda.allegro.pl/it...iku_144szt.html
http://moda.allegro.pl/it...17_kolorow.html
http://moda.allegro.pl/it...z_brokatem.html
http://moda.allegro.pl/it...tyka_10szt.html
Zeby nie bylo - to nie jest reklama, nie znam tego sprzedawcy ale przegladam jego oferty bo ma sporo roznych slubnych drobiazgow a wlasnie jestem na etapie poszukiwania chocby pudelek na ciasto ;)

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 18:07   

dzieki wielkie Liziii, chętnie zobacze :) sama tego robic nie bede, bo cos ma stworzyc moja florystka, aczkolwiek czasem moze sie przydac ;D

kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Sob Maj 01, 2010 13:42   

co do hurtowni kwiatów to koleżanka sama nie wiedziała jakie to są ulice, ale sprawdziła dwie. Jedna jest na ulicy Ciemnej a druga róg witolda i mechanicznej (kolo seniora tam jest taki mały targ) Pozostałych nie zna nazw ulic tylko umie tam trafić:) A tych hurtowni jest 3 albo 4. Podejrzewam że jak się pójdzie do jednej i się zapyta, czy są jeszcze jakieś w Radomiu to pewnie powiedzą....

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Pon Maj 03, 2010 12:08   

sami zrobilismy podziekowania dla rodzicow - zamowilismy tylko oprawe a karty i tresc sami. moj M zajął sie jak na grafika komputerowego przestalo szatą graficzną, a ja zawartością :D i wydalismy niewiele, a nam sieb podoba! :)

ella 
Zadomawiam się

Wysłany: Czw Maj 06, 2010 10:06   

teraz w M1 w Realu jest promocja na: Pepsi cena 3,35 za 2 butelki po 1 litr. Można na jeden paragon kupić w sumie do 20 litrów. Woda niegazowana arctic w butelkach 0.5 litra w cenie mniej więcej 1.4 za 2 butelki. i na jeden paragon można kupić do 10 litrów.

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu