|
|
| Autor |
Wiadomość |
paulinkaa00
Zadomawiam się

Data ślubu: 13 sierpień 2011
|
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 10:34
|
|
|
|
| jeśli ja miałabym wybór: stół wiejski organizowany przez salę, a przez samą siebie, to zdecydowanie wolałabym sama sobie wszystko zalatwić. Fakt, że jest z tym trochę pracy, ale przynajmniej wiadomo, że wszystko jest świeże, dobre i pewne, a z jedzeniem i stołem wiejskim od talerzyka różnie to bywa-wiadomo, że nie wszędzie, ale jednak wolałabym sama tego dopilnować, bo jednak stół wiejski to jedno z najważniejszych elementów wesela;) |
|
 |
luizap
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
|
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 11:37
|
|
|
|
| agatka505 a może spróbuj pogadać z właścielem, zę ty sama wszystko kupisz do stołu wiejskiego ale chciałabys by kelnerki to poukładały, zapalcisz torche za to ale moze sie tak uda |
|
|
|
 |
agatka505
Zadomawiam się

Data ślubu: 27/08/2011
|
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 12:10
|
|
|
|
Luizap- w sumie dobry pomysl, dzieki nie wpadlam na to porozmawiam z nimi...sa w porzadku wiec moze nie bedzie problemu... |
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 12:13
|
|
|
|
A ja z innej beczki...
po 1. Jak to jak sami "wnosicie" stół wiejski to musicie sami przygotować? Przecież w opcji sala od talerzyka płacicie za obsługę sali! Czyli też za ułożenie przywiezionego przez was stołu wiejskiego. U mnie tak było, my przywieźliśmy, oni przystroili. Tak samo u mojej siostry, więc jest to dla mnie trochę szokiem. W końcu za obsługę płacicie więc łaski wam nie robią...
Po 2. Jaki ma sens wiejski stół kupiony w masarni? Dla mnie stół wiejski ma być wiejskim! Czyli najlepiej uwędzony i zrobiony przez jakiegoś pana ze wsi, najlepiej ze świnki karmionej ziemniakami przez tego pana właśnie.
Dla mnie w masarni to kupuje się wyroby takie jak w sklepie, czyli na stół wiejski nie do przyjęcia. To tak samo jak z ciastami. Mają one być DOMOWE nie z cukierni...
Poproszę siostrę o namiary do ludzi którzy jej robią stół wiejski. To są właśnie ludzie ze wsi, którzy sami hodują świnki. Ewentualnie jak macie babcie/ ciocię ze wsi to jej podpytajcie. Wydaje mi się, że na każdej wsi jest ktoś kto tym się zajmuje... |
|
 |
agatka505
Zadomawiam się

|
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 12:26
|
|
|
|
No wlasnie probuje powiedziec ze nie mamy ani rodziny ani znajomych na wsi....stad zastanawiamy sie nad masarnia. Kolejna przeszkoda jest fakt, ze mieszkamy za granica i przyjezdzamy doslownie na kilka dni przed ceremonia wiec czasu na dopinanie wszystkich spraw niewiele..
Poza tym bylismy kilka miesiecy temu na weselu u znajomych gdzie na wiejskim stole byly produkty z masarni Elmas i byly super...
Wiem ze rodzinne, tradycyjne wyroby bylyby najlepsze ale nie bardzo ma to kto zrobic... |
|
 |
madzia123
Lubię tu być

Data ślubu: 23.06.2012
|
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 12:37
|
|
|
|
| masarnia elmas ma dobre wyroby.Wiesz co ja byłam w sobotę na hali feniks na śląskiej i jak kupywałam wędlinę widziałam przy kilku stoiskach wywieszki ze przyjmują zamówienia na wesela itp może warto by było poprosic kogos z rodzinki zeby przebiegł po stoiskach i popytał.sama jestem ciekawa jakby to cenowo wyglądało |
|
|
|
 |
agatka505
Zadomawiam się

|
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 12:44
|
|
|
|
| Madzia 123- wiesz juz dzwonilismy do Krawczyka i Elmasu i ceny sa do siebie bardzo zblizone w obu masarniach powiedziano nam, ze koszt wyrobow na 100 osob to okolo 500 zl. wiadomo nalezy doliczyc potem pieczywo, ogorki, chrzan, cwikle i takie drobiazgi...ale za samo mieso to okolo 500 zl. |
|
 |
gosiek_24
Lubię tu być

Data ślubu: 15.10.2011
|
Wysłany: Czw Gru 01, 2011 20:23
|
|
|
|
| my częściowo wyroby na stół wiejski zamawialiśmy u Sygockich a częściowo robili je moi rodzice. Jeżelim chodzi o Sygockich to warto było u nich zamówić bo mięsko było naprawdę dobre, zarówno noga-szynka jak i inne wyroby wszystkim smakowały. Zapłaciliśmy w sumie 715 zł plus mięsko które było przygotowywane przez moich rodziców i dodatki. |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|