Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Osoba do pieczenia ciast
Autor Wiadomość
agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 13:23   

Kasiek ja tez uwazam ze to forum to albo reklama albo antyreklama, i czasami tu ludzie wchodza tylko po to oby cos zareklamowac albo nie. i nie udzielaja sie nigdzie indziej dlatego maja po 2 posty. nie ma co sie tym przejmowac :)

gosiek_24 
Lubię tu być

Data ślubu: 15.10.2011
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 15:20   

co do Pani Gosi to prawdopodobnie na nasze wesele też ona będzie piekła ciasta. Poleciła mi ją kucharka, na pewno jest to pani z Jastrzębi tylko dokładnie nie wiem czy to ta sama Pani Gosia :)

pieguska 
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 19:10   

eh, bardzo długo mnie tu nie było:)))))po weselu już ponad pół roku:)))))znów wyjechaliśmy z kraju za granicę i jakoś tak ten czas minął....:)ale odrabiam zaległości i krótko streszczę nasze wspaniałe wesele;)ale to w odpowiednich działach:) tu napiszę jedynie o ciastach. Mi ciasta piekła Pani Gosia z Garna, takiej małej wsi koło wolanowa bodajże. nie powiem konkretnie bo rodzice zamawiali i ja tam nigdy nie byłam. wiem jedynie że ciężko trafić. Karina wspomina o jakiejś Pani Gosi ale nie wiem czy to ta sama osoba. Pani Gosia robiła nam 25blach/15 zł za blachę. Dużo bo rozdawaliśmy gościom po weselu. Ale ciasta były pyszne. wszyscy bardzo zachwalali ciasta:))))także chyba były dobre;) u nas były m.in sztrucle z makiem, rolady z galaretką, orzechowce, serniki z brzoskwiniami, cappucino, jabłeczniki, królewce i rafaello.:) hehehe ciasta zamawiane w sumie pod mój gust;) jedynie serniki dla męża bo ja nie lubię.:) a moja mama jak była u Pani Gosi to próbowała cuasta jakie ta Pani robi. Nie pamiętam co konkretnie próbowała ale było pyszne bo zamówiła wszystkie tego samego dnia:)tyle o ciastach:)

kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 16:36   

Garno jest pomiędzy Wolanowem, Orońskiem i Młodocinem...

sabrinaa 
Rozkręcam się

Wysłany: Pią Paź 14, 2011 15:03   

Pieguska a mogę prosić nr tel do tej Pani Gosi z Garna?? Ja na stołach bd mieć ciasto bo mam od talerzyka. Ale jeśli chce dla gości "na wynos" to muszę płacić. 18zł za kg:/ wydaje mi się strasznie drogo skoro czytam tu ze 15zł za blachę...

Majka 
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią Paź 14, 2011 16:59   

15 zł to jest samo upieczenie do tego na pewno trzeba dokupić wszystkie składniki na te ciasta.

sabrinaa 
Rozkręcam się

Wysłany: Pią Paź 14, 2011 17:51   

Aha dziękuje za wyjaśnienie bo właśnie coś źle zrozumiałam :P ale to i tak chyba bardziej opłacalne niż 18zł za 1kg gotowego ciasta. Jak myślicie?

Majka 
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pią Paź 14, 2011 18:02   

Myślę że to zależy jakie ciasto. Jak my mieliśmy wesele to cena za blachę ciasta ze składnikami to było jakoś 40 zł, myśmy wynajęli panią która piekła z naszymi składnikami (zawsze wiadomo z czego są te ciasta zrobione) i płaciliśmy 10 zł za upieczenie. Tyle że po przeliczeniu to też nam wyszło ok 40 zł za blachę ciasta. Wyszło na to samo, więcej zachodu tylko z kupowaniem składników.

gosiek_24 
Lubię tu być

Data ślubu: 15.10.2011
Wysłany: Pią Lis 25, 2011 15:14   

Nam piekła ciasta Pani Gosia Machnio z Jastrzębi, podobno były bardzo dobre. Niestety ani przed ani po ani na weselu nie miałam okazji się o tym przekonać ale goście chwalili wypieki więc chyba były dobre. My na 160 osób z poprawinami mieliśmy 15 ciast. Cena za sztukę to 15 zł plus produkty. Moja mama się trochę martwiła czy starczy ciast i sama upiekła jeszcze chyba pięć sztuk ale te które były pieczone przez Panią Gosie w zupełności by wystarczyły

kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Pią Lis 25, 2011 20:26   

gosiek_24, nam też ta pani piekła :mrgreen: i mojej siostrze i kuzynkom i pewnie bratu też będzie piekła.
Prawdziwe domowe ciasta :mrgreen:

aneta88 
Rozkręcam się

Osoba prywatna
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 11:06   

Jeśli ktos z Was potrzebuje pomocy przy pieczeniu ciast, to ja mogę pomóc. Nie mam swojej cukierni (choc to moje marzenie) ale pieczenie ciast to moja pasja. Ciasta jakie robię, sa tylko z wiejskich jak, bez żadnych sztucznych dodatków. W razie potrzeby- priv

fotoszyk 
Rozkręcam się

Przedstawiciel firmy
Zakład Fotograficzny Foto-Szyk
Wysłany: Pią Mar 23, 2012 08:47   

Jeżeli mogę coś polecić odnośnie ciast to kiedyś na weselu wziąłem numer do Pani, która piecze ciasta nie pamiętam imienia mam w telefonie zapisaną jako ciasta. Wyjątkowo mi te placki smakowały, jakby ktoś chciał to podaje numer 504275820. Ta Pani pracowała w tej ekipie kucharzy i kelnerów.

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu