Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Majka
Czw Sty 05, 2012 18:41
CUPCAKES Tort Weselny
Autor Wiadomość
alice6 
Zadomawiam się

Data ślubu: 07.2012
Wysłany: Sob Sty 07, 2012 00:28   

Asiek napisał/a:
alice6, kiedyś na jakiejś konferencji catering był od Orłowskich i były świetnie wyglądające babeczki.. swoja drogą też pyszne były :) może oni by coś takiego wyczarowali ?? :) w ofercie na tsronie nie mają CupCakes, ale może by się podjęli, jakbyś im podsunęła wzór ;D

Dziękuję. Spróbuję ich namówić na cupcakes :) Bardzo nowoczesna alternatywa dla tradycyjnych tortów i co jak co, bardzo zaskakująca dla Gości :) A jeśli nie, to pozostaje Warszawa, tam zajmują się tym wyrobem profesjonalnie. Hmm, razem z cupcakes przyszedł mi pomysł do głowy. Nawet ciekawy, możnaby jedzenie tortu/babeczek połączyć ze świetną zabawą, np. w jednym z ciastek umieścić jakiś prezencik, wtedy na pewno szybko znikną :) tylko w miarę nie twardy... hehe

ona0705 
Rozkręcam się

Data ślubu: 2012
Wysłany: Sob Sty 07, 2012 11:24   

Alice jak się dowiesz o ceny to napisz na forum:)

Majka 
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sob Sty 07, 2012 13:23   

alice6 napisał/a:
Muffin - podobne do cupcake'ów ciastko, jednakże mniej słodkie, rzadko zdobione.

Cupcakes - ciastko biszkoptowe, serwowane z polewą, posypką oraz innymi dekoracjami i dodatkami (tj. krem, bita śmietana, lukier, owoce)

No to się popisałam znajomością tematu:)

alice6 
Zadomawiam się

Wysłany: Sob Sty 07, 2012 19:59   

ona0705 napisał/a:
Alice jak się dowiesz o ceny to napisz na forum:)

ok. będę chciała spróbować tych cudaków pierw w lola's w Warszawie, zobaczymy czy się nadają. a jeśli niebardzo, to można zamówić na stół z ciastami jako ciekawy dodatek (w moim przypadku stół ze słodkościami będzie osobno wyeksponowany) już nie mogę się doczekać :mrgreen:

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Sty 08, 2012 20:53   

u nas rowniez bedzie oddzielny stół z ciastem i słodkościami, dlatego również zamówimy babeczki, te o ktorych pisałam wczesniej :) dla urozmaicenia.

WIATRACZEK 
Lubię tu być

Data ślubu: 23 lipiec 2011
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 11:47   

pomysł innowacyjny, ale mi się podoba. takie urozmaicenie i na pewno zaskoczy gości

alice6 
Zadomawiam się

Wysłany: Wto Sty 17, 2012 10:17   

Witam ponownie i już z informacjami na temat tych cupcake'ów. Niestety najprostszy wzór, tj. kwiatuszki czy serduszka, to koszt jednej babeczki wynosi 12 zł za sztukę. Mój pomysł przeszedł przemianę i miały służyć te babeczki jako winietki dla Gości, ale raczej to nie przejdzie, gdyż pomnożone przez 140 Gości daje nam kwotę ponad 1.600 zł. Agagwiazdeczka miałaś rację :) same babeczki wyniosły dość dużo a co dopiero zamawiać dodatkowy torcik. Myślę, że jak radomscy cukiernicy podłapią temat, to ceny trochę spadną. No Warszafka przesadziła prawdę mówiąc.

agagwiazdeczka 
Domownik

Osoba prywatna
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 10:52   

dzięki Alice6 za jakies konkrety :D
faktycznie cena jest makabryczna, ale i pomysł fajny dlatego tak sie cenią :)
jesli chcesz to pomysl nad babeczkami po prostu jako winietki - koszt takiej babeczki o której ja pisałam to 1,20 więc myslę ze się opłaca :)
tak nawiasem mówiąć- Babeczka cudny pomysł na winietkę ;) hmmm pomyslę nad tym :) może być dwa w jednym jako winietka i jako podziękowanie za przybycie :) wow!!

Miniek 
Lubię tu być

Data ślubu: 01.06.2013
Osoba prywatna
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 10:58   

JEŚLI WIĘKSZĄ ILOŚĆ SIĘ KUPUJE NP MUFFINEK MOŻNA NEGOCJOWAĆ CENĘ... MYŚLĘ TEŻ ŻE TANIEJ MOŻE BYĆ KIEDY UPIECZE JE PANI, ZAJMUJĄCA SIĘ PIECZENIEM CIAST NA WESELE... WARTO POPYTAĆ... MI POMYSŁ Z WINIETKAMI I PODZIĘKOWANIAMI W TEJ FORMIE BAAAAARDZO SIĘ SPODOBAŁ NA PEWNO NAD TYM POMYŚLIMY;)

agagwiazdeczka 
Domownik

Osoba prywatna
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 11:32   

:) ja nie zrboię tego mojej Pani od ciast :) bo to dużoo zabawy a Ona i tak bedzie miała mnóstwo roboty ;) a 1.20 to nie duzo w porównaniu z podziekowaniem w formie pudełeczka plus np raffaello w środku. pudelko koło 1.20 kosztuje a rafaello pewnie kolo 1zl jedno wiec jest róznica :) powiem dzis o tym mojemu przyszłemu mężusiowi zobaczymy co powie:)

Miniek 
Lubię tu być

Data ślubu: 01.06.2013
Osoba prywatna
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 11:49   

a ja wiem czy tak dużo zabawy? ja zwykle piekę muffinki wtedy kiedy nie mam czasu upiec ciasta;) Ale cena 1,2zł za sztukę jest rzeczywiście niska - nie wiadomo czy to się by kalkulowało piec "samemu"

alice6 
Zadomawiam się

Wysłany: Sro Sty 18, 2012 11:00   

Udało mi się wynegocjować cenę 7 zł za szt. przy 140 osobach plus dwie babeczki dla Młodych suknia i frak. Aczkolwiek nadal uważam, że cena jest wygórowana. Trzeba będzie nad tym pomyśleć, czy nie lepiej kupić rafaello i ferrero rocher i powbijać druciki z karteczkami............ na pewno wyjdzie taniej...........

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu