Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Fotoksiążki
Autor Wiadomość
foto78 
Rozkręcam się

Właściciel firmy
Agencja Fotograficzna Anfito
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 17:22   

Cytat:
agagwiazdeczka, co do tych fotoksiążek, to powiem tyle, że wiem ile biorą w Lublinie za samą fotoksiażkę to wydatek rzędu 2000 zł.To gdzie reszta? No ale jeżeli jest taka oferta to ok. Powiem,że magda25, zrobiła dobry interes.

to przesadzają z cenami ponieważ są firmy które to wykonują naprawdę w dobrej cenie i do tego solidnie , estetycznie...
Sam mam taką jedną pokazową od 2 lata i nic się z nią nie dzieje a oglądało już ją sporo osób i nadal nie wstydzę się jej pokazywać ;)

i.t.d. 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 14.05.2011
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 17:49   

2000 za fotoksiążke???? Bo błagam - ale to już jakiś kosmos. Za co pytam? Bo dla mnie fotoksiążka jest przereklamowana, w albumie sąduże ładne fotografie, a w fotoksiążce pełno tych zdjęć ale w gruncie rzeczy nie są one zbyt duże i w ogóle jak sie ogląda to nie wiadomo na czym sie skupić. ale to moja opinia

Krzysztof 
Zadomawiam się

Właściciel firmy
Wideofilm
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 18:22   

i.t.d., Ano widzisz,ja też się tak samo zastanawiam, oni twierdzą, że to w skurzanej oprawie/ z prawdziwej/ itd...

foto78 
Rozkręcam się

Właściciel firmy
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 18:46   

Krzysztof napisał/a:
i.t.d., Ano widzisz,ja też się tak samo zastanawiam, oni twierdzą, że to w skurzanej oprawie/ z prawdziwej/ itd...
koszt oprawy w naturalną skórę jest większy o 150pln od eko-skóry

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 19:11   

wszystko zalezy od tego jak się uzytkuje ową fotoksiążkę. a 2 tysiące złotych to gruba przesada. ciesze się że mieszkam w Radomiu :D mimo wszystko:)

FilipGrzesiak
Rozkręcam się

Wysłany: Sro Lut 16, 2011 21:15   

Witam. Patrząc na digitalalbum.pl zwykła foto książka to koszt rzędu 500 zł. W kalkulatorze zrobiłem fotoksiążke z passe-partout 40x30 cm, 13 rozkładówek, na najgrubszym papierze perłowym, z naturalnej skóry itp i wyszło 2170!( dwa tysiące sto siedemdziesiąt) wiec bardzo możliwe ze ktoś w Lublinie oferuje fotoksiążki za 2000 i to nie wina tego ze Lublin czy inne miasto tylko daje produkt najwyższej klasy. A skoro ktoś takie sprzedaje, fotograf oferuje to i nabywca się znajdzie ale przy cenach radomskich za usługi foto-video klienta tego pokroju raczej ciężko w naszym mieście znaleźć.

Krzysztof 
Zadomawiam się

Właściciel firmy
Wideofilm
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 21:19   

FilipGrzesiak, No niestety taka jest prawda jak piszesz. A że Waszych rejonach jest ogólnie ,,raj''cenowy, to prawda nie od dzisiaj.

agagwiazdeczka 
Domownik

Osoba prywatna
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 22:05   

to nie wiem juz jak to jest... ja u mojego fotografa widziałam dobrej jakości fotoksiążkę i tez na pewno była wiele razy pokazywana nie jednej osobie.
może niektóre firmy robią po prostu same takie fotoksiązki bo im się to bardziej opłaca a nie zamawia na stronach z albumami slubnymi. dlatego im sie to tak kalkuluje i ceny sa niższe...

foto78 
Rozkręcam się

Właściciel firmy
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 08:50   

FilipGrzesiak napisał/a:
...to nie wina tego ze Lublin czy inne miasto tylko daje produkt najwyższej klasy.

fakt to czy Lublin czy inne miasto nie ma znaczenia a czy produkt najwyższej jakości to nie wiem nie znam firmy ale uważam że firma w której wykonuję swoje fotoksiążki ma produkty najwyższej jakości w przystępnych cenach i skupiła się na obsłudze profesjonalistów.Stoisko ich można spotkać na wielu targach takich jak Photokina...

Cytat:
...ale przy cenach radomskich za usługi foto-video klienta tego pokroju raczej ciężko w naszym mieście znaleźć.

to jest wina samych radomskich firm które praktykują takie zachowanie że podpisują kilka/kilkanaście umów na jeden termin a potem wysyłają do wykonania ich przypadkowe osoby to i ceny nie mogą być większe a co za tym idzie jakość usług ale na szczęście są też i takie które podchodzą do tematu profesjonalnie a rynek radomski obserwuje od kliku miesięcy
i jest dla mnie jeszcze jedną wielką zagadką ;) (przeprowadziłem się tu z innej części polski) ale to już temat na oddzielny wątek.

kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 13:33   

tu są fotoksiążki za duużo mniej niż 2tys.
http://www.odbitki.fotojo...format-xxl.html
co prawda nie wiem jakiej są jakości.
Metr skóry naturalnej kosztuje ok 100 zł. więc dla mnie ten argument nie jest kluczowym. Większość osób i tak nie rozróżnia na pierwszy rzut oka skóry nat. od pięknie nazywanej skóry ekologicznej, która ze skórą nie ma nic wspólnego...

Bacaj 
VIP

Właściciel firmy
Jacek Brożek Fotografia
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 11:03   

Temat "Kamerzyści" a wątek o fotoksiążkach... może warto wyodrębnić ten wątek (moja propozycja do moderatora)

Fotoksiażki, fotoalbumy można zrobić od 100pln do.... kilku tyś zł
Wraz ze wzrostem jakości, zastosowania lepszych materiałów oraz samego formatu cena drastycznie wzrasta... Czasem jednak nie widać różnicy a cena jest z kosmosu- wtedy nie należy przepłacać ...
W dalszym ciągu obok fotoksiążek robione są albumy tradycyjne... które jak są z "głową" zrobione prezentują się całkiem fajnie. Ostatnio na targach ślubnych w Radomiu oglądałem album (wklejany) kolegi Łukasza Wykroty i muszę powiedzieć, że bardzo fajnie i estetycznie jego produkcja się prezentowała.
Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że jest wybór... i klient decyduje co chce.
Fotografowie powinni być elastyczni i mieć w ofercie różnorodne wersje cenowo-jakościowe fotoksiażek.

agagwiazdeczka 
Domownik

Osoba prywatna
Wysłany: Pią Lut 18, 2011 11:38   

Bacaj napisał/a:
Temat "Kamerzyści" a wątek o fotoksiążkach... może warto wyodrębnić ten wątek (moja propozycja do moderatora)

Fotoksiażki, fotoalbumy można zrobić od 100pln do.... kilku tyś zł
Wraz ze wzrostem jakości, zastosowania lepszych materiałów oraz samego formatu cena drastycznie wzrasta... Czasem jednak nie widać różnicy a cena jest z kosmosu- wtedy nie należy przepłacać ...
W dalszym ciągu obok fotoksiążek robione są albumy tradycyjne... które jak są z "głową" zrobione prezentują się całkiem fajnie. Ostatnio na targach ślubnych w Radomiu oglądałem album (wklejany) kolegi Łukasza Wykroty i muszę powiedzieć, że bardzo fajnie i estetycznie jego produkcja się prezentowała.
Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że jest wybór... i klient decyduje co chce.
Fotografowie powinni być elastyczni i mieć w ofercie różnorodne wersje cenowo-jakościowe fotoksiażek.

czyli jednak da sie zrobić cos taniej a nie koniecznie gorzej :) ciesze się .

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu