Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ceny wiązanek i dekoracji kwiatowych
Autor Wiadomość
Ewcia 
Rozkręcam się

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 08:24   Ceny wiązanek i dekoracji kwiatowych

Hej!

Może dobrze było by porównać ceny wiązanek i innych dekoracji z kwiatów.
Wiadomo, że każda dekoracja jest inna i cena zależy od kwiatów, wielkości itp.
Warto jednak choć orientacyjnie wiedzieć w jakich ramach zamykają się ceny w poszczególnych kwiaciarniach.

Mi na przykład za wiązanki dla młodej, dla starszej, butonierki, kwiaty we włosy i dekorację samochodu Pan który ma je wykonać powiedział 550-600 zł. Nie mam zielonego pojęcia czy to dużo czy mało. (moja wiązanka ma być wydłużana - w kształcie łezki, starszej raczej okrągła, dekoracja samochodu z pojedynczych kwiatów).

ella 
Zadomawiam się

Wysłany: Pią Cze 25, 2010 10:35   

ostatnio pytałam o dekorację w kwiaciarni glorioza, za strojenie samochodu od 100 do 250 zł. Same kokardy na klamkach 40 zł. Także dość mocno rozstrzelone ceny, choć przyznam na zdjęciach wyglądają ładnie.

pieguska 
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 11:39   

ja za caly komplet czyli: moja wiazanka,wiazanka druhny, butonierki i strojenie samochodu zaplace okolo560-580 zł tak dokladnie nie pamietam,ale uwazam ze nie jest to wygorwana cena ze wzgledu na kwiaty jakie wybralam rodzaj wiazanki i piekne strojenie samochodu. w kwiaciarni na zeromskiego za identyczny komplet powiedziano mi 650zł....rozne kwiaciarnie rozne ceny....

Malensstfo 
Zadomawiam się

Data ślubu: 28.08.2010
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 14:48   

Ja pytałam w dwóch kwiaciarniach na Słowackiego. W jednej za niezbyt wymyślną powiedziała mi 250 zł, za starszą gdzieś 150 i za strojenie samochodu mniej więcej tyle samo. Natomiast w drugiej za wszystko, moją, starszej i samochód, wyjdzie mi ok. 300 zł góra 400 zł. W tym butonierki są.

kasienka88 
Rozkręcam się

Data ślubu: 24 lipca2010
Wysłany: Sob Lip 03, 2010 12:11   

w kwiaciarni przy rondzie na reja obok cukierni Michała ja zamówiłam sobie wiązanki za wiązankę dla panny młodej cena wynosi 160 zł można przyjść ze swoimi zdjęciami dla starszej od 100-120 zł ja akurat wybrałam za 100 zł do tego butonierki dla starszego i pana młodego są gratis Pani w tej kwiaciarni jest bardzo miła i doradza i myślę ze ma ceny w miarę:) niestety nie wiem ile kosztuje ustrojenie samochodu bo się nie pytałam.

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 07:14   

elitte-wizanka 280, 15 kwiat do wlosow, swiadkowa 100,w cenie sa butonierki.
Ewcia,jesli chodzi o Twoje watpliwosci cenowe....powiem tak:dla jednego duzo dla innego malo. Ja za rada kolezanki, poszlam do kwiaciarni-Bukieiarnia na slowackiego naprzeciwko tego duzego kosciola-bylysmy zazenowane z siostra.
Po1.-cena-byla o 120 zl tansza- i coz z tego jak pani stwierdzila ze: fioletowych tulipanow to w ogole nie ma!tez se kolor wymyslilam.2.kwiaty..pozostawiaja wiele do zyczenia.3.pokazalam zdjecie sukni na co stwierdzila-o juz widzialam duzo razy ta suikienke-co nawet jesli by bylo prawda nie powinna mi sprawiac przykrosci-bo przeciez mamy miec ta jedyna prawda??4.gdypoprosilysmy o pokazanie wiazanek-dalo nam sterte gazet,zebysmy cos wybraly!!a na pytanie,zechcemy zobaczyc pani dziela,stwierdzila ze wszystko bedzie jak na zdjeciu!!5.aha,po wiazanke bylysmy na poczatku maja,slub mam 10lipca, a pani od razu-no sorry chyba troche za pozno,bo ja to w soboty mam nawet po 8 wiazanej i nie wiem czy dam rade.
Tak wiec...
najpierw poszlam do elitte i troche sie zmartwilam cena, ale pozniej...to juz sie nie lliczylo. W elitte pelen profesjonalizm, super doradzaja,no i jak sie wchodzi...to pop prostu bomba, te kwiaty i zapachy...
Nie zaluje tych pieniedzy, w koncu za maz wychodzi sie tylko raz :mrgreen:

anecior 
Lubię tu być

Wysłany: Nie Lip 04, 2010 19:23   

Więc ja powiem tak:
Swoją wiązankę miałam z Bukieciarni i jestem szalenie zadowolona!!!!!
Maż zapłacił 150zł - była ze storczyków z niedźwiedzią trawą, zdjęcie będzie w innym wątku - piękna - nie spodziewalam się, że wyjdzie aż tak cudowna.
Kwiaty dla Starszej - również storczyki i bordowoe róże - 150zl - siostra była zachwycona.
Pieke butonierki.
Delikatny kwiat we włosy.

W innych kwiaciarniach zaplacilabym 80 - 150zl drożej.

Nie podobały nam się wiązanki dla rodzicow, jak za 80zł sztuka to powinny być duże, masywne - ale takie nie były.... Więc tu minus - ale nadrobiliśmy osobistym prezentem;)

Ja ze współpracy z p. Aldoną jestem zadowolona, bo moja wiązanka była piękniejsza niż ta na zdjęciu - i o to chodziło;)

Więc jak kto woli - my na kwiaty nie chcieliśmy wydawać dużo pieniędzy bo mieliśmy ważniejsze wydatki, ale to już zależy od Państwa Młodych.

Ja Bukieciarnię polecam;)

WIATRACZEK 
Lubię tu być

Data ślubu: 23 lipiec 2011
Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 07:29   

odswiezam temat...
jak jest w 2011r??
bylam na razie tylko na Chrobrego w Kwiatowych Inspiracjach i tak: 180 i wzwyz dla mlodej, od 100 dla swiadkowej.

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 10:11   

z tego co słyszałam to 200 zl to taki standard juz prawie wszedzie, niestety trzeba się liczyc ze za jakąś udziwniona lub z drogich kwiatów wiązankę trzeba bedzie zaplacic kolo 300 zl :/

i.t.d. 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 14.05.2011
Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 15:19   

no ja mniej więcej to samo słyszałam w kwiaciarni - okolo 180 - 200 za panne młodą, 80-100 za starszą. Cena oczywiście uzależniona od kwiatów, jak sie chce jakieś drogie to i cena oczywiście od razu większa

gosiek_24 
Lubię tu być

Data ślubu: 15.10.2011
Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 21:20   

byłam dziś w kwiaciarni "Kwiaty od Agnieszki" Pani Agnieszka powiedziała mi że wiązanki dla młodej robi od około 150 zł wzwyż w zależności od kwiatów i trudności wykonania bukietu, tak więc jak widać wszędzie raczej takie same ceny

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Sro Kwi 13, 2011 08:15   

a za 150 zl to z czego np bedzie wiązanka i jakiej wielkosci? pytałas moze o to? bo czasami za 150 zl juz są calkiem ładnie wiązanki :)

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu