Przesunięty przez: Mathie Pią Sie 28, 2009 11:10 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Ewcia
Rozkręcam się

Pomogła: 1 raz Wiek: 28 Dołączyła: 24 Gru 2007 Posty: 54 Skąd: Radom
|
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 16:29 Smoking, muszka, fular... czyli w czym mężczyzna do ślubu
|
|
|
|
Witam
wydawało by się, że znalezienie odpowiedniej sukni dla panny młodej jest sprawą niełatwą, podczas gdy pana młodego ubierzemy w jakiś tam garnitur, muszkę, koszulę i po kłopocie. Nic bardziej mylnego. My panie mamy właściwie pełną dowolność w wyborze stroju podczas gdy męskim ubiorem rządzą dość sztywne zasady. Czy muszka pasuje do garnituru? Jaką koszulę wypada założyć do ślubu? Czy pan młody ma coś do wyboru poza muszką i musznikiem? Co to jest fular i jak wygląda plastron? Zapraszam do dyskusji na ten temat
Prośba do moderatora: Mati jeśli uważasz, że ten temat powinien być w innym dziale to go przenieś. Jakoś nie mogłam znaleźć lepszego miejsca:) Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Mathie
Administrator

Data ślubu: 19 lipca 2008
Osoba prywatna
|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 09:51
|
|
|
|
Ewa niech temat zostanie tutaj
Tym fularem to mnie zażyłaś. Znalazłem coś takiego w słowniku języka polskiego :
fular - chustka na szyję z tkaniny jedwabnej lub podobnej, noszona przez mężczyzn w epoce biedermeieru
Czyli to jakaś chustka jest. Według mnie najlepszą opcją dla faceta jest musznik. Krawat z miejsca odpada, bo to prawie na co dzień się nosi Jak się będę interesował tymi sprawami dokładniej, czyli bliżej ślubu to coś dopisze.
Czekam na dalsze wypowiedzi, które nam pomogą wybrać odpowiednią opcję. |
_________________ Zapraszam do rejestracji i wypowiadania się na forum
WeseleRadom na Facebooku! Zapraszamy.
|
|
|
|
 |
Ewcia
Rozkręcam się

Pomogła: 1 raz Wiek: 28 Dołączyła: 24 Gru 2007 Posty: 54 Skąd: Radom
|
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 10:02
|
|
|
|
No tak Fular to taka chusta pod szyję noszona do rozpiętej koszuli, dość awangardowa. Zakładana coraz częsciej także przez współczesnych mężczyzn. Mi osobiście się bardzo podoba ( mój chłopak ma odmienne zdanie ). Choć muszę przyznać, że raczej nie każdemu mężczyźnie by pasowała. Podobno najlepiej zakładać go do marynarki surdutowej. |
|
|
|
 |
Mathie
Administrator

Osoba prywatna
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 11:13
|
|
|
|
Wrzucam kilka fotek muszników i muszek i zdjęcie fularu:
Muchy
1. 2.
3.
Muszniki
4. 5. 6.
Fular
7.  |
|
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 23:37
|
|
|
|
ja osobiście najbardziej gustuje w muszniku krawat fakt, jak na codzien. Mucha? y.. jakos tak jak z kabaretu Mathie, co w koncu wlożyłes do slubu ? |
|
|
 |
Mathie
Administrator

Osoba prywatna
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 13:07
|
|
|
|
Ja musznik włożyłem. Innej opcji nie było Krawat to tak normalnie, mucha totalnie nie pasowałaby do mnie, a nie eksperymentowaliśmy z żadnymi fularami |
|
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 13:10
|
|
|
|
wybacz Mathie ze o to porosze, ale czy jest możliwosc zebys wrzucił Wasze zdj tu? Waszego auta itd ? oczywiscie jak to nie jest mozliwe, to trudno. to chociaz napisz jakim autem jechaliscie (bo ja nie moge sie zdecydowac ) |
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|