|
|
| Autor |
Wiadomość |
Majka
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 22 Gru 2007 Posty: 335 Skąd: Radom
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 12:54 Strój świadkowej
|
|
|
|
| Tak sobie pomyślałam: czy są jakieś normy jak powinna być ubrana świadkowa? Czy jakieś kolory są niedopuszczalne? Ja mam wrażenie że biały i czarny odpada, ale widziałam raz, że druhna była w czarnej sukience... Co o tym myślicie? Czy sugerujecie coś swoim świadkom? |
|
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 13:01
|
|
|
|
| moja świadkowa zanim ją poprosiłam o świadkowanie miała pomysł na sukienkę no i była ona z dodatkiem czarnego. Ja jej powiedziałam że mi absolutnie to nie przeszkadza (moja mama non stop załamuje ręce że ja w żadne przesądy nie wierzę i łamię wszelkie konwenase) jedyne co to bym nie chciała żeby miała ona sukienkę białą albo kremową. |
|
 |
ania25
Zadomawiam się

|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 13:14
|
|
|
|
Mimo ze wiadomo ze się bronimy przed czarnym dla swiadkowej to i tak niekoniecznie musi to wyglądać źle. Jakiś czas temu byłam na weselu gdzie najblizsze kolezanki byly w roli młodej i starszej: wiadomo jedna na biało a druga wybrała czarny kolor i dziwo nie raziło wcale a wcale . Wyglądała ślicznie sama sie zastanawiałam nad czarnym bo jestem w maju druhną ale na wzgląd na młodą odpuszczam i szukam czegoś w jasnych kolorach |
|
|
|
 |
malaczarna5
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 17:10
|
|
|
|
Z tego co słyszałam,to starsza nie powinna mieć sukienki w kolorze białym i ecru bo te kolory zarezerwowane są dla pani młodej
Moja starsza ostatnio mi powiedziała,że zastanawia się nad kreacją w kolorze czerwieni. Mi tam jest obojętne jaki kolor
Co do czarnego koloru to bardzo lubię ten kolor,ale raczej nie chciałabym aby moja starsza miała na sobie czarną sukienkę...jednak jasne kolory jak dla mnie górą |
|
 |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 20:57
|
|
|
|
Ja poprosiłam swiadkową by nie wybierała sukienki w bieli i ecru Znamy sie na wylot wiec nie odebrala tego negatywnie ale i tak nie miala na mysli zadnego z tych kolorow. A ze wiem ze ona woli ciemniejsze barwy to liczylam sie z kreacją w brązie czy ciemnym fiolecie. O dziwo, wybrała suknie koralową
Moja mama uwaza ze swiadkowa powinna miec jasną sukienke - kremową, blekitna czy bladorozowa. Ja sie do blekitu i rozowego nie odnosze, ale kremowa sukienka to chyba nienajlepszy wybor. Chociaz, jesli panna mloda nie ma nic przeciwko.. Mnie byloby nie w smak. A czarna.. coz, jest tyle roznych kolorow ze czarne dodatki, fragmenty - ok, ale cala czarna niekoniecznie (chyba ze przełamana kolorowymi dodatkami) |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 21:40
|
|
|
|
mnie to razi ogolnie jak swiadkowa ma biala/kremową/kości słoniowej sukienkę ... albo ktokolwiek z gosci. pozniej jak mloda zdejmie welon to czasem ciezko sie polapac jak sie nie zna weselnikow, np ogladajac plyte.
ja rowniez powiedzialam swojej swiadkowej zeby nie kupowala nic w takich kolorach, co z reszta sama wiedziala a reszta mi wsio rybka, moze byc na kazdy inny kolor byle nie wymienione wyzej i czern |
|
|
 |
gosiek_24
Lubię tu być

Data ślubu: 15.10.2011
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 20:57
|
|
|
|
ciekawe co na ten temat powiedziałaby moja starsza też nie jestem za tymi barwami sukienki u starszej, nie chciałabym jednak jej niczego narzucać |
|
|
|
 |
klaud_88
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 10.09.11
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 07:26
|
|
|
|
a mnie wszystko jedno - najprawdopodopniej bedzie miala lekki roz...
chociaz moze nie jest zbyt fajnie jak kobiety na weselu sa ubrane na bialo , ale zdarza sie tak coraz czesciej... |
_________________ ....

|
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|