Przesunięty przez: Majka Czw Wrz 17, 2009 20:20 |
|
| Autor |
Wiadomość |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 10:59
|
|
|
|
ładne, poodbaja mi się z pewnością zamierzę taki do swojej sukni |
|
|
 |
malaczarna5
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 17:18
|
|
|
|
Te weloniki są bardzo ładne i takie fajne "roztrzepane" Ostatnio jak byłam na ślubie u znajomej to właśnie miała taki koguci welon i bardzo ładnie się prezentował. |
|
 |
Lusia
Lubię tu być

|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 09:56
|
|
|
|
" Welon najczęściej wykonany jest z tiulu, ale spotyka się też welony z koronki bądź szyfonu- gładkie czy też zdobione kryształkami albo brokatem. To, na jaki welon się zdecydujesz, zależy nie tylko od Twojej wyobraźni i stylu ale przede wszystkim od stylu sukni a także charakteru uroczystości. Do sukni z dużą iloscią ozdób pasował będzie gładki i delikatny welon. Natomiast wykończony koronką bądź haftem czy zdobiony kryształkami - stanowi doskonałe uzupełnienie sukni o prostym kroju. Tegorocznym hitem jest welon w stylu hiszpańskim tzn. z koronkowym obszyciem, który dealnie pasował bedzie do sukni koronkowej. Mimo, iż welon pełni funkcję przede wszystkim upiększajacą- niewiele Panien Mlodych wie, iż odpowiednie jego upięcie pozwala na skorygowanie sylwetki- im wyzej upniemy welon tym sylwetka będzie się wydawać szczuplejsza. Welony wykończone lamówką mogą optycznie skracać sylwetkę, dlatego powinny zwrócić na to uwagę przede wszystkim kobiety nieskiego wzrostu. Pamiętajmy również, iż decydując się na suknie z trenem, welon powinien byc tak samo długi a nawet nieco dłuższy niz tren"
A.K. Basak źródło: ślub marzeń |
|
|
|
 |
martuś88
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 12:00
|
|
|
|
o kurcze a ja wlasnie przymierzalam taki z lamowka i mi sie najbardziej podobal a jestem niska |
|
 |
paulina.darek
Rozkręcam się

Data ślubu: 27.08.2011
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 17:22
|
|
|
|
| Nie mam doświadczenia w noszeniu welonów, ale taki co się ciągnie po ziemi to chyba głowę ciągnie do tyłu jak się idzie. Tak mi się wydaje. Co myślicie? |
|
|
|
 |
hanka
Rozkręcam się

Data ślubu: 24 pazdziernik 2009
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 20:12
|
|
|
|
Wiecie co dziewczyny,pewnie sie oburzycie...ale dla mnie welon to kawalek zbednej firanki na glowie,ujmujacej uroku mlodej.Nigdy mi sie nie podobaly welony.Wiec go nie mialam.Jakiez bylo oburzenie rodziny ,ech plotkowali...Uwazali,ze welon byc musi i koniec.Jak to cudnie ze nic nie musze .Trzeba zawsze sluchac glosu swego serca. |
|
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 20:48
|
|
|
|
Hanka ja również chciałam zrezygnować z welonu na rzecz chociażby diademu czy nawet kwiatka we włosach. A ty miałaś coś w "zastępstwie" welonu?
Haha aż sobie wyobraziłam to szeptanie w kościele "jak to bez welonu"... |
|
 |
hanka
Rozkręcam się

Data ślubu: 24 pazdziernik 2009
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 21:38
|
|
|
|
| Mialam bialego storczyka we wlosach.Nie przejmuj sie,ludzie i tak beda gadac.Wazne abys Ty byla zadowolona.Do oltarza idac szlam po lewej stonie narzeczonego(podobno powinno byc odwrotnie)i tez gadali,ech Ci ludzie.Jak uda mnie sie troche zdjecie wyciac to umieszcze na forum "bezwelonowa"fryzurke z kwiatem. |
|
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 22:13
|
|
|
|
o tak wklej zdjęcie...
oj bo ludzie to wogóle ślepo wierzą w przesądy albo tak oddają się tradycji a ja nawet chcę mieć czarne lub ciemno granatowe kalie (nie dość że pogrzebowe kwiaty to jeszcze ciemne) a do ołtarza też bede szła z lewej strony bo po prostu z drugiej mi jest jakoś nie wygodnie...a nawet buty chcę mieć z odkrytymi palcami...ale to temat jest przeznaczony do innej części forum...:) |
|
 |
martuś88
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 10:56
|
|
|
|
| moja kuzynka tzn zona mojego kuzyna szla do slubu tez bez welonu tylko z pieknym zielonym storczykiem we wlosach i slicznie to wygladalo:) welon by do jej delikatnej sukni w ogole nie pasowal a z gosci to jedynie tylko babcia na poczatku mowila ze jakto bez welonu ale dala sobie wytlumaczyc ze by kompletnie nie pasowal:) ja tez tak myslalam zeby zrezygnowac z welonu nawet narzeczony mowil ze po co mi, ale jak zamierzylam to mi sie odmienilo:) delikatny i cienki ale welon bedzie:) |
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 12:03
|
|
|
|
ja sobie nie wyobrazam siebie bez welonu i to nie o zabobony chodzi ani o to ze wypada, tylko zawsze marzyłam zeby miec welon )) dla mnie to nieodłączny element tego dnia aczkolwiek macie racje, fajny stroik, diadem czy tez zywy kwiat potrafią niemniej zachwycic niz welon |
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 14:54
|
|
|
|
| A co wtedy z oczepinami?no bo wiem że niektóre z przyszłych Pań Młodych nie chcą mieć oczepin, ale ja chcę i tu pojawia się problem czym rzucać? bo jakoś wiązanką to jakoś tak mi nie pasuje... |
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|