|
|
| Autor |
Wiadomość |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 10:57 Piosenka od męża dla żony..i odwrotnie.. oraz inne
|
|
|
|
Postanowilam otworzyc taki temat, zainspirowana wczorajszym weselichem
Spotkalam sie z tym nie raz, pewnie Wy tez, ze oprocz pierwszego tanca i podziekowan dla rodzicow są tez piosenki od Panny mlodej dla męża i od Pana młodego dla żony. Wczoraj, np. dla mlodego zadedykowano utwor "Mariusz sie zeni" (chyba w oryginalne rudy sie zeni) a dla Kasi jakąs piosenke o Kaśce, niestety nie znam i niewiele pamietam Akurat w tym przypadku bylo tak, ze mlody tanczyl w srodku, a wokol niego koleczko zrobili druzba i najblizsi koledzy. tak samo panna mloda w srodkum, a wokol niej wianuszek kolezanek
Inna opcja, jaka widzialam, to piosenka dedykowana Panu młodemu przez zone - on sobie stał a ona dla niego zaspiewala "przetanczyc z tobą chcę całą noc" Wykonanie mi sie podobalo, ale troszke inaczej umiejscowilabym mlodego, zeby tak nie stał przez zwrotke i refren nie wiedzac co ze sobą zrobic
Znacie jakies inne opcje? Moze jakies "nie-imienne" piosenki dedykowane zonom i mezom? [/b] |
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 11:43
|
|
|
|
my zadedykujemy sobie jedna wspólna piosenkę, nasza piosenkę... nie bawimy sie w śpiewanie bo ja ze stresu wiem ze nie zaspiewam |
|
|
 |
agusia_najlepsz
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 10:04
|
|
|
|
Zono moja, męzu moj. Dla zony-jestes szalona ze za mnie wyszlas Slyszalam ze mlodej spiewaja dzage dody-ale u mnie nie bedzie dody! |
|
 |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 10:45
|
|
|
|
a moj M. nienawidzi wprost piosenki "Zono moja" (a szkoda, bo mnie sie ten kawalek podoba.. ), wiec niestety nie zadedykuje mi jej.. Ale moze "Magdalena" A. Rosiewicza.. Swoją drogą, Rosiewicz napisal tez piosenke "Michaił", ale traktowała o konkretnym Michaile...Gorbaczowie ;D wiec moze poszukam innej dla przyszlego męza Ale spiewac bedzie zespol |
|
 |
agusia_najlepsz
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 10:54
|
|
|
|
No ja spiewac nie zamierzam...jeszcze by goscie pouciekali |
|
 |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 11:24
|
|
|
|
Wiesz, to kwestia silnych kuzynow + zamku w drzwiach Albo wczesniejszych kilku toastow i gorzkich wodek |
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 17:15
|
|
|
|
fajnie brzmi: Rudy sie żeni (z wstawieniem imienia Młodego) mi 'zono moja/ męzu moj' sie juz przejadło okropnie do tego moj M tych piosenek nie lubi wiec moze bedą na weselu ale napewno nie na dedykacje P |
|
|
 |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 17:24
|
|
|
|
renatka, mnie w tej piosence "rudy sie zeni" rozbraja melodia miedzy refrenem a zwrotką Moglabym przy niej wywijac na sali do białego rana Wiec napewno sie pojawi, choc tez nie jako dedykacja |
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 17:27
|
|
|
|
ostatnio hulałam na weselu przy Tym i tak fajnie było bo zrobili na odwrot : rudy sie żeni było dla faceta od dziewczyn- zrobiłysmy mu kułeczko itd a dla Młodej (ni cholery nie pamietam piosenki) panowie zrobili kóleczko tak inaczej |
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 21:08
|
|
|
|
| A ja planuję zadedykować mojemu Przyszłemu Mężowi piosenkę Celine Dion - I'm Your lady and You'r my men. bo po prostu ją uwielbia. i może poproszę go do tańca czy coś nie wiem. albo tylko zadedykuję. wiem że na pewno ta piosenka będzie. |
|
 |
WIATRACZEK
Lubię tu być

Data ślubu: 23 lipiec 2011
|
|
|
|
 |
Kamcia
Lubię tu być

|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 13:52
|
|
|
|
Pomóżcie mój przyszly maż w dniu naszego slubu będzie mial 26 urodziny. Chciałam mu zadedykowac coś specjalnego. macie jakies pomyłsy? |
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|