Przesunięty przez: Mathie Sro Wrz 22, 2010 16:22 |
|
| Autor |
Wiadomość |
klaud_88
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 10.09.11
|
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 12:15
|
|
|
|
wydaje mi sie ze tak chyba jest z tymi dyzurami. ja jak pojechalam do szpitala na tochtermana - ok 7 rano to akurat jakas zmiana byla nie wiem, bo nie moglam sie dowiedziec bo nikt nic nie chcial powiedziec i czekalam 2,5 godziny zanim ktos mnie przyjmie, a potem powiedzieli ze nie powinni mnie juz tutaj przyjac tylko na jozefowie ale jak sie juz tak naczekalam to zapraszaja mnie na porodowke |
_________________ ....

|
|
|
|
 |
agusia_najlepsz
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 18:46
|
|
|
|
| Moja siostra rodzila na Jozefowie i sobie chwali-wiem,bo bylam z nia:D na prodowce jest inna ekipa niz na ginekologii i patologii ciazy i na tym oddziale co leza wczesniaki-zapomnialam jak on sie nazywa-w kazdym badz razie pielegniarki tutaj to OKROPNE BABY,dla mnie to przepraszam za wyrazenie ale to zimne suki, ktore sa tak przesiakniete rutyna ze az smierdza!!Byla tam tylko jedna mila pielegniarka taka mloda blondynka i rzeczowi lekarze. Co do naciecia krocza-rany ciete goja sie szybciej i ladniej niz rany szarpane-w tym przypadku jest peknie w czasie porodu. |
|
 |
i.t.d.
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 14.05.2011
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 18:57
|
|
|
|
Jeśli chodzi o Józefów to ja nie polecam. Lekarze niemili, pielegniarki pół na pół. Lekarz ordynator ma łapska jak drwal - byłam wiele razy badana w czasie ciąży i przed nią ale jak mi za przeproszeniem palce wsadził to aż pisnęłam. O nic nie można sie dopytać. Zainteresowanie moją osobą wykazali dopiero po cesarce jak sie wybudziłam z narkozy i prawie bym sie wykrwawiła bo miałam komplikacje. To wtedy dopiero była opieka na poziomie i pielegniarka przy łóżku przez całą noc i 3 lekarzy nade mną.
Nie wiem jak na Tochtermana ale dziewczyny chwala opieke. Ja na Józefów więcej nie pojde z własnej woli...
A na te naprzemienne dyżury to jest sposób |
|
|
|
 |
Malensstfo
Zadomawiam się

Data ślubu: 28.08.2010
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 19:08
|
|
|
|
Z tym wybieraniem, który szpital to raczej nie bardzo, ta moja koleżanka chciała rodzić na Józefowie (uważa że tam jest lepiej), ale niestety trafiła na dyżur na Tochtermana i tam rodziła...no i jak pisałam, słysząc jej historie to byłam przerażona...
A co do krocza, niby cięte rany szybciej się goją, ale w praktyce bywa inaczej...to też piszę z opowieści, które słyszałam, a poza tym nie są zazwyczaj konieczne... |
|
 |
klaud_88
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 10.09.11
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 19:45
|
|
|
|
| tak w ogole -zszywania to ja chyba nigdy nie zapomne ;/ i lekarz probowal to niby jakos rozladowac smiechem... nie bardzo mu to wyszlo ;/ |
_________________ ....

|
|
|
|
 |
_karolcia_
Lubię tu być

Data ślubu: 2 październik 2010
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 08:48
|
|
|
|
i.t.d., a jakie te sposoby mozna miec na dyzury??
no bo mozna pojechac pare dni wczesniej do szpitala w ktorym sie chce rodzic ale oni na jakiej podstawie mnie przyjma na oddzial? |
|
 |
i.t.d.
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 09:51
|
|
|
|
| Mowisz że nie czujesz ruchow dziecka - musza cie przyjąć. Tylko musisz to zrobić przed terminem porodu, najlepiej dzień lub dwa. A jak jesteś po terminie to też idziesz do szpitala i mówisz że lekarz prowadzący kazał ci sie zgłosić. Ja tak zrobilam - byłam po terminie 3 dni i poszłąm na Józefów i mnie juz nie puścili. No ale to działa tylko jak nie rodzisz bo jak już są bóle albo wody odeszły to juz nie ma rady. Wtedy trzeba iść gdzie dyżur |
|
|
|
 |
kinia
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 10:43
|
|
|
|
| i.t.d. napisał/a: | | Mowisz że nie czujesz ruchow dziecka - musza cie przyjąć. Tylko musisz to zrobić przed terminem porodu, najlepiej dzień lub dwa. A jak jesteś po terminie to też idziesz do szpitala i mówisz że lekarz prowadzący kazał ci sie zgłosić. Ja tak zrobilam - byłam po terminie 3 dni i poszłąm na Józefów i mnie juz nie puścili. No ale to działa tylko jak nie rodzisz bo jak już są bóle albo wody odeszły to juz nie ma rady. Wtedy trzeba iść gdzie dyżur |
Dokładnie tak! Wiem z przypadków bliskich znajomych, które tak robiły. Jak się chce rodzić w konkretnym szpitalu to najlepiej nie czekać na akcje porodową tylko ciut wcześniej się zgłosić. |
|
 |
i.t.d.
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 11:52
|
|
|
|
Tylko wada jest taka że można tak sobie leżeć nawet i dwa tygodnie jak sie dzidzi na świat nie śpieszy. Ja np. tydzień leżałam a moja malutka nic, aż w końcu wywoływali dwa dni kroplówką i też nic w końcu skończyło sie cesarką... więc jak ktoś nie lubi szpitali to musi wziąć to pod uwagę |
|
|
|
 |
Majka
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 22 Gru 2007 Posty: 358 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 23:37
|
|
|
|
| A jak wyglądają porody rodzinne w obu szpitalach? Czy któraś z Was wie jak to jest teraz? |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1832 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 23:43
|
|
|
|
| kolezanka rodzila w frudniu 2010 na tochtermana i 500 zł porod rodzinny kosztował ich |
|
|
 |
i.t.d.
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 07:50
|
|
|
|
| na tochtermana duzo lepsza kadra lekarsko pielęgniarska, bo Józefów to szkoda gadać.... |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|