Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Mathie
Pon Sty 09, 2012 17:05
Barmani na weselu
Autor Wiadomość
robaczek :P 
Dopiero zaczynam

Data ślubu: listopad 2012
Wysłany: Sro Gru 14, 2011 12:45   

Ja uważam, że skłonność gości do alkoholu nie ma nic wspólnego z obecnością barmana. Poza tym drinka pije się troszkę dłużej niż wódkę z kieliszka i na pewno omija nas kilka "kolejek". Wynika z tego, że na wódce też można zaoszczędzić bo w drinku raczej nie miesza się alkoholi "pół na pół" z sokiem tylko znacznie mniej :)

Patrycja 
Rozkręcam się

Data ślubu: 22.09.2012
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 23:59   

A ja mam pytanie takie: Barman bierze ok 500-600 zł i dodatkowy koszt alkoholi z ktorych robi drinki?? Jak to wygląda?

justynan01 
Zadomawiam się

Data ślubu: 6.10.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 00:10   

z tego co sie dowiadywalam tyle bierze sam barman a drugie tyle na podstawowe alkohole. a jak chcesz miec show lub jakies wymyslne drinki płacisz jeszcze wiecej

Miniek 
Lubię tu być

Data ślubu: 01.06.2013
Osoba prywatna
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 09:15   

Nam Barman powiedział że ma 2 opcje... jedna 1500zł druga 2000zł... pierwsza to chyba 8 rodzai drinków a druga 12 albo 15 nie pamiętam... z czego jak mówił ok 600zł ma na czysto dla siebie za resztę kupujemy alkohole albo my albo on i przedstawia rachunki albo idziemy razem...drinki ustalane są przed weselem w zależności od tego jak choby wiekowo układa się wesele (więcej starszych czy młodszych itp) szczerze powiem, że opcja z konkretnymi drinkami wydaje mi się dużo lepsza niż nakupowanie alkoholi i robienie co kto sobie zażyczy, albo co barmanowi na daną chwilę przyjdzie do głowy... My się jeszcze zastanawiamy czy w ogóle brać barmana z jednej strony fajnie podoba mi sie to bo to fajna alternatywa dla kobiet choćby i tych którzy za wódką nie przepadają...a z drugiej strony też jakiś tam wydatek a ostatnio na weselach widziałam że jak nie było barmana nikt specjalnie za nim się nie rozglądał i nie ubolewał nad jego brakiem tylko brał wino czy inne gotowe już kolorowe alkohole... ehh sama nei wiem jeszcze co zrobić

Patrycja 
Rozkręcam się

Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 23:00   

Miniek, Dzieki za wyczerpujaca odp. Teraz to sie zastanawiam nad tym, bo troche kosztuje ten interes, a jak dotad chodzilam po weselach to sie z tym nie spotkalam i faktycznie nikt nie płakał, ze nie ma takich udziwacznień tylko piło sie co stało :) Chyba jednak sobie odpuszcze taki bajer.

Miniek 
Lubię tu być

Osoba prywatna
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 09:20   

Patrycja, powiem Ci szczerze, ze my myślimy nad tym żeby kupić trochę gotowych drinków i jakieś gotowe kolorowe likiery do tego wiadomo winko może piwo... u nas na sali jest barek że tak powiem na stałe więc coś wypada na nim postawi słabo żeby tak stał pusty... obok tych alkoholi postawimy szaszłyki z owoców patery z owocami no i soki i napoje, myślę ze wystarczy... Chociaż nie powiem bo ciągle się zastanawiamy nad samym barmanem... musimy sobie przeliczyć jak finansowo wyjdą same gotowe alkohole, a jak barman... Ale myślę że same sporo taniej

Patrycja 
Rozkręcam się

Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 19:04   

Miniek, Ja tez tak czy inaczej mam w planach alkohole kupic typu winko biale i czerwone i piwka: normalne, owocowe i Karmi dla lubiacych bawic sie bezalkoholowo, ale ze świadomoscia spozywania piwka. I na pewno wyjdzie to wiele taniej niz barman, ale to jeszcze nad tym pomyslimy z moim lubym :)

luizap 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 09:46   

ja miałam na weselu barmana i absolutnie nie żałuje, do tej pory rodzina wspomina barmana.teraz będę na weselu gdzie bedzie ten sam barman, bo moja znajoma na naszym weselu wzięla numer. oczywiscie jak nie ma barmana to nie ma i tez jest ok ale jest to wg mnie fajna atrakcja choc kosztowna

Miniek 
Lubię tu być

Osoba prywatna
Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 10:13   

luizap, a jak dużo płaciliście i co w tym mieliście? na jakiej zasadzie mieliście tego barmana? sam kupował alkohole czy wy czy mieliście drinki ustalone czy robił na spontan a? jak możesz podaj namiary... To dużo jeśli barman jest wesoły i kontaktowy... heh u mojej siostry był okropny koleś stał za tym barem jak za karę i cóz z tego że drinki robił dobre jak nikt do niego nie podchodził bo minę miał jakby go z krzyża zdjęli;/ podchodzimy do niego chyba w 6 i prosimy teqille na co ten "uprzejmy" pan informuje nas że nie ma tyle czystych kieliszków... SZOK
My rozmawialiśmy ze znajomym i szczerze mówiąc jest całkiem w porządku, ale zawsze dobrze jest porówna oferty róznych....więc jeśli masz kogoś sprawdzonego to poproszę jakiś kontakt :)

luizap 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 11:47   

Miniek, ja płaciłam 700 zł barmanowi i ok 1500 za alkohole soki owoce dodatki ja nic nie robiłam, on sam załatwiał i kupował. był z zona i z własnym barem i szkłem bo na sali nie było, oboje bardzo mili. przez cale wesele ktos podchodził. mial tablice z drinkami ale jak ktos chcial cos innego czy bez alkoholu to nie było najmniejszego problemu. alkohol który nie poszedł i soki oraz owoce pozostały. ja jestem bardzo zadowolona, nawet jak dzieci chciały jakies kolorowe drinki bez alkoholi oczywiscie to robił, mój 7 letni siostrzeniec był bardzo zadowolony tym bardziej jak ten dring mu sie dymił :) jak znajde numer to napisze na priv

Miniek 
Lubię tu być

Osoba prywatna
Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 11:54   

luizap, świetnie będę wdzięczna za kontakt

kasia54321 
Dopiero zaczynam

Osoba prywatna
Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 21:34   

:)

Pani Reklama