Przesunięty przez: Mathie Pon Sty 09, 2012 17:05 |
|
| Autor |
Wiadomość |
IWI
Rozkręcam się

|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 14:52
|
|
|
|
| Dziekujemy panie Tomaszu za uświadomienie, ale chyba gdzie indziej powinien pan szukać klienteli to jest forum dla biorących ślub a nie obsługujących je |
_________________ uważaj jak tańczysz bo życiowy parkiet bywa śliski ,bliska dla bliskich z dystansem do wszystkich |
|
|
|
 |
milka
Rozkręcam się

|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 15:27
|
|
|
|
No i jak Aleksandro twoje fontanny? Jeśli działają dobrze to może podzielisz się informacją gdzie dokładnie je kupiłaś?
Orientowałam się ostatnio w ofertach wynajmu czekoladowych fontann i np. u polecanego przez IWI Słonecznika można wynająć samą fontannę za 500zł z małą gratis, do tego 5kg czekolady za 200zł, 100zł obsługa, kolejne 100zł to przygotowanie przekąsek, palm i bukietów owocowych. Czyli w sumie 900zł plus koszty owoców, ciastek itp bo w cenie jest tylko ich przygotowanie, a kupić je trzeba samemu lub przekazać pieniądze na nie temu panu od fontanny. Z tego co rozmawiałam z obsługą mojej sali to kucharki bez problemu przygotują nam owoce do fontanny bo już coś takiego robiły kilka razy. |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile |
|
|
|
 |
aleksandra
Rozkręcam się

Data ślubu: 12.09.2009
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 18:15
|
|
|
|
nie zdążyłam przetestować je w ten weekend, za dużo innych obowiązków, mieszkam w lublinie, ślub i wesele w radomiu, ciężko to ogarnąć wszystko przyjeżdżając nie na każdy weekend. jak tylko w końcu je wypróbuje to na 100% dam znać |
|
|
|
 |
IWI
Rozkręcam się

|
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 20:41
|
|
|
|
| Widzisz Milka więc możesz mieć tak naprawdę dwie fontanny za 700zł ja niestety nie trafiłam na tak "uniwersalną" obsługę więc zdecydowałam się na pełną opcję za 900zł, próbowałam zaoszczędzić kupując czekoladę ale okazało się że ta kosztuje właśnie w okolicach 100zł za 2,5 kg nawet na allegro. |
_________________ uważaj jak tańczysz bo życiowy parkiet bywa śliski ,bliska dla bliskich z dystansem do wszystkich |
|
|
|
 |
milka
Rozkręcam się

|
Wysłany: Pią Sie 21, 2009 09:19
|
|
|
|
Tylko że my mamy duże wesele i z tego co się orientowałam w kilku firmach 5kg czekolady może nam nie wystarczyć i w połowie wesela czekolada może już tak ładnie nie płynąć. Zdecydujemy się raczej na dużą fontannę u pana Łukasza z 10kg czekolady za 1000zł. W Warszawie tak jak pisałaś jej wynajęcie kosztuje 1200zł ale netto, a tu na miejscu to pewnie jeszcze coś utargujemy |
|
|
|
 |
IWI
Rozkręcam się

|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 19:34
|
|
|
|
| też miałam takowe obawy ale w słoneczniku powiedziano mi że mogą dorzucić drugie 5 kg na tzw wrazie co))) i zapłace za nie jak będzie taka potrzeba, chociaż u mojej znajomej mimo kolejki do 4 rano przy fontannie wystarczyło bo jest ta druga fontanna którą dorzucają |
|
|
|
 |
milka
Rozkręcam się

|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 15:08
|
|
|
|
| A ile czekolady jest w tej drugiej gratisowej fontannie? No i jak dokupisz czekoladę w trakcie wesela to koszty podniosą ci się do 1000-1100zł, a ja chcę wynająć od razu fontannę z co najmniej 10kg za mniej niż 1000zł. |
|
|
|
 |
IWI
Rozkręcam się

|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 20:45
|
|
|
|
| zapytałam Pana Marcina i w gratisowej fontannie jest czekolady tyle ile potrzeba na całą noc ))))))) czyli jest dokładana na bierząco ,poproszę gości żeby jedli z gratisowej(buhahahaha) a co do czekolady którą mam zakupić to się tylko zabezpieczam bo u mojej psiapsiułki było 180 osób i kolejka do 4 rano i wystarczyło 5kg plus ta gratisowa więc czasami się zastanawiam skąd te przeliczniki że na wesele potrzeba 10kg, będe teraz na weselisku za dwa tygodnie i ma być fontanna więc przyglądne się ile pójdzie czekolady |
|
|
|
 |
milka
Rozkręcam się

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 14:32
|
|
|
|
Widocznie ktoś to obliczył, bo gdzie nie spytam czy nie przeczytam w internecie jest tak samo, tzn. 5kg dla 100 osób.
Cytuje "Jak wiele osób jest w stanie obsłużyć fontanna?
# Tak naprawdę najpierw należy dobrać odpowiednią ilość czekolady, stosowną do ilości gości, a następnie ilość i rodzaj fontann. Fontanna CF1 wraz z 5kg czekolady wystarczy dla 40-100 osób. Fontanna CF2 wraz z 7,5 kg czekolady wystarczy dla 80-150 osób. Innymi słowy, każde 5kg czekolady wystarcza dla 100 osób. " źródło: http://czekofontanny.pl/faq.htm |
|
|
|
 |
Łukasz
Rozkręcam się

Przedstawiciel firmy
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 22:19
|
|
|
|
Witam ponownie wszystkich zainteresowanych wynajmem czekoladowych fontann. Jeśli macie wesele jeszcze w tym roku to proponujemy wam nowe, niższe ceny. Szczegóły oczywiście na www.fontanna.radom.pl a dużo zdjęć dla zainteresowanych na http://picasaweb.google.p...oladoweFontanny
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
aleksandra
Rozkręcam się

Data ślubu: 12.09.2009
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 18:28
|
|
|
|
u mnie juz po weselu uff
wszystko sie udalo razem i z fontannami, tak mnie straszono a nie bylo czym
fontanny moze male ale zrobily ogromne wrazenie! w jednej biala, w drugiej ciemna czekolada. ogolnie spisaly sie na medal! za znacznie mniejsze pieniadze niz oferuja firmy no i fontann nie musialam zwracac, tylko sa moje |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|