Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Asfot malczewskiego
Autor Wiadomość
Krzysztof 
Zadomawiam się

Właściciel firmy
Wideofilm
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 09:07   

misia84, Bo ich jest tam pewnie za dużo do pracy i dlatego jest bałagan.Biorą po kilka lub kilkanaście zleceń na jeden termin. ALE WAM SIĘ TAKIE USŁUGI PODOBAJĄ.
No wlaśnie, to co pisze Bacaj, co jest w umowie?

ewelcia 
Rozkręcam się

Wysłany: Pią Lut 11, 2011 15:19   

Moje dwie koleżanki robiły w tej firmie zdjęcia, obydwie zadowolone, zdjęcia ładne, ceny konkurencyjne ani drogo (bo jest drożej) ale tanio tez nie jest. Film też dobrze nakręcony, bo jak oglądam te filmy z wesel, gdzie facet dopiero sie uczy i lata z kamerką, obraz zamazany, dźwięk słaby, żenada. A tu ładne kolory, dźwięk ok, fajne pomysły, swoje także można podawać np jaką się chce muzykę, na czołowkę itp. filmuja i fotografuja więc fajnie, że wszystko razem.

Honey 
Zadomawiam się

Data ślubu: 15.06.2013
Osoba prywatna
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 10:40   

Powiem szczerze,że zdjęcia w galerii na ich stronie mnie odrzucają, ponieważ za bardzo ich poniosło z przerabianiem i zdjęcia są strasznie sztuczne. Jednak oglądałam zdjęcia z pleneru i wesela koleżanki i powiem,że mnie zaciekawiły. (Zdjęcia te nie są przerabiane) Z pleneru mają ok 600 zdjęć,ale nie chce nikogo oszukiwać,ale naliczyłam ok 60 zdjęć takich samych jak młodzi siedzą nad fontanną w tej samej pozycji. Zdjęcia są po prostu takie same! Nie wiem po co komu 60 zd. w tej samej pozycji z ta samą miną dlatego się bardzo zraziłam. Wyglądało to tak jakby fotograf dopiero co się uczył robić zdjęcia,bo każda nowa pozycja była sfotografowana po 60 razy!

foto78 
Rozkręcam się

Właściciel firmy
Agencja Fotograficzna Anfito
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 11:25   

Honey napisał/a:
...Z pleneru mają ok 600 zdjęć,ale nie chce nikogo oszukiwać,ale naliczyłam ok 60 zdjęć takich samych jak młodzi siedzą nad fontanną w tej samej pozycji. Zdjęcia są po prostu takie same!Nie wiem po co komu 60 zd. w tej samej pozycji z ta samą miną dlatego się bardzo zraziłam. Wyglądało to tak jakby fotograf dopiero co się uczył robić zdjęcia,bo każda nowa pozycja była sfotografowana po 60 razy!

Zaznaczam że nie współpracuję z tą firmą jest to dla mnie konkurencja.

Jeżeli chodzi o ilość wykonanych zdjęć podczas jednej "pozycji" to jest normalne no może 60 to za dużo ale kilkanaście zdjęć to norma. Proszę zwrócić uwagę na sesje pokazywane chociażby podczas popularnego programu "TOP MODEL" jest tam wykonywane kilkaset zdjęć z czego wybieranych jest kilka i nie zawsze są do końca dobre.
Dlatego przy wyborze fotografa warto zwracać uwagę na ilość oddawanych zdjęć na płycie jeżeli jest tam 1000-2000 to znaczy że jest to "pstrykacz" a nie fotograf. Niestety w Radomiu to jest wyznacznik u większości klientów.
Każdy z nas zrobi tyle zdjęć ale muszą zostać one poddane selekcji i wtedy ta ilość zmniejsza się o połowę a klient dostaje materiał dobrej jakości. :)

Zaznaczam że moja wypowiedz nie jest ukierunkowana do firmy Asfot.
Chodzi mi ogólnie o rynek tego typu usług w naszym kraju.

Pozdrawiam
Tomasz Kuca

Honey 
Zadomawiam się

Data ślubu: 15.06.2013
Osoba prywatna
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 11:36   

Tak ja rozumiem,że trzeba parę razy powtórzyć ujęcie,bo nie zawsze pierwsze zdjęcie od razu wyjdzie dobre,ale nie rozumiem za co płaci się takie grube pieniądze jeśli w efekcie końcowym dostaje się 200 zdjęć z czego 60 jest identycznych (w tym przypadku młodzi siedzą nad fontanną i się całują) następne ujęcie 40 takich samych zdjęć czyli ta sama mina, ujęcie po ujęciu, młodzi stoją pod drzewem itd.No chyba nikt mi nie powie,że tak musi być? Ja juz znudziłam sie oglądaniem po minucie.Dobry fotograf wybiera najpiękniejsze,różnorodne zdjęcia,a nie daje takie same,bo już 200 fotek na cpykał to młodym starczy.

foto78 
Rozkręcam się

Właściciel firmy
Agencja Fotograficzna Anfito
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 11:45   

Honey napisał/a:
Tak ja rozumiem,że trzeba parę razy powtórzyć ujęcie,bo nie zawsze pierwsze zdjęcie od razu wyjdzie dobre,ale nie rozumiem za co płaci się takie grube pieniądze jeśli w efekcie końcowym dostaje się 200 zdjęć z czego 60 jest identycznych (w tym przypadku młodzi siedzą nad fontanną i się całują) następne ujęcie 40 takich samych zdjęć czyli ta sama mina, ujęcie po ujęciu, młodzi stoją pod drzewem itd.No chyba nikt mi nie powie,że tak musi być? Ja juz znudziłam sie oglądaniem po minucie.Dobry fotograf wybiera najpiękniejsze,różnorodne zdjęcia,a nie daje takie same,bo już 200 fotek na cpykał to młodym starczy.

Zgadzam się. Najważniejsza jest jakość a nie ilość (ale rynek to niestety weryfikuje:( )

Krzysztof 
Zadomawiam się

Właściciel firmy
Wideofilm
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 12:53   

foto78 napisał/a:
(ale rynek to niestety weryfikuje

Właśnie bardzo dobrze,że rynek selekcjonuje usługi.
Zgadzam się z Kolegą z bratniej branży, lepiej dać mniej ale dobrych prac.

plinka 
Zadomawiam się

Data ślubu: 7 maja 2011
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 15:29   

ja powiem tylko tyle, ze korzystaliśmy z usług asfotu i owszem dostaliśmy z pleneru ok 800 zdjęć, żeby wybrać te, które chcemy mieć w albumie. i powiem szczere, że mieliśmy ogromny problem z ograniczeniem się - za dużo zdjęć nam się podobało :) a wiadomo że nikt nie robi albumów z 200 zdjęciami, także stanęło w końcu na 60 ;) wydaje mi się, że można się z nimi dogadać, że chce się na płytce tylko 'dobre' zdjęcia. my chcieliśmy wszystkie, także teraz mamy co robić przy wybieraniu do wywołania.

ewelcia 
Rozkręcam się

Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 10:20   

My korzystalismy z usług asfot jak i 5 moich znajomych (jak sie okazało oprócz 2 kolezanek przybyło więcej osób)i wszyscy jestesmy zadowoleni. Ludzie jak sie nie znacie to nie piszcie głupot! Robią bradzo duzo zdjęc i przynajmniej jest z czego wybrac. Pomyslcie sobie ze na przysiedze pstryknał wam trzy zdjęcia. i Co na jednym macie głupią minę, bo akurat mówicie, na drugim macie zamkniete oczy a na trzecim juz po wszystkim :) . Jak pstryknie 10 lub 20 to jest z czego wybrac. Albo jak fotograf na weselu ma uchwicic jak ludzie sa w ruchu, pstryka az mu sie fajne ujecie trafi :) . A pozniej wybiera te najfajniejsze. I jak ktos dostaje te 2 tys zdjec na płycie sa to zdjeica, które mozna sobie wybrac, chyba ze ktos nie chce wtedy oni wybieraja do labumu lub fotoksiązki. Z pleneru dostalismy około 600. I tez mielismy tak, że np 8 zdjec z jednej pozycji. i Bardzo dobrze :) . Bo na jednym sie za mało usmiechałam, na drugim sukienka sie brzydko ułozyła ale juz kolejne było idealne i naprawde bardzo ladne zdjęcia wyszły. Jak nasze zdjecia z pleneru oglądali znajomi to mysleli momentami, że to photoshop a one były w ogole nie obrobione albo mało, bo dostałam wersje surowa i nie widziałam róznicy :) . Tak ładnie uchwycili światło i wszystko, że zdjecia wyszły bajkowe :) A czas jaki sobie daja na płyte i zdjecia to około miesiac ale daja zdecydowanie szybciej. Wszystko zalezy od tego, czy sami wybieracie zdjęcia i jak długo wam z tym schodzi. Po jakim czasie macie plener. Bywa i tak, że ludzie czekaja miesiac na ładna pogode, wiec dlatego tez maja pozniej płyte. Ludzie myslcie troche. Polecam firme :)

Honey to nie wina fotografa, że twoi znajomi maja takie zdjęcia. Jeśli siedzieli jak mumie i nie wykazywali zadnej inicjatywy to maja co chcieli. fotograf instruuje jak masz siedziec, co robic a jesli oni sie do tego nie odniesli to efektem jest 60 zdjęc w jednej pozycji z jedną miną. Swoja droga przez 60 zdjęc nie zmienić miny ani ustawienia to chyba cos tu jest podejrzane, bo fotograf jest taki zabawny i miły, że trudni z nim nie nawiazac dobrej relacji) nie wiem moze mogli spytac, czy im w photoshopie nie doprawi usmiechu :P

madzia123 
Lubię tu być

Data ślubu: 23.06.2012
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 10:42   

gdy poszukiwałam fotografa polecono mi tą firmę. i oczywiście przeszłam się tam ale zachowanie pana który akurat byl mnie odrzuciło fakt zdjęcia może i robią ładne ale sposób w jaki nas potraktował tzn moim zdaniem nie olewa się klienta i jak się coś proponuje to nie robi się 1000 innych zbędnych rzeczy tylko rozmawia z klientem i tłumaczy zdecydowało że nie podpisałiśmy z nimi umowy.

jasnoluska 
Lubię tu być

Data ślubu: 14.04 2012
Osoba prywatna
Wysłany: Sro Sty 04, 2012 00:41   

Odswieze temat. Jakis czas temu podpisalismy umowe z ta firma. wybralismy zakres uslug, Pan poswiecil nam sporo czasu, pokazywal kilka nagran z wesela, tlumaczyl wszystko, zostawil nam dowolnosc w wielu sprawach. Jak narazie jestem zadowolona, co będzie dalej zobaczymy po ślubie:)

paulyna 
Lubię tu być

Data ślubu: 31.12.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Czw Lut 23, 2012 19:35   

jasnoluska, chyba musiałaś mieć szczęście . Ja na targach podeszłam do ich stanowiska , chciałam się dowiedzieć co i jak . A tu niestety pan na każde moje pytanie odpowiadał "JA nic nie wiem " , "Nie mam pojęcia ". Co gorsza sam nie wiedział czy ma termin wolny ... nie wiedział albo nie chciał . TAk więc po tej akcji stwierdziłam że nie będę sobie zawracała głowy bo nie warto ... :/

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu