|
|
| Autor |
Wiadomość |
Ula
Zadomawiam się

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 10:03 CENNIKI
|
|
|
|
Witam,
Może umieśćmy tu informacje (zebrane w pigułce) na temat poszczególnych cen kamerzystów i fotografów. Dla ułatwienia informacji w tym temacie
Pozdrawiam,
Ula |
|
|
|
 |
Ula
Zadomawiam się

|
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 10:07
|
|
|
|
Foto + Wideo] Intercolor
Radom, ul. Wyścigowa 3A
Kamerzysta - 1400,00 film nagrywany od przygotowań do ok 3.00. Dostajemy dwa zestawy płytek + 3 ze zdjęciami. Czas trwania nagrania to po ok 2 godziny na każdej płycie, czyli 4h.
Fotograf - 20 zł za zdjęcie, bez względu na to czy jest ono w studio, kościele, domu czy w plenerze. Foto książka gratis. |
|
|
|
 |
piotrek_124D
Rozkręcam się

|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 12:42
|
|
|
|
Wideomedia - agencja filmowa
ul: Sapowa 25 tel: 660446486
cena wynajęcia kamerzysty od początku do końca ( w domu młodego, u pani młodej, plener, możliwość nagrania pleneru w inny dzień,błogosławieństwo, ciekawa czołówka - tutaj polegamy również na pomysłach państwa, ślub, wesele, zakończenie), młodzi dostają 4 komplety płyt w tym jedno z pluszową okładką, grafikę na okładki wykonujemy sami nie wkładamy standardowych. Na sali weselnej jesteśmy do państwa dyspozycji do godziny 2-giej. Czas nagranego materiału to 1,5h na jednej płycie. Czyli łącznie na dwoch plytach 3h. cena: 1200zł.
Fotograf - 1200zl - w cenie album 100 zdjęć jesteśmy z państwem od poczatku do końca czyli: plener, zdjęcia w domu na życzenie, błogosławieństwo, ślub, wesele) w cenie mamy prezent dla gości rozdajemy zdjecia po godz: 1:30 , płyta ze wszystkimi zdjęciami.
500-600zl kosztuje wynajęcie fotografa (ślub, wesele). Zapraszamy przyszłe pary młode |
|
|
|
 |
agusia_najlepsz
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 15:04
|
|
|
|
| nie rozumiem jednego 1200 fotograf wszystko,a za kawalek 500-600 wynajecie fotografa to ile w koncu? |
|
 |
piotrek_124D
Rozkręcam się

|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 16:33
|
|
|
|
| Witaj w odpowiedzi na twoje pytanie 500-600 zl - fotograf kosztuje na sam slub i wesele, ponieważ nie którzy sobie nie życzą mieć fotografowanego pleneru, ani błogosławieństwa to wtedy jest cena mniejsza. Rozumie już pani, a caly komplecik ze wszystkim cena 1200zl |
|
|
|
 |
stieler
Rozkręcam się

Właściciel firmy
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 13:46
|
|
|
|
Fotografia Artystyczna Stielerstudio
Sebastian Stieler
tel. 513-137-522, kontakt@stielerstudio.pl
Mój cennik oscyluje w granicach 700 - 900 zł za zdjęcia w zależności od odległości (transport), reszta (rodzaj albumu, ilość zdjęć i ich wielkość) ustalana wraz z Młodą Parą. Cena końcowa zależy więc od tego jak zdjęcia mają być przekazane w formie końcowej. Pstryk! |
|
|
|
 |
Lusia
Lubię tu być

|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 10:28
|
|
|
|
spróbuję zebrać w pigułce to co mi się udało pozbierać o cenach :
info w kolejnosci :]firma, kamera, foto, pakiet
Ai A studio kamera 1200 , zdjęcia 850(zdjęcia tylko na płycie) odbitki za dopłatą, pakiet 1850
Art studio video kamera 850, zdjecia 850(60-70 zdjęć, cena za 1 zdjęcie 12-14 zł , pakiet 1700
j. Brożek zdjecia ok. 1600 zł
Gabivideo kamera 1500, zdjęcia1400, pakiet 2900
R. Gajewski kamera 1200,
Goliat Media kamera 1500(płyta ok.4 godzinna i skrót ok. 45 min,), zdjecia1200 (100 zdjęć.jedno- 12 zł), pakiet 2700
Intercolor kamera 1400 , zdjecia: 20 zł za zdjęcie (przy 100 zd. 2000zł),
D. Jaworski film i zdjęcia 2000zł
p. Julita kamera 1300, zdjęcia 1550, pakiet 2850
p. Lubach kamera 1400, zdjęcia 800 , pakiet 2200
MM Studio kamera 1600,
Mikab kamera1500 , foto 3100 , pakiet 4600
Spector kamera1200(+plener osobno płatny)
S. Stieler foto 1200ślub i wesele (plener?)
Wideomedia kamera 1200-1400, zdjecia 1200-1500, pakiet2400-2900
Ł.Wykrota zdjęcia z wesela 10 zł. z pleneru 20 z ślubu 12,
Ł. Wójcik zdjęcia 1500
Vide[/b]okadr kamera1100 , zdjęcia 1000, pakiet 2100
oczywiście trzeba się samemu dowiadywać szczegółowo bo zawsze można negocjować. a ja nie wszędzie też dzwoniłam, cześć info. pochodzi z tego forum. jeśli chodzi o fotografa to trzeba pytać ile zdjęć i w jakim formacie, ile sie dostaje na płycie. |
|
|
|
 |
mimi70
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 10:54
|
|
|
|
Ja jeszcze podam ile załaciłam w firmie VIDOGRAM
filmowanie (jak napisałam wczesniej włozono w nie mnóstwo pracy) zapłaciłam 1200
zdjęcie dostalam na płycie ilość 984 zdjęć album 80 zdjęć i 3 duże zdjęcia w ramce dla nas i rodziców zpłaciłam 700zł. |
|
|
|
 |
Lusia
Lubię tu być

|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 20:40
|
|
|
|
dodam jeszcze, ze podane przeze mnie wyżej informacje są tylko w zarysie bez szczegółów. niektórzy usługodawcy oferują jakieś dodatki badź to w cenie podstawowej, bądź dodatkowo płatne np. J. Brożek - zdjęć jest 60-80 odbitek 21x15cm, fotoksiążka, 2xportrety w ramce oraz inne dodatkowe rzeczy za dopłatą.
w Goliat Media dostajemy wersję pełną filmu, oraz skrót ok. 45 minutowy z najważniejszych chwil. u niektórych kamerzystów taką usługę można poprosić i robią ja w cenie filmu, a inni za dopłatą np. 200 zł. |
|
|
|
 |
stieler
Rozkręcam się

Właściciel firmy
|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 00:02
|
|
|
|
Zbieramy ceny, piszemy o dodatkach, przerysowując bezsensownie całą Uroczystość robiąc z niej.. nie napiszę co. Parze Młodej można doradzić, pokazać co można, co jest fajne, co potrzebne etc.. ..chyba że ktoś chce wszystko za free. Może lepiej kupić Sony Alfa za cenę wykonania zdjęć przez fotografa i zrobić zdjęcia samemu?..i aparat zostanie jeszcze ..tak że albo chce sie dobre zdjęcia oglądając je u fotografów, albo chce się dostać oprócz tego wisiorki, proporczyki, koralikii misia za 1,90zł itd.. ..tzw"dodatki". ..Czyżby fotografia weselna była sztuką? Tylko dla niektórych klientów którzy są zdecydowani, wiedzączego chcą i czego wymagają. Fotograf te wszystkie rzeczy powinien znać, wiedzieć co i jaki zdawać sobie sprawę co naprawdęmożna wykonać nie kombinując. Ludzie nie mają czasem gustu (lub mają po prostu ten swój wybrany jakikolwiek by on był i szukają dodatków zachwycając się. Naprawdę aż żal naprawdę. ..podczasgdy student za zrobienie zdjęć dostaje 200 zł od Pary Młodej. Student uśmiechnięty, zadowolony, nie liczący na więcej, pogodny i wszystko jest ok. I taka jest niestety prawda. Poza tym pytanie:"Czy fotograf udaje fotografa?" Od czego zależy wybór fotografa? od ilości zdjęć?, od tego czy nagra zdjęcia na CD/DVD? (jak wiemy nagranie płyty trwa tyle samo co zagotowanie wody w czajniku), czy od jakości zdjęć, jakości ujęć? ..cena tez gra tu rolę. Ja fotografem nie jestem. Jestem muzykiem, kompozytorem muzyki filmowej i teatralnej który od dziecka jest związany ze sztuką, i biorąc po uwagę fakt iż jestem również informatykiem, połączyłem obywdwie dziedziny realizując sie jako fotograf. Jako kompozytor i fotograf zwiedziłem pół świata. Bardzo się z tego cieszę, jak i również z tego że moje zdjęcia są wg ocen znajomych i nieznajomych - dobre. Podobają się. Mnie się to podoba - że się podobają, że robią wrażenie. To tyle co chciałem napisać, i myślę że wielu to przeczyta. Pozdrawiam Serdecznie Wszystkich! Sebastian Stieler (wpisz mnie w google ..no jak już się tak wypowiedziałem) |
|
|
|
 |
agusia_najlepsz
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 12:22
|
|
|
|
[quote="stieler"] Ludzie nie mają czasem gustu (lub mają po prostu ten swój wybrany jakikolwiek by on był i szukają dodatków zachwycając się. Naprawdę aż żal naprawdę. ..quote]
O gustach się nie dyskutuje, ale widocznie pan tego nie wie.
Nie rozumiem pana wywodu. Chyba bardziej panu chodziło o reklamę niż o...no właśnie o co? Forum stworzone przez Mathiego i Majkę pomogło już wielu osobom. Jest miejscem, gdzie można wymieniać poglądy, oceny, pogadać. Wszystko można znaleźć w jednym miejscu-a dla ludzi, którzy są zagonieni i nie mogą wszystkiego sami sprawdzić forum jest pomocne.
Dla każdego dzień ślubu jest ważnym wydarzeniem-czy to ślub kościelny czy cywilny, przygotowany z miesięcznym czy 2letnim wyprzedzeniem-to ma być taki jak sobie wymarzy.Fotograf czy kamerzysta owszem jest po to zeby DORADZIĆ,a nie narzucać, lub zawieźć na plener w miejsce, gdzie dodatkwo mu płacą za przywiezienie młodych-bo i tak się zdarza. Co do bezsensownej uroczystosci-skoro Pan tak uważa, to czemu pan na niej zarabia? |
|
 |
Lusia
Lubię tu być

|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 13:17
|
|
|
|
| panie Stieler ja powiem tak. zbieram ceny i przygladam się szczegółowo ofertom. Wcale nie wybrałem najtańszej ale taka jak najbardziej mi odpowiada. Chyba pana boli, że jest pan jednym z wielu..usługodawców. Czy artystą? tego nie wiem, ale zakładając że tak jest... to jak bym miała wybierać miedzy np. Michałem Aniołem a Leonardem DaVinci to hehe też bym pytała o cenę;) |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
 |
|